17.12.2023

Letošní poslední akcí byly RO závody O vánoční hvězdu, kterých se zúčastnil Damarino v kategorii RO-Z. Na prvním parkuru získal krásnou 100, na druhém se zamotali u jednoho cviku, takže 94b. V součtech to nakonec hodilo krásné 1.místo z 19. Moc gratulujeme !!!!

26.11.2023

Nejlepší akce bývají ty neplánované. Ve čtvrtek, pár hodin před uzávěrkou, jsem objevila RO Dvojzkoušky nedaleko Kostelce nad Labem. Nedalo mi to a poslala jsem dotaz, jestli náhodou ještě není místo. A bylo. Horší to ale bylo s dopravou. Jirka měl být po noční, ale nakonec mi kamarádka slíbila, že mě tam odveze a aspoň se podívá jak tento nový sport funguje. Jenže do rána napadl sníh a já se dozvěděla, že odvoz bohužel nebude. Co teď? A tak jdu budit chudáka Jirku , který nejdřív vůbec nechápe co se děje, ale nakonec vstává, obléká se a jedeme. Začinalo se od trojek, RO1, ve které jsme s Biggi nastuovaly, šlo jako předposlední. U prvního parkuru jsem byla hodně nervózní abych zase neudělala nějakou hloupou chybu. A tak jsem ji samozřejmě udělala a pomotala jeden cvik. Ale i tak 93 bodů a známka výborná. Hurá!!! Máme splněno na postup do dvojek. To mě uklidnilo a na druhý parkur jdu úplně v klidu. Když na konci čekám na verdikt rozhodčí, nemohu uvěřit. Máme 100 b.!!!! Nebylo nic za co by nám mohla něco strhnout. Takže obrovská radost po tom mém kiksu minulý týden. No a teď nezbývá, než se podívat, jaké cviky jsou v RO2 :-D

23.11.2023

Naše Royka dnes slaví 6 měsíců a Sweety už je 3,5 měsíce, takže jsem se domluvila s naší Marťou a udělaly jsme zase nějakou fotodokumentaci

   

A ještě Sweetka

   

19.11.2023

A je to tady. Dnes se konalo v Libhošti u Kunína Mistrovství ČR v ovládání ovcí ovčáckým psem. Na toto mistrovství se nominovala i naše Biggi. Bohužel příjezd malé Sweety rozjel u Biggi falešnou březost a tak její mozek byl nastavený na něco úplně jiného než je práce. Tudíž jsme žádný velký úspěch nečekali. Ale úplně hrozné to také nebylo, jen prostě zase úplně zbytečně ječela a přetáčela se,což se v loňské sezóně dařilo úplně odbourat. Jeden kiks tam měl i Jirka, který se plně soustředil na ukočírování Biggi a tak si omylem do malého košárku zavřel označenou ovci, kterou měl vytahovat ze stáda na zapasení, takže zbytečná nula za tento cvik. Ale byla tam i hezká místa, která s Biggi opravdu povedla. Nakonec z toho bylo 9. místo ze 14. A protože Biggi splnila bodový limit zkoušky, měla by mít tímto splněny všechny podmínky pro udělení titulu Klubový champion práce, takže zažádáme a uvidíme.

   

12.11.2023

Garry Farrell jde ve stopách své babičky Wicky.Dnes složil svojí první tříoddílovku (stopa,poslušnost,obrana) a to IGP1 na 254 b. Dělá mi radost, kluk jeden šikovný.

12.11.2023

V neděli nastoupil Ivan s Donou (Chardonnay) na zkoušku ZZO2 kterou složili na pěkných 85 bodů. Tato dvojice má ve sportovce opravdu velmi pěkně našlápnuto.

Hopi tentokrát nepullerovala, ale vyrazila na bonitaci KCHBO. V exteriéru se samozřejmě nějaké malé odchylky od standardu našly ,ale povahový test vyšvihla na maximální počet bodů (100) včetně netradičního aportu. Tímto se stala chovnou fenou. Ženicha už máme vybraného a domluveného, na toto spojení se opravdu těším.

 

Marvi ( Damarino ) uzavřel závodní sezónu na Extreme Dog Race Afterparty v Biřičce, pořádanou netradičně jako canicross. V kategorii žen se psy nad 20kg vybojovala Adel s Marvim 1.místo a vyhráli i celkově ze všech canicrossařů. Tato dvojice je prostě neskutečná a všichni jsme nadšeni jejich výkony, které jsou čím dál lepší.

  

11.11.2023

Kdo byl dneska nejšikovnější? Jana a Forinka (Foradori Granato) složily na výborně další trojkovou dogdancingovou zkoušku a to MD3. Tak už chybí jenom jedna, aby mohl být Forče přiznán titul Champion , snad se to příští rok podaří. Držíme co můžeme!!!!



6.11.2023

Když se moc daří, vždy následuje nějaká špatná zpráva. Dnes jsme bohužel museli nechat odejít za Duhový most naší Orinku :-( Orlí, už tě nic nebolí, pozdravuj tam zbytek smečky...

5.11.2023

Hned druhý den zabodovala Rocky (Chateau Carillon) která složila zkoušku ZZO

4.11.2023

Skvělá zpráva dorazila od Hemikového syna Arése, který složil svoji první zkoušku - zkouška vloh pasení NHAT. Gratulujeme!!!

 

No a Osík (Chandon Imperial ) splnil poslední postupovou zkoušku LA1 a může nyní startovat v LA2. Klárko, moc gratulujeme!!!!

29.10.2023  

Ani v neděli se Brzáňata nenudila. Kira ze zkoušek RO plynule přejela na šampionát KCHBO, a to do kategorie bikejőring. Byl to její první start v tomto sportu, ale rozhodně to nebylo vidět. S paničkou vybojovala krásné 2.místo

  

No a Hopi se rozjela na mistrovství ovčáků v Dogpulleru, pokusit se obhájit prvenství z roku 2021. A to se povedlo!!! Hopi se opět stala Mistrem australských ovčáků ČR a ještě navíc získala ceny i za nejlepší výkon jak v Runningu tak v Jumpingu ze všech plemen.

28.10.2023  

Na dnešní den jsem se velmi těšila. V plánu byla veplká Brzánecká akce v podobě RO zkoušek. Bohužel mě skolila nemoc a tak jsme s Biggi na akci nedojely. Ale ostatní si to moc užili a předvedli skvělé výkony. Cute Princess a Donnafugata Angheli složily zkoušku RO-2 a Chiaramonte Firriato a Gaia Assyrtiko složily zkoušku RO-Z na výborně a mají tak splněný přestup do RO1.

     

No a Marvi mezitím běhal na šampionátu KCHBO v canicrossu, kde se mu podařilo již počtvrté obhájit 1.místo a to nejen mezi AUO ale i celkově mezi všemi plemeny v kategorii ženy.

27.10.2023  

Dvojice Hemi  Biggi dnes znovu vyrazili na závody pasení do našich oblíbených Tění. Pozvání přijal´rozhodčí z Francie Steve Jaunin. Biggi opět dělala blbosti, trial sie došla, ale bylo to jen předposlední místo a známka dobrá. Ale Hemíkovi to tentokrát sedlo, skončil na krásném 2.místě a získal tituly r.CACT a r.CACITR.

22.10.2023  

Damarino opět neseděl doma a vyrazil na dvoudenní canicrossové závody Tlapkros canis LAB cup, které se konaly ve Bzenci.Trasa byla oba dva dny dlouhá 4,4km, vedla po krásných lesních cestách a Marvi s Adell dokázali oba dva dny zvítězit. Autorem fotky je Zuzanna Pajak.

21.10.2023  

Protože se Silva rozhodla, že se pokusí Hopi uchovnit, vyrazily dnes na klubovou výstavu, která je jednou z podmínek. Nedělaly jsme si žádné velké naděje , Hopi je sporťák a ne výstavák. Známka velmi dobrá tedy rozhodně potěšila :-)

14.10.2023  

Chiaramonte Firriato dnes složila mezinárodní záchranářskou zkoušku RH-FLV

Chianti Codirosso dnes složil zkoušku ZOP

No a my jsme si dovezli domů malou Sweety.

     

9.10.2023  

Chandon Imperial si dnes vytancoval svou první dvojkovou zkoušku a to MD2

7-8.10.2023  

V sobotu složila Chardonnay zkoušku BH a tím si otevřela dveře do mezinárodního zkušebního řádu IGP.
V neděli startoval Damarino na dalších překážkových závodech - EXTREME APONI DOG RACE. Byly to první mezinárodní překážkové závody, které se konaly v Bílých Karpatech. Naši dvojici to ovšem nemohlo nijak rozhodit a z 233 závodnílků si jako vždy doběhli pro 1.místo!!!

      

30.9.2023  

Tento víkend se konaly hned dvě obrovské akce. V Polsku se konalo mistrovství světa v Dogpulleru na které se nominovala i Hopinka. Hopi startovala hned v několika disciplínách a nevedla si vůbec špatně. Jumping  5.místo.  Mix - 3.místo - od výhry ji dělilo jen 6 vteřin , první tři místa měla stejný počet bodů. Round - 2.místo. Running 4.místo. Hopi si ještě převzala cenu V4 cupu za nejlepší Running v letošním roce. Do této soutěže se započítávají  výsledky závodníků ze čtyř zemí a Hopi se Silvou byly se ziskem 14b. v kategorii Maxi nejlepší. 

     

V ČR mezitím probíhalo mistrovství australských ovčáků v agility, zastřešené KCHBO. Naší chov.stanici zastupovala Donnafugata Angheli a Champagne Grand. V kategorii družstev si tato dvojice s dalšími dvěmi parťáky vybojovali krásné 3.místo. Za fotky z agi děkuji autorce Evě Vostřákové

     

16.9.2023  

Monika s Gaty ( Donnafugata Angheli ) se již potřetí zúčastnily mistrovství ČR v paraagility. Gaty zaběhla dva čisté běhy a oprávněně si tak vybojovala již podruhé titul MiSTR ČR ve skupině 3 !!!!

Gatynky bráška Damarino zazářil na dalším překážkovém závodě. Tentokrát to byl LESKROS BOTOKROS, kde dvojice Marvi a Adell vyběhali na trati dlouhé 4km 1.místo v kategorii  nad 23kg

  

9.9.2023  

V sobotu jsme vyrazili do Rakouska vybrat si ještě jednu posilu do týmu. Nakonec si získala naše srdce redmerle fenečka Sweety.

1.9.2023  

Biggi vyjela zkusit štěstí tentokrát do Libušína. I tentokrát z toho bylo neoblíbené 4.místo :-D Rozhodčím byl Miroslav Koško.

30.8.2023  

Hopinka ( Hoopla the Mutt ) dnes nastoupila na zkoušku NW-Dz ( vyhledávání skořice v řadách ), zkoušku úspěšně zdolala a splnila tím poslední podmínku pro přidělení titulu Master of Nosework Z.

25-27.8.2023  

Letos se nám poprvé podařilo se dostat na třídenní závody do Tění, které přijeli posuzovat hned dva zahraniční rozhodčí. V pátek posuzovala finská rozhodčí Nina Palmu. V kategorii IHT3  nastoupilo 14 psů, z toho 10 australáků. Biggi startovala jako šestá. Byly tam nějaké chyby, ale celkově se její práce paní rozhodčí líbila a bylo z toho  4.místo a známka VD. V sobotu posuzovala ukrajinská rozhodčí Maryna Nemchenko. Tentokrát to cinklo a bylo z toho 3.místo a opět VD i když bodově o něco horší jak v pátek. V neděli posuzovaly obě rozhodčí najednou.Biggi šla moc hezky,ale na konci se jí oddlily 3 ovce a mířily do zakázané zóny. Dvě se podařilo Biggi ještě otočit,ale jedna jí tam vběhla  tak z toho byl disk. Hodně to zamrzelo, ale je to jen sport. Každopádnˇˇe nás trialy od zahraničních rozhodčích dokáží posouvat dál, protože každý rozhodčí je originál a staví úplně jinou trať.

  

19.8.2023  

Dnes jsme měli velmi milou návštěvu, přijela se na nás podívat vnučka Adrasteia po Damarinovi.

 Damarino mezitím bojoval na Extreme Dog Race a i v tomto velkém vedru se mu podařilo na trati 5,5km vyhrát 1.místo.

11-12.8.2023  

Zatím co Kira(Chiaramonte Firriato ) s paničkou Eliškou v sobotu prolomily smůlu,vyhrály poslední etapu závodu Kaolin Dog Race a v celkovém pořadí celého seriálu jim to vyšlo na krásné 3.místo, její sestra Rocky ( Chateau Carillon ) v neděli pokořily zkoušku vloh pasení NHAT.

     

5-6.8.2023  

Tento víkend byl ve znamení Rally obedience. V sobotu složila Bíba ( Ceaseless Energy ) zkoušku RO-Z a v neděli stejnou zkoušku i Hopi ( Hoopla the Mutt ) a Fori ( Foradori Granato )

   

2.8.2023  

Gaia Assyrtiko s paničkou Hankou dnes složily zkoušku NW-N1

30.7.2023  

Na dnešní den jsme se s Biggi přihlásily na intenzivku RO, kterou pořádala Lenka. Trošku už se nám to v té hlavě začíná skládat, ale ještě by to nějaký trénink chtělo. Intenzivky se zúčastnila i Hopi a jako maskot taky naše Roya, která nic neřešila a užívala si mazlení od všech přítomných tet.

19.7.2023  

Pogi, Roya, Biggi a Hemík dnes absolvovali vyšetření očí na dědičné oční choroby. Všichni mají zdravá očka :-)

15.7.2023  

I když dnes bylo vedro, že by se dalo krájet, Brzáňata bojovala hned v několika sportech.

Hanka a Gaia nastoupily na zkoušku RO-Z a i když tam bylo pár chybiček, zkoušku se podařilo splnit.

Lenny s Honzou vyrazili na Dogpullerový závod Toušeňská 120. Jednalo se o speciální závod pouze v Runningu. Závodilo se na dvě kola, která trvala 60 vteřin a výsledky se pak sečetly. Lenny si vyběhal a vychytal krásných 12 bodů a obsadil skvělé 2.místo !!!! MOC MOC GRATULUJI!!!

 

No a Biggi dnes definitivně ukončila mateřskou a vydala se na svoje první letošní závody v pasení. Vlastně měl původně závodit Hemi, ale bohužel mu prasklo vazivo v koleni a čeká ho operace a tak to Biggi musela zachránit. Závody se konaly v Martínkovicích u Broumova. Biggi startovala jako předposlední. I když teď čtyři měsíce byla bez tréninku, nevedla si úlpně nejhůř. V kategorii IHT3 si vypásla 130 bodů ze 150 , což jí stačilo na 5.místo ze 16.

     

13.7.2023  

Hopi se nominovala do reprezentace na MISTROVSTVÍ SVĚTA V DOGPULLERU!!!!!

11.7.2023  

I vrh dnes slaví 7 týdnů. Štěňata mají za sebou očkování a čipování. Ještě nás čeká vyšetření očí a Pogáček si bude balit batůžek.

10.7.2023  

Garry Farrell se dnes dočkal svojí první fenky na krytí. Je to fena Cibetka od Dračice, která se věnuje pasení. Zatím má složenu zkoušku NHAT a HWT. Jej rodiče oba pasou v nejvyšší kategorii IHT3 ( matka Cibetky je sestra našeho Hemíka ) Krytí proběhlo bez problémů a tak se za dva měsíce budeme moci těšit na akční vnoučátka, tentokrát jen v redtri zbarvení.

  

8.7.2023  

Malá Aurene vyrazila na svoji první výstavu. Byla to jen malá oblastní výstava a ve třídě byla sama, ale dostala velmi pěkný posudek a známku velmi nadějná 1

Chandon Imperial si dnes vyběhal svoji úplně první zkoušku LA1. Není sice postupová, ale na první pokus krásný výsledek!!!!

4.7.2023  

Další týden za námi, nechce se tomu věřit,ale štěňata slaví dnes 6 týdnů. Návštěvy jsou v plném proudu, jen kdyby nebyla taková vedra. Štěňata řádí ráno, večer a v noci, ve dne většinou spí.

2.7.2023 

Dnes se na nás přijela podívat Hemíkova dcera Aurene Sebastiniho. Je teď v takovém tom nohatém období, ale i tak vypadá velmi slibně a má moc milou povahu.

  

27.6.2023 

Týden utekl jako voda a štěňátka slaví již 5 týdnů. Už začínají pěkně řádit na zahradě.

     

25.6.2023 

Dnes proběhl v Novém Strašecí Obedience závod O Pecínovský pohár. Naší chovku reprezentovala Chardonnay s Ivanem. V kategorii OB1 získali známku výborná a obsadili krásné 3.místo
Velká gratulace letí i této dvojici!!!

  

20.6.2023 

Štěňátka dnes slaví čtyři týdny.

   

17.6.2023 

Na dnešní den byl stanoven termín letošního Mistrovství ČR v Dogpulleru, které se konalo v Praze. Naše chovatelská stanice zde měla hned dva zástupce - Hopinku a Lennyho. V Runningu byly jejich výkony dost vyrovnané. Hopi s 9-ti body šla do rozstřelu a nakonec z toho bylo krásné 3.místo. Lenny vybojoval bodů 8, což stačilo na velmi pěkné 4.- 5.místo. V Jumpingu už se Lennymu toik nedařilo, přeci jen je hodně vysoký a mohutný, ale 104 bodů znamenalo 7.místo ze 16, takže cíl dostat se do lepší půlky byl splněn. Hopi se v Jumpingu dařilo, je malá, mrštná a rychlá.  155 bodů jí vyneslo na neuvěřitelné 2.místo. V součtech Running + Juming to bylo celkové 3.místo. Oběma moc moc gratulujeme, myslím že se Brzáňata opravdu neztratila.

13.6.2023 

Naše štěňátka už oslavila 3.týdny. Obě už vidí,slyší a začínají ochutnávat i něco jiného než matčino mléko. Jsou to pěkní žrouti :-) Chůze jim ještě moc nejde, ale každým dnem jsou jejich pokusy lepší a lepší. Myslím že už brzy začne být veselo.

     

9. a 11.6.2023 

Hemi s Jirkou v Těních bojovali na dvoudenních závodech v pasení. Ovečky byly takové veselejší, ale Hemikovi se podařilo oba dva dny dojít až do cíle. V pátek to bylo trošku horší a stačilo to na 117b ze 150 možných, známka dobrá a 8.místo ze 13. V neděli se zadařilo lépe, 133b.známka velmi dobrá a 4.místo z 11.

10.6.2023 

Sobota byla zase plná aktivit. Gaty a Candy nastoupily v Terezíně na zkoušku RO-1. Byly to vlastně dvojzkoušky. Ten první parkur byl složitější, ale i tak se s tím naše čtveřice poprala dobře a bylo z toho 83 bodů u Gaty a 82 bodů u Candy. Známka velmi dobrá. Druhé kolo bylo mnohem úspěšnější. Gaty 98b a Candy 96b. Obě na výbornou a zajištěný postup do dvojek. VELIKÁ GRATULACE!!!



Dona ( Chardonnay ) s Ivanem mezitím složili zkoušku ZZO1 na krásných 90b.!!!!!

No a Damarino s Adou vyrazili na další překážkový závod - Czech Dog Run, kde obhájili 1.místo z loňského roku.

     

.

8.6.2023 

Dája ( Diamond Shiraz ) se ve svých 8 letech kvalifikovala na Mistrovstv ČR v Agility. Máme velikou radost a samozřejmě budeme fandit a držet pěsti.

7.6.2023 

Šáňo jede!!!! Dnes Chamagne Grand složil svojí 12.zkoušku a to NW- D1. Dal si tak dodatečný dárek ke svým včerejším druhým narozeninám.

6.6.2023 

Štěňátka dnes slaví 2 týdny. Oba již mají více než kilo, rostou nám před očima. Zatím ještě nekoukají ale čekáme to každým dnem. Dnes také proběhlo odčervení, malé Roye to snad i chutnalo :-D

     

4.6.2023 

Cháčkoví kluci dnes oba nastoupili na dogdancingovou zkoušku MD. Chan opravil MD2 na výborně a Oskar (Chandon Imperial ) složil MD1 na výborně, čímž splnil poslední podmínku pro udělení titulu Master of Dogdancing 1.

27.5.2023

Mistrovství Evropy v Dogpulleru v Polsku

Stejně jako loni i letos se Hopi se Silvou vyjely na Mistrovství Evropy. Závodily ve 4 kategoriích. Running, Jumping, Mix a Round. Running se tentokrát Hopi mooc nepovedl, ale z Jumpingu méla Silva dobrý pocit. V Mixu se opět moc nevedlo, ale Round nedopadl špatně. Nastalo nekonečné čekání na výsledky. Bude i letos nějaké umístění na bedně? A pak to konečně přišlo. Jumping skvělé 3.místo. A Round?  Nádherné 2.místo!!! Holky to zase dokázaly!!!!

Ve stejném termínu bojoval Damarino na 2.ročníku překážkového závodu Walachian Massacre v Babicích u Kelče. Tentokrát to více než o běhu bylo o brodění se vodou s také se zde objevila nová překážka - prolézání auta. Adell i Marvin se oět neztratili a bylo z toho krásné 3.místo!!!

       

23.5.2023

Náš toužebně očekávaný vrh I je tady. Samozřejmě jsme to zase neměli vůbec jednoduché, Biggi porod byl těžký a nakonec musel být ukončen císařským řezem. Domů jsme si dovezli 1 kluka a 3 holky. Bohužel dvě holčičky na tom nebyly vůbec dobře a během pár dnů nám obě umřely. Zůstal tedy jen blackbi kluk, který dostal jméno IL POGGIONE a bude dělat společníka Monice a naší Gatynce z D vrhu a bluemerle fenka bez pálení. Ta se bude jmenovat IMPERIAL RIOJA a zůstává doma.

   

21.5.2023

Ani v neděli Brzáňata nelenošila. Dona ( Chardonnay ) s Ivanem nastoupily na zkoušku OB1 a přestože Dona tam měla nějaké zbytečné chyby, podařilo se jim zkoušku splnit!!!!
Ciff ( Falesco Montiano )a Lenka nastoupili na všestrannou zkoušku ZVV2 ( stopa, poslušnost, obrana ) Největším strašákem byla stopa, ale ta se nakonec povedla na neuvěřitelných 98b. Na poslušnosti trošku kašpárkoval, k tomu cílená nula za žebřík, takže 74b a obrana krásných 83b. Gratulace všem!!!

  

20.5.2023

Dnešní den byl opět nabit událostmi. Hopi vyjela do Blešna na další Dogpullerový závod. Tentokrát se jí povedlo opravdu něco úžasného. Na Runningu vyběhala neuvěřitelných 1
4.bodů což je nejen její osobní rekord ale i celkový rekord zde v ČR. Nemohlo to dopadnout jinak než na 1.místo !!!! Špatně se nevedlo ani v Jumpingu, kde jí 155 bodů stailo na 2.místo. Holky jsou prostě neuvěřitelné!!!!

  

Ale to ještě není všechno. Jelikož kousek od Blešna se konal další závod Extreme Dog Race, Hopi si v čase kdy čekala na výsledky odskočila ještě na EDR. Samozřejmě jen na nejkratší trasu, jen pro zkrácení času a nasátí atmosféry. Nicméně nakonec se podařilo nečekané a oni v kategorii FUN skončily na 3.místě.

  

Na EDR nemohl samozřejmě chybět Marvin ( Damarino ) s Adell pro které to byl první závod po zdravotní pauze. I když nějaký "vtipálek" poničil značení a tak první závodníci včetně naší dvojice bloudili a uběhli tak o 1,5km více, podařilo se Marvimu s Adell obsadit nádherné 2.místo v hlavní kategorii.

    

19.5.2023

Dnes došlo i na nás. Jirka a Hemík vyjeli na první letošní závody pasení. Biggi má těsně před porodem a tak musela zůstat doma ( ještě že nevěděla kam jedou :-) ) Ovce byly poměrně veselé, jehňatům se nechtělo moc poslouchat, ale Hemík se s tím popral statečně a i když poztrácel dost bodů za ovce co šly mimo překážky, dovedl vše zdárně až do konce. Paní rozhodčí se jeho výkon moc nelíbil a tak nakonec skončil skoro na konci startovního pole. Ale nevadí, důležité je že dokončil a zase potrénoval něco nového.

13.5.2023

Kaolin Dirty Dog.
2.etapa tohoto závodu měla hned dva naše zástupce. Kiru a Hopinku. Byl to závod plný bahna a vody a holky se s tím popraly myslím velmi dobře.Silva s Hopi běhají tyto závody hlavně ro zábavu, nijak na ně netrénují. I tak se dostaly ve výsledcích do lepší poloviny a skončily na 28. místě z 66. Kira a Eliška jsou zkušené závodnice a bedna jim utekla opravdu o fous. Byla z toho nepopulární bramborová medaile

     

 

12.5.2023

Gaia
dnes složila další Noseworkovou zkoušku,vyhledání dvou vzorků skořice a pomeranče ve dvou terénech v lidském prostředí. Vše se podařilo na výbornou a NW-U1 je doma!!!!! :-)

,

8.5.2023

Chan
opět boduje!!! Dnes se mu podařilo složit další Dogdancingovou zkoušku a to MD2. Moc gratulujeme!!!

6.5.2023

Kira
s paničkou vyrazily na Dogtrekkingový závod Krušnohorská padesátka. Zvolily tedy jen kratší trasu 25km, kterou zdolaly za 3,5 hodiny což stačilo na pěkné 9.místo z 68.

1.5.2023

Originálním způsobem oslavila 1.máj Dona ( Chardonnay ), která s páníčkem Ivanem vyrazila na zkoušku ZZO a složila na krásných 58 b. ze 60 možných. Moc gratulujeme!!!!

 Biggi má dnes už čtyřicátý den březosti a začíná se nám krásně kulatit.

Chanovi se dnes zadařilo na dalších závodech Agility, kdy jako jediný doběhl v L kategorii a byla z toho tak dvě první místa.

22.4.2023

Hopinka a Silva
byly dnes zase úspěšné. Tentokrát vyjely na Dogpullerové závody do Lán a bylo z toho nádherné 2.místo v součtech v kategorii MAXI a další cenné body do kvalifikace na Mistrovství světa. Obrovská gratulace holky moje :-)

18.4.2023

Dnes jsme si na veterině potvrdili to, co jsme si již nějakou dobu mysleli. Naše návštěva v Rakousku byla úspěšná a koncem května se tak můžeme těšit na malé ďáblíky :-)

  

15.4.2023

No a protože Ciffínek ( Falesco Montiano ) je kluk soutěživý, nemohl zůstat za ségrou pozadu. V sobotu vytáhl svoji paničku i on a vykousal si obranářskou zkoušku SPr3 - což je vlastně obrana podle mezinárodní zkoušky IGP3. Je to jeho již 5. trojková zkouška a jak znám Lenku, tak určitě ne poslední :-) I jim letí velká gratulace!!!!

13.4.2023

Velikonoce jsme prožili relativně v klidu, ale hned po Velikonocích vyrazily zkusit štěstí Forinka s Janou (Foradori Granato). I ony nastoupily na Noseworkovou zkoušku prvního stupně, ale na přírodu. Prohledává se malý a velký terén, v každém je jeden vzorek pomeranče a jeden skořice a v malém terénu jsou již tyto vzorky zahrabané. Forinka si vedla výborně a tak si může zkoušku NW-N1 odškrtnout jako zdolanou :-) Gratulujeme!!!!

3.4.2023

Hned v pondělí, po úžasném úspěchu Hopi a Dony, nastoupila na zkoušku Gaia ( Gaia Assyrtiko ). Volba padla na Noseworkovou zkoušku D1 - vyhledání vzorků skořice a pomeranče ve třech řadách, kdy dvojice sice ví kolik vzorků celkem hledá, ale netuší kolik přesně jich v které řadě je. Gaia se s tím poprala velmi dobře a tak další zkouška je doma :-) Gratulujeme!!!!

1.4.2023

Hopi ( Hoopla the Mutt )s paničkou Silvou vyrazily na další Dogpullerový závod. Byl to nominační závod na mistrovství světa - Pražský pohár. Tentokrát se nevyhlašovala každá disciplína zvlášť, ale jen celkový vítěz v součtech v každé kategorii. Hopinka byla moc šikovná a v kategorii MAXI vybojovala 1.místo!!!!!! Máme obrovskou radost a držíme pěsti ať se daří i nadále.

Ve stejný den, ale na jiném místě, bojovala Dona ( Chardonnay ) s Ivanem na závodě O Terezínskou podkovičku v Obedienci. V kategorii OB-Z získali krásných 307,5 bodu což stačilo na skvělé 2. místo!!!!! Moc gratulujeme, jen tak dál!!!!

   

28.3.2023

Malá Hemíčata mají za sebou očkování,čipování,kontrolu vrhu a vyšetření očí. Všichni mají oči zdravé, nůžkové skusy a Arés sestouplá obě varlata. Pomalu se začínají rozjíždět do nových domovů.

26.3.2023

Ani dnes Brzáňata nezahálela . Jana a Fori nastoupily na dogdancingovou zkoušku HtM2 a protože se jim zkoušku podařilo složit na výborně, splnila tato dvojice poslední podmínku pro přiznání titulu
Master of Dogdancing 2


 

25.3.2023

Jaro je tady a s ním i nová závodní sezóna. Hopi se Silvou vyrazily na Dogpullerový závod do Polska a nastoupily hned do čtyř disciplín -Jumping, Running, Mix a Field. Celý závod znesnadňoval poměrně silný vítr. I tak se Hopinka v silné konkurenci neztratila. V Jumpingu si svým osobáčkem - 148 bodů zajistila krásné 2.místo a ve Fieldu to vyšlo dokonce na 1.místo!!!!

 

Hess s Terkou zase vyrazily na svoje úplně první seznámení s Rally Obedience. Cílem bylo si to vyzkoušet a doladit nejasnosti. Vše se podařilo a jako bonus navíc je i složená zkouška RO-Z

  

No a Candy s Gaiou bojovaly v týmovém etapovém Noseworkovém závodě Čtyři vraždy stačí drahoušku. Každý tým měl dva členy. Jeden startoval v kategorii začátečník, kde byl znám počet vzorků, druhý v pokročilých, kde počet vzorků znám nebyl. Obě holky našly všechny vzorky, neoznačily žádný falešňák ani negativum. Gaia v začátečnících skončila jako čtvrtá, Candy v pokročilých skončila na 2.místě. V týmech jsou po první etapě na 1.místě.
Všem dnešním Brzáneckým sportovním zástupcům moc gratulujeme!!!!

22-23.3.2023

Konečně jsme se dočkali a Biggi začala hárat. Podle progesteronu vyšel začátek krycích dnů na středu a tak jsme se sbalili a vyrazili směr Nové Hrady, kde jsme měli zamluvený penzion. Předtím jsme ale udělali malou zajíždku do Rakouska, kde už na Biggi čekal náš vyvolený. Krytí bylo rychlé, přirozené, řekla bych že přímo ukázkové. Po ubytování jsme udělali menší procházku po okolí.
Druhý den jsme byli dohodnuti na překrytí až na odpoledne a tak jsme se dopoledne vydali prozkoumat Terčino údolí, což je přírodní památka v blízkosti Nových Hradů. Okruh naučnou stezkou měl asi 9km a vidéli jsme opravdu spoustu zajímavostí. I druhý den bylo krytí velmi rychlé a tak doufáme, že za měsíc uvidíme na sonu spoustu černých šmouh :-)
 

7.3.2023

V internetovém časopise e-canis vyšel rozhovor o naší smečce. Jestli si chcete počíst tak kliněte zde.

5.3.2023

Ani v neděli neseděla Lenka doma. Vyrazila s Garrym na Noseworkový závod Hoštěcké čuchobraní. Tentokrát se ale Garrymu nedařilo a několik označených falešňáků ho odsunulo na poslední místo. Na závodě startovala i Garryho sestra Gaia, která se počtem bodů dělila o 3. a 4. místo, ale horší čas jí nakonec posunul na nepopulární místo čtvrté.

4.3.2023

Lenka a Garry dnes nastoupili v Kladně na obranářský závod podle zkoušky IGP3. Poslušnost se Garrymu moc nepovedla. U některých cviků trošku zazmatkoval, nějaké body ztratil za přímé přisedání k noze, které má naučené z Obedience, což je pro něj hlavní sport. Bylo z toho 66 bodů, takže limit zkoušky by těsně nesplnil. Ale na obraně se vytáhl. Zisk 85 bodů byl nakonec nejlepší v kategorii a v celkovém pořadí ho to vytáhlo na úžasné 2.místo

25.2.2023

Sobota byla velmi vydařená. Lenka nastoupila s Candy znovu na zkoušku RO-Z a podařilo se jí zkoušku opravit na výborně. S Garrym nastoupila již do vyšší třídy a tak si Garry může připsat na seznam zkoušku RO-1.
Eliška s Kirou bojovaly pro změnu na překážkovém závodě Winter Dog Game. V kategorii Ženy se psem od 15 do 25 kg se umístily na krásném 3.místě !!!!
Lence i Elišce letí velká gratulace!!!!!

   

 

20.2.2023

Oskar ( Chandon Imperial ) a Klárka dnes nastoupili v Praze na další dogdancingovou zkoušku. Oba byli moc šikovní a zkouška HtM1 se jim podařila složit na výborně. Mám z této dvojice opravdu radost :-)

13.2.2023

Orinka dnes oslavila kulaté 10.narozeniny. Všechno nejlepší Orlíku ♥

11.2.2023

V sobotu jsme vyrazili do Prahy na další trénink pasení. Setkali jsme se tam i se Silvou a naší Hopinkou. Biggi i Hemík potrénovali hlavně dělení stáda, ale samozřejmě i další manipulaci a překážky.

Odpoledne dorazila pro změnu Hesska s Terkou a tak jsme daly společnou procházku do Černěvsi a při tom potrénovaly trochu Rally obedience. Holky se společně krásně vyblbly.

5.2.2023

Po hodně dlouhé době se na nás přijela podívat Emerity, hovawartka z našeho posledního vrhu. Přestože Merinka oslavila v prosinci už 11.narozeniny, stále je v super kondici z čehož mám obrovskou radost. A radost mi udělalo i to, že mě po několik letech, kdy jsme se neviděly, poznala a dávala to velmi zřetelně na jevo :-) Doufám že bude paničce ještě dlouho dělat radost.


 

5.2.2023

Dnes čistě agiliťácká aktualizace :-) Dája včera odběhla poslední kolo Zimního poháru a v celém čtyřdílném seriálu skončila nakonec na krásném 2.místě. Opět dokázala, že může konkurovat  i borderkám a ve svém věku se do důchodu ještě rozhodně nechystá :-)
No a Chan který teprve s agi začíná si na svém teprve druhém startu vyběhal první postupovou zkoušku LA1 do dvojek. Roste nám další šikovný agiliťák.

  

2.2.2023

Malá Hemíčata jsou na světě!!! Dnes se Áje narodily dvě fenky a jeden pejsek. Všichni tři mají standardní barvu red trikolor a dlouhý ocásek. Všechna štěňata jsou předběžně rezervovaná.

30.1.2023

Tak už i poslední z vrhu CHIANTI CODIROSSO má výsledky RTG a dopadlo to dobře. CHICO je HD-A, ED-A, OCD-frei, SA.0, LTV-1 a Luxace pat. 0/0

29.1.2023

Damarino vyjel s paničkou na další Noseworkové zkoušky a tentokrát už nešlo o zetkové zkoušky,ale o stupeň jedna. Byla to zkouška NW-U1 kdy pes vyhledává ve dvou terénech vždy dva vzorky - skořici a pomerančocvou kůru. Marvi nezaváhal a všechny čtyři vzorky bez problémů našel :-)
Jirka vyjel na slavnostní vyhlášení soutěže Šampionát Spolku pasení, kde si naši pastevci nevedli vůbec zle. V kategorii IHT3 skončila Biggi na 11.místě a Hemík na 12 místě z 24 psů. V kategorii IHT2 Biggi vyhrála 1.místo a Hemík skončil jako třetí.

       

28.1.2023

Dnes byla velká Brzánecká výprava do Prahy na závod v Rally obedience, které se konečne rozjelo i v ČR. Sešla se tu tři Brzáňata - Candy, Garry a Gaty a nemohla jsem chybět ani já s Biggi. Na závod nastoupilo 43 psů v kategorii RO-Z a my jsme si nevedli rozhodně nejhůř. Candy měla nevýhodu, že startovala hned jako druhá a Lence se omylem  podařilo vynechat jeden cvik. Tím  přišla o 10 cenných bodů a utekla jí tak známka výborně. Ale jak znám Lenku, určitě to velmi brzy opraví. Jak jsme tedy dopadli? Candy - 84b a známka velmi dobrá. Gaty - 91 b. a známka výborná. Garry 98b a známka výborná. Biggi 99b a známka výborná. Moc jsme si to všichni užili, tento sport mě opravdu baví a ráda bych se mu věnovala co to jen půjde.

16.1.2023

Osík (Chandon Imperial )dnes nastoupil na další dogdancingovou zkoušku, tentokrát DwD1 a podařilo se mu jí složit na výborně. Dělá mi radost on i Klárka :-)

12.1.2023

Další výsledky RTG dorazily dnes od Osíka -CHANDON IMPERIAL. Stejně jako sourozenci i on je HD-A, ED-A, OCD- frei, Spondylosa - 0, LP- 0/0. Bohužel přechodový obratel, který se začal sledovat teprve před pár lety a stále ho vyšetřuje jen malá část majitelů, nevyšel nejlépe. LTV- 3.  Přestože nás tento výsledek nepříjemně překvapil ( bohužel ne vždy se v chovu zadaří tak jak bychom si přáli ) jsme rádi, že naše štěňata nechávají i tato nepovinná vyšetření udělat, alespoň máme jasno, že Osík do chovu nikdy nezasáhne a můžou se mu upravit aktivity k dané situaci.

10.1.2023

A máme tu nový rok!!! Ten loňský byl dosti smutný. Vzal nám Majlanku a za duhový most bohužel odešla i čtyři naše štěňata. Hovawarti Diamond Rock a Everyday Joy a australačky Curious Busybody a Beaujolais
Doufám že máme tímto zase na hodně dlouho vybráno a letos nás budou čekat mnohem příjemnější věci.
Ale abych nebyla jen negativní. Brzáňata byla loni moc šikovná. Začínáme se vracet do formy jako před covidem. V roce 2022 se Brzáňatům podařilo složit 46 zkoušek!!!!! A kdo se na tomto výsledku podílel?
CHAMPAGNE GRAND            -  9 zkoušek
GARRY FARRELL                  -  6 zkoušek
FORADORI GRANATO           -  5 zkoušek
HOOPLA THE MUTT               -  4 zkoušky
CHIARAMONTE FIRRIATO     -  4 zkoušky
GAIA ASSYRTIKO                 - 3 zkoušky
DONNAFUGATA AHGHELI       -2 zkoušky
CHIARETTO BARDOLINO       - 2 zkoušky
DAMARINO                          - 2 zkoušky
CHANDON IMPERIAL            - 2 zkoušky
CUTE PRINCESS                  - 1 zkouška
HENDRY ALBARINO             -  1 zkouška
HENNESSY                         -  1 zkouška
HESS ALLOMI CABERNET    -  1 zkouška
CHARDONNAY                     - 1 zkouška
CHAMPIGNY ROUGE             - 1 zkouška
CHENET JP MERLOT                1 zkouška

Zúčastnila se i několika velkých závodů a myslím že máme být na co pyšní.

DAMARINO -  Šampionát AUO v Canicrossu - 1.místo
                      Extreme Dog Race - 2.místo

GARRY FARRELL -  Mistrovství AUO v Obedience - 1.místo a titul MISTR AUO.
                                                                           1x CACT za Obedience

HOOPLA THE MUTT -  Mistrovství ČR v Dogpulleru -           1. místo v kategorii RUNNING MAXI a titul MISTR ČR v této kategorii
                                  Mistrovství Evropy v Dogpulleru -      2. místo v kategorii MIX MAXI a titul VÍCEMISTR EVROPY v této kategorii
                                                                                       1. místo v kategorii ROUND MAXI a titul MISTR EVROPY v této kategorii

CUTE PRINCESS -  Candynka si splněním velmi těžké zkoušky NW-D3 vyčuchala titul MASTER OF NOSEWORK D

 

Ani naši pejskové nezůstali pozadu. Závodili samozřejmě v pasení. Biggi se povedlo v kategorii IHT2 vyhrát tři závody za sebou na třech různých místech od třech různých rozhodčích ze tří různých zemí. Od rozhdočí z Finska získala dokonce čistých 100 bodů!!!! Oboum se během sezóny povedlo postoupit do kategorie IHT3 a splnit tuto zkoušku na výborně. Na mistrovství AUO si oba vypásli shodně 90b ( stejný počet bodů  měli další 3 psi ) Biggi nakonec skončila na 5. místě a Hemík na 7. místě. Na mistrovství corgi a kelpií které bylo otevřeno i pro ostatní plemena se Biggi podařilo vyhrát a získat tak svůj první CACT. Hemík skončil jako třetí.
Kromě pasení si Biggi vytancovala ještě dvě zkoušky z dogdancingu. Hemík začátkem prosince přivítal svoji první nevěstu. A jak jsme se dozvěděli na začátku roku, krytí bylo úspěšné, březost byla potvrzena na sonu a začátkem února se můžeme těšit na Hemíkovy první potomky :-)