NA JARO 2019 PLÁNUJEME ŠTĚŇATA !!!!!!!

V odkazu Štěňata najdete podrobné informace o našem plánovaném vrhu G. V případě zájmu nebo dalších otázek nás neváhejte kontaktovat nejlépe e-mailem awista@seznam.cz

1.12. 2018  

Nějakým nedopatřením jsem zapomněla zveřejnit dva veliké úspěchy Dáji, takže dnes to napravuji a Dájence i paničce se tím moc omlouvám. Dája zaválela nejprve na agility, kde si 4.11. na Petris cupu vyběhala čistým během 3. místo v LA3, tudíž další zkoušku potřebnou pro titul A3 Champion. Tato zkouška se již započítává na další rok, takže doufejme že titul bude co nevidět doma :-) Na úspěšný běh se můžete podívat tady.

A protože Lucka má nějaké zdravotní problémy, nastoupila Dája se svým náhradním parťákem Ondrou 17.11. na další Dogbiatlon cup a společně vyběhali a Odra vystřílel neuvěřitelné 3. místo!!!!
Moc moc gratulejeme!!!!

     

25.11. 2018  

Úspěšná neděle pro Brzáňata!!!!!!

Ciffínek ( Falesco Montiano ) nastoupil dnes na zkoušku UPr1 ( poslušnost podle IPO1 ) a tuto zkoušku úspěšně splnil. Je to jeho již 11. zkouška :-)  Rubynka ( Delaforce Fine Ruby ) pro změnu bojovala v Noseworku a i ona byla úspěšná a vyčuchala si svojí 13.zkoušku - NW-W1. Oběma Brzáňatům letí obrovská gratulace z rodných vinohradů ♥

   

21.11. 2018  

Majlanka ( Always Smile ) má 13. zkoušku!!!!!!
Dnes jsme s Majlankou nastoupily na její první Noseworkovou zkoušku a to tradičně přírodu - NW-Nz. Přiznám se, že Majla neměla moc natrénováno, původně jsem chtěla jít s Biggi,ale protože jsme teď trénovaly hlavně poslušnost a její čuchací dovednosti se poněkud zhoršily, hledala jsem v poslední chvíli náhradníka. Majla dostala jen jakýsi rychlokurz a já doufala že to zvládne. A zvládla i když u velkého terénu to byl opravdu adrenalin a hledala hodně dlouho. Ale vzorek našla a označila, do limitu jsme se vešly a tak je naše první společná zkouška doma :-) Slibuji že na příští zkoušku už natrénujeme pořádně!!!!  Za fotky děkuji Ivetě Soukupové.

        

17.11. 2018  

Máme za sebou skvělou sobotu. S Biggi jsem nastoupila na zkoušku ZZO. O plném počtu bodů jsme si tentokrát mohly nechat jenom zdát. Biggi pojala povel volno tak nějak po svém a místo aby odběhla,tak se odrazila a skočila mi všemi čtyřmi na hlavu. Tím jsme utržily velkou bodovou ztrátu hned na začátku. Jako vrchní klauni pro pobavení přítomných jsme se ovšem osvědčily na jedničku :-D  Pak už to naštěstí probíhalo dobře, o pár bodíků jsme ještě přišly pro drobné nepřesnosti a také za štěknutí při lehni. Na druhou stranu paní rozhodčí ocenila Bigginky nadšení a chuť pracovat a bylo z toho 50 bodů. SPeciální cviky už jsme zvládly bez problémů a tím je čtvrtá zkouška mojí malé modré doma !!!! :-)  Na zkoušky k nám přijela ještě dvě Brzáňata. Dorník ( Dornfelder )vybojoval zkoušku BH a Candynka ( Cute Princess ) si vyčuchala zkoušku StPr2.

Ve stejnou dobu na Moravě bojoval také Chipánek ( Estate Merlot ), který složil další záchranářskou zkoušku, tentokrát ZZZ. Všem moc moc moc gratulujeme!!!!!

11.11. 2018  

Hemingway
si dnes vyběhal s Martinou zkoušku AD - běh na 20 km a na konci krátká poslušnost.

       

4.11. 2018  

Gatynka
( Donnafugata Angheli ) dnes zabodovala na AGI v Kladně, kde si v kategorii LA3 v součtech vybojovala 3.místo a v běhu dvojic společně s Lenkou Řezníčkovou a její borderkou vyběhaly nádherné 1.místo. VELKÁ GRATULACE!!!!!!!  Autorem fotografie je Petr Růžek.

28.10. 2018  

Nejen sportem živ je australák. Rubynka se dnes předvedla na bonitaci KCHBO , kde na povahovém testu získala krásných 99b ze 100,  nebála se ani netradičního aportu a přiaportovala kokosový ořech, umělohmotný stojánek na zkumavky a kus tvárnice a i z exteriérové části vyšla s velmi pěkným posudkem a výškou 49cm. Tímto je Ruby oficiálně chovná a my se můžeme začátkem příštího roku těšit na vrh G. Více info o plánovaném vrhu již brzy v odkazu Štěňata

  

Za fotky z bonitace děkuji jejich autorce Lucii Jouzové

27.10. 2018  

V Liberci se konal další dogbiatlonový závod na kterém samozřejmě nesměly chybět Ruby a Dája. Protože jak Ivanka tak Lucka jsou teď díky zdravotním problémům mimo hru, museli zaskočit mužské polovičky a nevedli si vůbec špatně. Ondra s Dájou skončili na 6. místě ( o bednu je připravila střelba ) a Ruby s Honzou vybojovali 3.místo!!!!!  Oběma moc gratulujeme!!!!!

     

21.10. 2018  

I v neděli jsme byli aktivní. S Biggi jsme nastoupily na naší první zkoušku poslušnosti a to ZOP. Biggi kupodivu nevymýšlela žádné inovace a ukázala že cviky zná, což pan rozhodčí Václav Famfulík ohodnotil neuvěřitelnými 100 body. Nemůžu se z toho ani vzpamatovat, plný počet bodů jsem na zkoušce ještě nikdy nezískala :-)  Samozřejmě, že pořád je co vylepšovat a protože máme ještě velké plány, budeme trénovat jak se dá!!!!! Každopádně mám obrovskou radost :-D

 Chipánek s Frantou vyjeli na Slovensko na záchranářské závody,kde se v plochách v kategorii začátečníci umístili na nádherném 1. místě. Mám z kluků velikánskou radost, jen tak dál !!!!

20.10. 2018  

FALCONE SYRAH ( Connie ) je chovná!!!!!

Connie dnes splnila poslední dvě podmínky pro uchovnění. Na klubové výstavě si od pana rozhodčího Václavíka vyběhala známku výborná. Odpoledne pak absolvovala ještě bonitaci s výsledkem chovná fena KCHMPP. Mám velikou radost a protože krycího psa máme předběžně vybraného, stačí už jen doufat, že se vše povede a my se příští rok dočkáme dalších vnoučátek.

  

17.10. 2018  

Dnes slaví náš Dýnek a s ním i celý vrh D již 9. narozeniny. Hodně zdravíčka přejeme jak našemu Deanovi tak i Tarušce, Dixie, Dakiře, Irunce, Donnerovi a Rockymu. Vzpomínka letí také Descarovi a Daytonovi , kteří již bohužel nejsou mezi námi ♥  Zároveň musíme vzpomenout také smutné výročí, je to už 5 let co nám na zrádnou torzi žaludku odešla za Duhový most naše Taruška. Taruško, byla jsi jedinečná a moc moc nám chybíš :-(

  

13.10. 2018  

Falesco Montiano - Ciffínek - dnes složil svojí 10. zkoušku a to obranu podle IPO1 - SPr1. Ciffínkovi i majitelce Lence letí obrovská gratulace!!!!!!

12-14.10. 2018  

Víkend jsme strávili společně s majiteli Rubynky a Damarina na Vysočině v kempu Velkopařezitý. Hlavním cílem byly houby a vtomto směru byla výprava úspěšná. Cestou na hrad Roštejn se nám podařilo nasbírat velké množství hub a ještě jsme krásně proběhali pejsany na necelých 20 km dlouhém okruhu. Plány nám trochu zkomplikovalo setkání majitelů vozidel Opel a Volkswagen, kteří si zabrali celý kemp a hlavně v sobotu i celou hospodu, ale to by nebyla Brzáňata aby si neuměla poradit. Počasí vyšlo na jedničku, takže prostě pohodový víkend.

        

9.10. 2018  

Můj poslední volný den jsme vyrazili na vrchol hory Lovoš. Ráno jsme se probudili do husté mlhy a já přemýšlela nad náhradním cílem výletu,ale podle webkamery na vrcholu Lovoše to vypadao, že tam svítí sluníčko a tak jsme nakonec přeci jen vyrazili. Tentokrát jela i většina naší smečky, kromě Wickouška, protože ta má zrovna krycí dny. Webkamera opravdu nelhala, ještě jsme nebyli ani v půlce stoupání a sluníčko už nás vítalo svými paprsky. Čím víc jsme stoupali, tím větší bylo teplo. Bohužel výhled moc krásný nebyl, bylo to jako když koukáme na bílé moře, mlha se valila pod námi, ale aspoň nebyla vidět lovosická chemička :-D Odpoledne pomalu nastal čas loučení, je to už tak špatně zařízené, že hezké dny utíkají mnohem rychleji než ty všední a obyčejné nebo dokonce nepovedené....nezbývá než se rozloučit a vrátit se zpátky do reality.......

8.10. 2018  

Další báječný den jsme strávili nedaleko Úštěka na hradě Helfenburk. Tento hrad je volně přístupný po celý rok a v pondělí dopoledne jsme ho měli skoro celý jen pro sebe. Protože jsem z dogtrekkingu zvyklá na okruhy, vymyslela jsem si zpáteční cestu po naučné stezce, která byla trošku krkolomná, prolézali jsme několik roklí, pořád nahoru dolů. Pejsci si to i tak skvěle užívali a já doufám že od Sandry pak dostanu nějaké fotky. Odpoledne mi Sandra ještě vysvětlila cviky z Rally Obedience 1 a pár cviků ze dvojky a musím říct že už to není žádná sranda a máme co trénovat. Majlanka jim na oplátku ukázala jak pase ovečky :-D

7.10. 2018  

Také v neděli pořádal KCHBO akci pro australáky a to mistrovství v canicrossu, bikejoringu a scooterjoringu. V kategorii koloběžek startovaly také Candy a Ruby. Candynka má nevýhodu menší kohoutkové výšky a hlavně kratších bohou takže to na většinu supeřů nestačilo, ale Ruby, která přesedlala tentokrát na koloběžku kvůli úrazu její Caniscrossové paničky se ani v této kategorii neztratila a v kategorii muži si vyběhala 1. místo !!!!!

       

My jsme vyrazili do Mělníka na okružní procházku do Hořína, spojenou s focením německé smečky. A protože bylo krásné počasí, došlo i na koupel v Labi.Myslím že fotky se opravdu povedly. Zde jenom malá ochutnávka, všechny fotky najdete na rajčeti.

6.10. 2018  

V sobotu se konalo mistrovství KCHBO v dogdancingu. Brzáňata samozřejmě nemohla ani tady chybět a měli jsme tu hned tři zástupce. V kategorii Freestyl nastoupily Déčkové plesnivky Gaty a Dája  V kategorii Heelwork to Music Céčková Candynka. Holky si vedly naprosto skvěle. Gaty 3. místo, Dája 2. místo a Candy také 2. místo. Tohle se opravdu povedlo, mám velou radost že i na dalším mistrovství máme nejen účast ale i stupně vítězů!!!!! Všem třem týmům moc gratuluji!!!!!

Ani my jsme nelenošily, ale trénovaly jsme s Biggi na blížící se zkoušky ZOP. Za fotky z Dogdancingu děkuji Monice Bystrianské a za fotky z tréninku Andree Grossmannové.

     

Míša s Lokim ( Elgo Ruwall ) se zúčastnili dogtrekkingu Pojizeří za sluncem. Kočárkovou trasu 15 km zdolali za 3 hodiny a 1 minutu a vybojovali tak nádherné 1. místo !!!!!


No a Forinka ( Foradori Granato ) vytancovala Brzáňatům 201 zkoušku a to DwD2 na výborně. Moc moc gratuluji !!!!!

5.10. 2018  

V pátek jsme vyrazili na Říp, protože kdo nebyl na Řípu nebyl v Čechách :-D   Počasí vyšlo na jedničku a já zvládla v němčině odříkat pověst o praotci Čechovi, která měla velký úspěch :-D

4.10. 2018  

Konečně se i Bigginka dočkala návštěvy svých chovatelů. Ve čtvrtek jsme jim ukázali náš venčící les a okolí naší vesnice :-)

  

30.9. 2018  

Dlouho očekávaný seminář Rally obedience byl konečně tady. Moc jsme se těšila, že si konečně doladím všechny podrobnosti a přesně tak to bylo. Pan rozhodčí z Německa byl moc milý a na všechny dotazy pečlivě odpovídal. Postupně jsme si vyzkoušeli všechny cviky z kategorie Z a nakonec nám pan rozhodčí postavil parkur na zkoušky a také nám všechny cviky obodoval. Biggi pracovala dobře, ale protože jsem měla strach, že tak dlouho bez pamlsku cvičit nedokáže, hodně jsem pospíchala, podařilo se mi jeden cvik přejít a musela jsem se vracet, což nás stálo 5 bodů. Ale i tak se nám podařilo zkoušku slpnit na 90 bodů a známku výborná s velmi krásným časem 2 minuty . Semináře se zúčastnila i Rubynka a i ona by zkoušku s přehledem zvládla, tak snad na jaře na ostro :-)

29.9. 2018  

JSME MISTŘI V AGILITY  2018 !!!!!


Dnes se konalo mistrovství Agility australských a belgických ovčáků v Ratenicícch. Naší chovku reprezentovaly Dája a Gatynka. Zní to úplně neuvěřitelně, ale v soutěži družstev, ve kterém bojovaly společně s Eliškou Tejkalovou Černohorskou a Petrou Listopadovou, získaly naše holčičky 1. místo a staly se tak Mistry 2018!!!! Dája měla díky svému neskutečně rychlému času ještě velkou šanci i v jednolivcích, bohužel jedna shozená laťka v kašdém běhu jí odsunula až na 7. místo. I tak úžasný výsledek, nemůžu se z toho vzpamatovar :-) MOC MOC GRATULUJI!!!!

     

Kromě Mistrovství v agility probíhalo také mistrovství tradičních plemen v pasení. Naší chovatelksou stanici zastupoval Chipánek ( Estate Merlot ) v kategorii IHT1 a Bíba ( Ceaseless Energy )
IHT 2  Mistrovství posuzoval německý rozhodčí Andr Roller který měl trochu jiné požadavky než na jaké jsme běžně zvyklí. I tak si Brzáňata nevedla vůbec špatně.

Bíba -   IHT2 - 4. místo z 15
Chipa - IHT1 - 8. místo z 18

Oběma pasáčkům moc moc gratulujeme!!!!

 

28.9. 2018  

Den před mistrovstvím KCHBO v Agility se konal ještě OPEN závod, kterého se zúčastnila i naše Bíba ( Ceaseless Enrergy ) Tentokrát se opravdu zadařilo a v součtech to bylo nádherné 2. místo ze 60. Foto je jen ilustrační.

25.9. 2018  

A JE TO TADY!!!!!!  Dnešním dnem mají australská Brzáňata na svém seznamu neuvěřitelných 200 složených zkoušek!!!!!


Tu kulatou dvoustou se podařilo dnes vyčuchat Bruníkovi ( Brunello Montalcino ) a byla to jeho první Noseworková zkouška NW- Uz. Mám velikánskou radost a Olze letí do Brna obrovská gratulace. A teď vzhůru k další metě, kterou je 300 :-D

15.9. 2018  

HARD DOG RACE


Tento extrémní závod pro dvojice pes + psovod se v České republice konal poprvé. Za Brzáňata nastoupili dva zástupci, Ada s Marvinem ( Damarinem ) a Míša s Lokim ( Elgem Ruwall ) Trasa byla dlouhá přes 6 km, vedla po motokrosové trati a závodníci museli překonat celkem 16 překážek. Pokud jeden z týmu překážku nezdolal, musel psovod udělat 30 dřepů a pak mohl pokračovat dál. Brzáňata naštěstí s překonáním překážek problém neměla a tak lidská část týmu byla dřepů ušetřena. A jak to dopadlo? Míša s Lokim v kategorii ženy 128. místo z 338 a celkově 212. místo z 576.
Jejich čas 55:44
     

Ada s Marvinem, si vedli jako profíci ( taky jsou to zkušení canicrossaři ) a v kategorii ženy obsadili neuvěřitelné 3. místo z 338 a celkově 6. místo z 576.  Jejich čas 37:01 Celý závod Adell natočila na kameru, na sestříh se můžete podívat zde, stojí to určitě za to!!!! 

Velký obdiv patří nejen Adel, která opravdu neskutečně makala, ale i Míše, která je teprve tři měsíce po porodu a za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět. Holky jste skvělé obě dvě!!!!

9.9. 2018  

Neděle patřila opět Forince. Nastoupila na svoje druhé zkoušky LA1 a byl z toho čistý běh, výborná a neuvěřitelné 1. místo. První postupová zkouška do dvojek je doma!!!!! Jen tak dál!!!!! Krásně běžela také Gatynka v LA3, i jí se podařil čistý běh na výborně, na bednu to ale bohužel nestačilo. I tak krásný výkon!!!!!!

  

8.9. 2018  

V pasení se loni změnily podmínky, zkouška ZVOP již nestačí jako podmínka pro složení HWT a proto vyrazila dnes Connie pokořit novou zkoušku vloh - NHAT. Connie se již delší dobu připravuje na HWT a IHT1 a tak byla tato zkouška pro ní hračkou a odnesla si krásnou známku výborná. Moc gratulujeme!!! :-)

Skvěle si vedl i Damarino, který vyběhl na další canicrossový závod " Slovenský canicrossový pohár Dolany", vedený tentokrát mezi vinohrady. V tomto prostředí se cítil jako doma a bylo z toho pěkné 4. místo. Také do Hodonína letí velká gratulace!!!!!

  

2.9. 2018  

Neděle byla úspěšná pro Forinku ( Foradori Granato ) která měla svojí premiéru na Agility závodech v Lysé nad Labem. První běh byl trochu chaotický, ale druhý se už povedl, sice s jedním odmítnutím za skočenou zónu na Áčku, ale i tak nádherné 3. místo. Myslím že o Janě s Forinkou ještě uslyšíme :-D

1.9. 2018  

Jak už bývá zvykem, co týden, to nějaká akce pro Brzáňata. Bruník ( Brunello Montalcino ) dnes nastoupil na závod Obedience v kategorii OB-Z a nevedl si vůbec špatně. Zkoušku se mu podařilo složit na výborně a bylo z toho nádherné 2. místo místo!!!!! Olze a Bruníkovi letí obrovská gratulace, udělali jste opravdu kus práce!!!!

25.8. 2018  

Uběhl měsíc a byly tu další Noseworkové zkoušky, tentokrát jsem byla přihlášená jenom s Biggi na zkoušku NW- Nz, ale protože se večer před zkouškami náhle ještě jedno místo uvolnilo, nahlásila jsem na rychlo ještě vodu s tím, že to pojmeme přpadně jako trénink s rozhodčím. Počasí nám přálo, v sobotu se zatáhlo a poměrně dost ochladilo, akorát se rozfoukal trochu větší vítr. Na příírodu jsem nastupovala jako jediná a tak jsme šly hned první na řadu a rovnou jsme udělaly oba terény, což byla vysoká suchá tráva a nějaké keře a stromy. Biggi byla tentokrát hodně nesoustředěná, vůbec nevím co se jí stalo,ale jak jindy pracuje krásně samostatně, tentokrát jsem jí musela hodně vysílat do jednotlivých úseků. Ale oba vzorky našla ještě daleko před stanoveným limitem a zkouška byla doma. Hned na to se šlo na vodu začátečníky - první byla voda stojatá. Nastupovaly jsme jako druhé, Biggi pracovala tentokrát moc hezky a vzorek našla bez problémů. Pak následovala poměrně dlouhá přestávka, kdy jsme čekaly na napachování terénů pro dvojkaře a přejezd na tekoucí vodu. Tady jsme šly na řadu jako první, ale Biggi se už pracovat nechtělo a tak jsem to po pár pokusech jí nějak namotivovat raději ukončila. No mrzí mě to, nevím co se stalo, ale je ještě velmi mladá, takže na ní nebudu tolik pospíchat a nechám jí víc času. Každopádně první noseworková zkouška je doma a já věřím, že určitě nebude poslední :-) Moc děkuji Lence od naší Candy za zorganizování a rozhodčímu Radkovi Laušmanovi za pohodovou atmosféru a sposutu cenných rad

No a Dája s Luckou se zúčastnily Nočních hrátek agiility, kde v sobotu se dostaly až do finále a nakonec z toho bylo 4.místo a v neděli pak v Jumpingu doběhly čistě což stačilo na 2.místo!!!! Velká gratulace letí i do Prahy :-)

23.8. 2018  

Na agilty zkouškách v Kladně nás reprezentovala Baira v kategorii LA2 a Gatynka v kategorii LA3. Obě se jednou diskly, ale druhý běh Gaty 2. místo čistě a na výbornou - další zkouška pro přiznání titulu A3 champion a Baira 4. místo s jedním odmítnutím a taky na výborně. Oběma moc gratulujeme!!!

19.8. 2018  

Na nedělních canicrosových závodech nás reprezentoval Damarino, pro velké teplo jen na zkrácené trati pro nově příchozí a podařilo se mu s Adél vyběhat nádherné 3. místo!!!!

Běžela i Ivanka s Ruby a to Canicross Tour s Fitminem v okoí Hrubé skály. Bohužel kilometr před cílem došlo u Ivanky k vykloubení čéšky v koleni, což způsobilo pád a nedokončení závodu. Držíme Ivance pěsti ať se koleno brzy zahojí a ať může zase běhat!!!

18.8. 2018  

Na dnešek jsem se těšila už opravdu dlouho, po pěti letech jsem znovu měla stát na startu dogtrekkingu - PO STOPÁCH JÁRY CIMRMANA. Sice jenom MID, longy už ze zdravoních důvodů bohužel chodit nesmím, ale i tak byla radost velká, protože tento sport mi hrozně moc chybí. Premiéru měla i Biggi a já byla zvědavá, jak se osvědčí coby trekový pes, navíc podle předpovědi mělo být jak je již tento rok tradicí, poměrně velké vedro. Spolubojovníkem na trati byla kamarádka Jára, které jsem půjčila Ori, aby se Orinka taky pořádně prošla.
Ze začátku nám počasí přálo. Bylo pod mrakem a dokonce chvílemi spadlo pár kapek. Držely jsme průměrnou rychlost kolem 5,5 km/h. a  cesta příjemně utíkala. Prošly jsme obcí Julčín a po polní cestě se dostaly do Rašovic ( první kontrola ) odkud byl už jen kousíček na hrad Helfenburk. Prvních 9 km za náma a čas velice pěkný. Od hradu jsme se po žluté vydaly do obce Skalka a pak po červené ke skále Husa , pomníku Járy CImrmana. Odtud poměrně dlouhá cesta lesem do obce Pavličky a pak vystoupat zpět nahoru na skálu Čap s nádhernou vyhlídkou. Z Čapu trochu krkolomný sestup do Obroku - až potud celkem pohoda a slušná rychlost. Za Obrokem vykouklo sluníčko a začalo poměrně hodně hřát a čím víc pálilo, tím Ori víc zpomalovala. Do Domašic to ještě šlo,ale za Domačicema začala už hodně vyhledávat stín a zalehávat, takže jsme začaly dělat velké přestávky, aby měla prostor se ochladit, hodně jsme dávaly pít a věřily že pokud se dostaneme zase do stínu, tak to půjde. V Robči další velká pauza v autobusové zastávce, začínal se dostavovat špatný pocit, že to asi nepůjde.Čekaly nás 3 km po silnici do obce Sukorady. Tady jsme objevily hospodu,takže další velá pauza a napájení psů. Přestávka se protáhla dobře na půl hodiny, ale ač se ze začátku zdálo, že se Ori ochladila a šlape, byla to jen chvilka a tak jsme se rozhodly že nebudeme s Ori dále pokračovat a já zavolala Jirkovi ať pro ní přijede. Čekáním na odvoz jsme ztratily další hodinu, nebylo už kam pospíchat, ale protože my i Biggi jsme byly v pořádku, trasu jsme si došly a světe div se, nebyly jsme poslední :-)

       

10.8. 2018  

Baira dnes poprvé nastoupila do kategorie LA2 a nevedla si na premiéru vůbec špatně. První běh sice takový trochu nešťastný disk, ale druhý běh se povedl, sice s jednou chybou, takže postupovka do trojek to není, ale i tak nádherné 3. místo!!!! MOC GRATULUJEME!!!

29.7. 2018  

Velmi úspěšná byla neděle pro Gaty a Dáju. Holky se zúčastnily Agi závodů v Kosmonosech u Mladé Boleslavi a lépe to nemohlo dopadnout V kategorii LA3 odběhly obě čistý běh, Dája na 1. místě a Gaty na 2. místě. Ale dařilo se i ve třetím běhu, kdy Gaty vybojovala další druhé místo což v součtech stačilo na neuvěřielné 3.místo!!!!!! Jsem na holky neskutečně pyšná a Monice s Luckou děkuji za skvělou reklamu naší chov. stanice :-)

  

28.7. 2018  

Konečně se i Biggi a Hemík dočkali svých vlastních stránek, najdete je v menu v odkazu Australáci a pak po kliknutí na jejich fotku.

23.7. 2018  

Dnes jsem se do akce vydala i já s holčičkama. Biggi se jela pokusit o první Noseworkovou zkoušku Nz a s Wickulkou jsem chtěla zkusit vodu, kterou tedy nemáme moc kde trénovat, ale zkusit se má všechno. Na zkoušky nastoupila také Rubynka ( v nejlepším hárání ) a Candynka. Obě na vodu, Ruby W1 a Candy W2. Začínalo se tekoucí vodou, první šla na řadu Wicka, která vzorek našla v nejrychlejším čase, což mě opravdu nakoplo. Potom jsem šla s Biggi na přírodu, Biggi jsem věřila, v nácviku pracuje velmi pěkně a bezchybně jen poslední dobou měla několikrát tendenci hrábnout packou z čehož jsem byla mírně nervózní. Biggi vzorek našla celkem rychle a bezchybně zalehla. Vzorek byl ukryt v písku a já po ní chtěla, aby mi doznačila přesné místo. Přeci jen, občas se jí ještě nepodaří lehnout si přesně tak, aby byl vzorek přímo mezi předníma packama.Biggi vzorek ukázala a já nervózní z toho aby nehrábla jsem rychle nahlásila nález. Bohužel jsem se nějak špatně dívala a vzorek označila asi o 5 cm vedle, takže tohle se nepovedlo a já tímto zkoušku Biggi zkazila.Na zkoušku dále nastoupila Ruby, která byla vlivem hormónů trošku mimo a tak se jí povedlo najít jen jeden vzorek a zkoušku tímto také ukončila Poslední šla Candy, Candynka pracovala moc pěkně a soustředěně, bohužel i jí se podařilo najít jenom jeden vzorek a v tekoucí vodě byly ukryty vzorky dva, takže i tady konec. Druhý vzorek z naší čtveřice šla hledat už jen Wicka, přejeli jsme na stojací vodu a tentokrát jsme nastupovaly až jako poslední. Bylo už pořádné vedro, takže Wicka se v rybníku šla nejdřív napít, potom vzorek označila takovým pololehem a znovu šla pít. Wicku už mám za ty roky hodně načtěnou a věřila jsem že tam vzorek je, přesto po špatné zkušenosti s Bigginky pokusem jsem jí raději vzorek nechala označit ješě jednou a teprve pak nahlásila nález. Čas byl tentokrát kolem 50 vteřin , ale hlavní je, že zkouška je doma. Wicka si tedy ve svých 10 - ti letech připisuje svojí 17- zkoušku NW- Wz !!!! Ona prostě chtěla paničce udělat radost, věděla že tu modrou kokardu nutně potřebuji :-D

20.7. 2018  

Máme zde další závody agilit, tentokrát v Kladně kde se dařilo nejen Bairunce, která vybojovala 3. místo s čistým během a splnila tak třetí a poslední postupovku do LA2, ale i Dájence která si v kategorii LA3 doběhla pro 1. místo. Jste prostě skvělé!!!!!!

  

7.7. 2018  

Protože se změnily v Agility podmínky pro přestup mezi jedntlivými kategoriemi, musela se Baira bohužel vrátit do kategorie LA1 a znovu vybojovat nějaké postupové zkoušky. Jedna se zadařila hned dnes, kdy na závodech v Berouně vyběhala krásné 2.místo s čistým během. Moc gratulejeme!!!!

25.6.. 2018  

Dlouho očekávaný a taky trochu obáváný den nastal dnes. Biggi se měla podrobit RTG dysplazie a OCD. Vzhledem k tomu, že Biggi už od půl roku více lítá vzduchem než chodí po zemi, měla jsem tentokrát opravdu strach. Ale zcela zbytečně, výsledky jsou prostě skvělé. Biggi má DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD - nepostižena. Mám obrovskou radost!!!!!!!

24.6.. 2018  

Druhý den kvalifikaček se zadařilo i Gatynce, v agility to byl čistý běh a 8. místo z 97. Jak jim to běželo se můžete podívat tadyDája v agi bohužel jedna chyba, ale zazářila opět v jumpingu a tentokrát to bylo ńeuvěřitelné 1. místo čímž si zajistila účast na MČR v Agility. Dáje jsou teprve 3. rok,  je to neskutečný úspěch a Gatynce účast na MČR utekla o pouhých 5 bodíků - škoda, ale nevadí, příští rok už to určitě vyjde!!!!  Na všechny tři běhy Dáji se podívejte zde.

  

23.6.. 2018  

Dnes jsme měli zástupce hned ve dvou disciplínách. Na kvalfikační závody Agility v Mladé Boleslavi vyrazila Gaty a Dája. Gatynka bohužel dvakrát disk.,ale Dáje se zadařilo a vylo z toho 2. místo v Jumpíngu!!!!

O pár kilometrů dál bojovala Lenka s modráskama v kategorii ZZO3 ( poslušnost podle ZVV3 ) v závodě Dalešický pohár. Kluci si vedli velice dobře, Erdík obsadil 1. místo a teprve dvouletý Ciffínek 3. místo. Všem dnešním soutěžícím letí velká gratulace!!!

17.6.. 2018  

Ale ani neděle nebylo klidová, jak by se dalo čekat. Premiéru měla naše Bigginka ( Cool - Paws Big Dream Came True ) která nastoupila na svojí úplně první zkoušku  - pohodovou AD. Protože já teď ze zdravotních důvodů nemůžu jezdit na kole, musela se 20-ti kilometrového běhu ujmout naše Marťa a na poslední okruh jí pak vystřídala ještě Lenka od Candy, čímž jim ještě jednou mnohokrát děkuji. Krátkou poslušnost už jsme s Bigginkou zvládly samy :-)

  

16.6.. 2018  

Také v sobotu se tancovalo, tentokrát Jana s Bíbou ( Ceaseless Energy ), kterým se podařilo splnit poslední chybějící zkoušku HtM1 na výborně, čímž získaly titul Master of Dogdancing 1. Veliká gratulace letí i do východních Čech!!!!!

Pilná byla také Ruby ( Delaforce Fine Ruby ) která s paničkou Ivankou opět vyběhla na trať canicrossu - CANICROSS TOUR s Fitminem v kopcovitém Liberci a vybojovaly nádherné 2. místo!!!!
Jste prostě úžasní!!!!!!

15.6.. 2018  

V pátek se vydala Jana s Forinkou ( Foradori Granato ) na další postupovou zkoušku z dogdancingu, tentokrát F2. Holkám se zadařilo a zkoušku splnily na výborně!!!!  Moc moc gratuluji

  

7-10.6.. 2018    SRAZ ŠTĚŇAT NA KOMORNÍKU

Letošní velký sraz Brzáňat se konal na okraji České Kanady v autokempu Komorník u Strmilova. My, coby pořadatelé, jsme dorazili už ve středu, ve čtvrtek se pak do party přidal i Damarino, Dorny, Bíba, Bruno a Gatynka. V pátek ráno se přidala ještě Connie a vyrazili jsme na výlet k městečku Slavonice, kde jsme si prohlédli bunkry a pak si dali kolečko po naučné stezce kolem středověké vesnice a hradu až přímo do Slavonic.

        

Odpoledne a večer se sjížděl zbytek bandy -  Rubynka, Chipánek,Fori, Candynka,němečtí přátelé s Rustym, Yuki a Mikou, hovawartky Irunka a Taruška a Bairunka. Stihli jsme potrénovar Nosework a večer byl tradiční táborák s pečením buřtíků a povídáním si.
V sobotu hned po snídani jsme vyrazili na výet na rozhlednu U Jakuba a dále k žulovému kameni nazvanému Ďáblova prdel. U skály se výprava rozdělila na dvě části a příjemnou procházkou jsme se vrátili na parkoviště.

        

Odpoledne proběhl tradiční Awista cup, disciplíny klasické - vynášení předmětů. chytání piškotů, přvolání na čas přes misky s buřtem a největší úspěch mělo převážění psa na lodičce kolem živé bojky :-D   Vítězem letošního Awista cupu se stala Forinka!!!!

           

V neděli už se to všechno začalo rozjíždět do nových domovů. ale společné fotky se ještě stihly. Těšíme se na další sraz, moc ráda jsem vás všechny viděla!!!! :-)

  

Fotky ze srazu naleznete na těchto odkazech. Od Nikol, Moniky a Mariny

2.6.. 2018

Je to už skoro pravidlo, že co víkend, to nějaká akce. Ani dnešek nebyl vyjímkou a to hned trojnásobně. Na zkoušku ZZO 2 vyrazil Ciffínek se svojí paničkou Lenkou. Přestože na zkoušku nastupovala tato dvojice s jednou nulou za žebřík, za výkon se rozhodně nemusí stydět, Ciffínek vybojoval krásných 80 bodů, Leni moc gratuluji :-)

Dája a Rubynka nastoupily na speciální canicrossový závod na 5 km s krossovými překážkami " Žabí kross " Bylo zde například brodění bahnem, vybíhání rokle a pod. Všechna čtyří děvčata si vedla naprosto skvěle, Lucka s Dájou vyběhaly neuvěřitelné 1. místo a Rubynka s Ivankou byly třetí !!!!!!!  Nemůžu tomu ani uvěřit, jak skvěle si naše štěňátka vedou. Děkuji moc moc všem našim úžasným majitelům !!!!!

        

27.5.. 2018

Ae ani neděle nebyla pro Marviho ( Damarino ) lenošivá, tentokráte vyrazil na neoficiální agility závody. A přestože již dlouhou dobu tento sport netrénuje, bylo z toho jedno sedmé a jedno třetí místo.
Moc gratulujeme!!!!

Snažil se ale i Chipánek ( Estate Merlot ) který s pánečkem Frantou nastoupil na záchranářské zkoušky v Tovačově, podle mezinárodního zkušebního řádu IRO. Kluci zvolili tentokrát zkoušku RH-TE, což je vyhledávání v sutinách + poslušnost. Chipánek má sice raději plošné vyhledání, ale i tak za speciální cvik získal krásných 81 b a za poslušnost v opravdu velkém vedru neuvěřitelných 93b, takže zkoušku s přehledem splnili Posuzoval pan rozhodčí Babička. GRATULACE!!!!!

  

26.5.. 2018

Po dlouhé době vyrazila Bella ( Crazy Blue Girl ) opět na výstavu a to na Oblastku v Kačině. Bellča se panu rozhodčímu moc líbila a vyběhala si známku výborná 1 a titul Oblastní vítěz s velmi krásným posudkem : harmonická, dobře osvalená fena, nádherná hlava a výraz, dlouhý správně nasazený krk, dlouhé lopatky,správné úhlení pánevních i hrudních končetin. správná horní i dolní linie, nádherný pohyb, kvalitní fena. Lucce moc gratulujeme!!!!!

     

Ve stejnou dobu bojoval Damarino na dogtrekkingu Za pokladem Voka IV z Holštejna, kde si v kategorii 22 km vyťapal pěkné 5. místo!!!!!

20.5.. 2018

Trošku se zpožděním dopňuji úspěch Bery ( Beaujolais ) která se 6.5. zúčastnila se svým malým pánečkem Krušnohorského dogtrekkingu a v kategorii MID muži obsadila krsné 7. místo

  

Berynka začala také chodit se svojí náhradní paničkou na cvičák a je opravdu moc moc šikovná

     

19.5.. 2018

Velká Pardubická trochu jinak :)  Tentokrát nebudu nic popisovat, jenom zkopíruji zprávu od majitelky Damarina, kde je vše podstatné. Adel a Marvinek jsou prostě borci největší!!!!!!

Adell s Marvim vyhráli VELKOU PARDUBICKOU. Je zajímavé na dostihové dráze místo žokejů s koňmi pozorovat běžce se psy. Byly to krásné a velmi zajímavé závody a to nejen pro canicrossaře,ale i pro diváky. Organizace závodů byla ve všem na minutu přesná. Trať meřila 5 km a vedla přes Velký Taxisův příkop ( samozřejmě ho neskákali ale vedla přes něj lávka ) další byl Hadí příkop, cvičná Irská lavice a Vodní příkop. I když pro Marviho je toto počasí již velmi teplé, zvládli to s Adell na jedničku a vítězství je doma!!!!!

        

15.5.. 2018

Dnes slaví náš vrh B již 5. narozeniny. Přejeme Sethíkovi, Redíkovi, Bruníkovi, Bairunce,Berrince a Ressince jen to nejlepší, hlavně hodně zdravíčka a aby dělali i nadále svým majitelům jenom radost!!!! Dostala jsem pír bových fotek Ressky a Bery, tak zveřejňuji :-)

     

12.5.. 2018

A je tady další víkend a další akce. Tentokrát Klubová výstava KCHBO na kterou jsme přihlásili našeho Hemíka. Na tuto výstavu měla přijet posuzovat dlouholetá chovatelka AUO z Ameriky a mě moc zajímal její názor na našeho Hemka. Žádné velké naděje na umístění jsme si nedělali, Hemíka jsme si brali jenom na práci a protože výstavy patří mezi aktivity, které nám k srdci rozhodně nepřirostliy, neprovádíme ani žádný grooming ani trénink handlingu. Na tuto klubovou výstavu bylo přihlášeno neuvěřitelných 96 australáků, většinou z chov.stanic velmi známých a zvučných jmen,takže ač jsem z domova odjížděla s malou nadějí, že by se třeba mohla zadařit výborná, po otevření katalogu mě to rázem přešlo. Po začátku posuzování a vypsání prvních výsledků na tabuli už jsem si začala nadávat, kam jsme to zase vlezli. Paní rozhodčí výbornými opravdu šetřila, nejčastější známka byla velmi dobrá a objevovala se i dobrá. Konečně přišla na řadu mezitřída do které nastoupil i náš Hemíček. A k vélkému překvapení zjišťuji, že Jirka se usmívá, protože Hemík se líbí a dostává výbornou!!!! Dobrý věc se podařila, byla jsem opravdu spokojená a těšila se až si přečtu posudek. K mému velkému překvapení však Hemík zůstal v kruhu aby běhal o pořadí a najednou koukám a paní rozhodčí ho staví na 1. místo. Je to neuvěřitelné,ale Hemík vyhrává mezitřídu a získává tak tituly CAC a čekatel klubového championa. Nemůžeme tomu vůbec uvěřit :-)
Za fotky v postoji děkuji autorce Martině Bobkové a za pohybovku chov.stanici od Halířů.

     

8.5.. 2018

Ani jsme se nestačili doma pořádně rozkoukat a byla tu další akce, tentokrát Noseworkové zkoušky u nás v Kyškovicích na které jsme jela jen jako pomocník. Musím říct, že to nebylo vůbec špatné být k ruce rozhodčí, kterou byla Iveta Soukupová a asistovat při zakládání vzorků. Protože Iveta vše pečlivě komentovala a vysvětlovala, získala jsem zase spoustu nových zkušeností a rad. zkoušek se zúčastnila Candynka ( NW-D2 ) které se bohužel nepodařila řada rukou, takže si to bude muset zopakovat a potom Noseworkový nováček Erosek ( Astute Snout ), který si připsal do seznamu další zkoušku NW-Uz. Příroda už se mu pak bohužel nepovedla, ale první zkouška je doma, Lenka si aspoň zkusila jak to na těchto zkouškách probíhá a příště se určitě zadaří, protože na Urbanu byl velmi šikovný. Po zkouškách jsme ještě stihli krátkou procházku s Erdou a Biggi.

  

Ve stejnou dobu bojovala Ruby na OB závodech v Heřmanově Městci. Rubynce se tentokrát zadařilo a v kategorii OB2 vybojovala úžasné 3. místo a známku velmi dobrá. Rubynce i pánečkovi letí velikánská gratulace!!!!!

3. - 6.5.. 2018  Prodloužený víkend v Německu v Troisdorfu

Konečně jsem se dočkala a ve čtvrtek ráno jsme vyrazili do rodiště naší Bigginky, kde se měl konat sraz chovatelské stanice Cool - Paws a navíc se zde konal víkend Australského ovčáka, kdy sobota byla věnovaná výcviku - zkoušky + závod v Rally Obedience a na neděli byla naplánovaná speciální výstava. Cesta byla nekonečná, navíc GPS nás podle souřadnic, uvedených na webu penzionu, navedla někam pod dálniční most a že prý : Dojeli jste do cíle :-D  Ještě že se jako správní trekaři dokážeme orientovat v mapě, takže penzion jsme nakonec našli. Majitelé byli moc milí a přestože jsme moc nerozumněli, za chvíli jsme již byli ubytovaní a mohli vyrazit se smečkou na první procházku. Okolí penzionu bylo pro výšlapy jako stvořené.

Pátek byl ještě volný den, který jsme dopoledne strávili asi 15-ti kilometrovou procházkou v lese v okolí Lohmaru. Pejsci se vylítali a po dobrém obědě v místní restauraci jsme se pomalu začali balit na večerní sraz. K večeru jsme tedy vyrazili na cvičák do Troisdorfu,kde již čekali chovatelé Sandra a Martin a hned jsme také uviděli brášku Pabla a brzy již i sestry Reinu a Sofii. Všichni byli velmi milí, škoda že naše jazykové schopnosti ( nebo spíš neschopnosti ) nám nedovolují komunikovat.Ukázat se přijela také Céčková štěňata, hlavně blackbi Fleur se mi moc moc líbila. Následoval večer v přátelské  atmosféře, kde si všichni skvěle popovídali a my si užili místních australáčků kterých bylo všude plno.

Sobota. Ráno už jsme vstávala s pěkným břichobolem,blížila se naše premiéra na Rally Obedience a já pořádně nevěděla co mám vlastně dělat. Naštěstí naše třída začátečníků šla skoro jako poslední a tak jsem se snažila poctivě okoukat nejen počínání dvojice na place, ale i organizaci celých zkoušek. Cool - Paws ausíků startovalo opravdu hodně, v RO3 Sandra s Rustym a naší babičkou Bliss, ve dvojkách potom naše máma Lara a strejda Luke - moc se mi jejch výkon líbil, v jedničkách potomt etička Reeba s jejíž majitelkou Monikou jsem se opravdu hodně skamarádila a která třídu RO1 vyhrála!!!!! A pak už jsme šli my. Přestože jsem byla několikrát ujištěna, že na mě rozhodčí opravdu nebude mluvit, hned na začátku byla asi desetiminutová přednáška o tom co se s mí a co ne. Bezva, rozumněla jsem asi 2 slova a začínala se mě zmocňovat panika : Co tady vlastně dělám? Vždyť já ani nevím kdy mám vlastně začít.Následovala prohlídka parkuru. Kupodivu cedulky v němčině mi připadaly důvěrně známéaani na okamžik jsem neměla problém si uvědomit co se po mně chce. Pořád mi ale v hlavě vrtaly otázky jako kdy mám vlastně odstartovat,, jestli se mám u cedulky Start zastavit a Wicky sednout nebo rovnou jít. Musím říct,že spousta lidí se mi snažila poradit a pomoci jak to jen šlo, lapala jsem každé slovíčko které mi připadalo aspoň trochu povědomé a snažila se omyslet si zbytek věty. Třeba to, že startovat s kovovým četízkem je zakázáno. Ale to už jdeme na plac. Odhazuji po vzoru ostatních vodítko, rozhodčí mi přeje: Viel Spass a já vyrážím. Wicka se místama trochu táhla, většinu parkuru proštěkala, ale došly jsme a kupodivu nebyly ani poslední :-D  Obrovská radost!!!!! Mezitím dorazila i sestra Grace, která žije ve Švýcarsku, její majitelka byla také hrozně fajn, myslímže jsme si padly do noty :-)

Neděle. Poslední den našeho pobytu - Speciání výstava. S Biggi jsem nastoupila do třídy mladých a Majlanka s Jirkou do třídy otevřené. Měla jsem velký strach jak se Biggi předvede, přeci jen trénujeme všechno sami a není zvyklá fungovat mezi více psy, ale byla naprosto vzorná a předváděla se skvěle jak v pohybu tak v postoji. Nemohla jsem tomu ani uvěřit, ale nakonec to byla známka výborná 4 ( na druhém a třetím místě byly naše sestry Sofia a Reina ) ze šesti. Pan rozhodčí výbornými opravdu šetřil a i zvířata s pořadím měla leckdy velmi dobrou.
Bigginky posudek : 13-ti měsíční fena lehčí kostry, plnochrupá s nůžkovým skusem,správný výraz, krk přechází v pevný rovný hřbet, mírně spáditá záď, dostatečná hloubka hrudníka,úhlení vpředu i vzadu korektní, harmonický pohyb. Jsem maximálně spokojená. Majlance se už tolik nevedlo. Do třídy otevřené nastoupilo 7 fen a Majlanka skončila jako pátá se známkou velmi dobrou. Posudek ale není vůbec špatný.
Majlanky posudek : 7 letá fena na horní hranici výšky,správné proporce, paraelní linie hlavy a nosu, trochu větší ucho,korektní délka krku, krk přechází harmonicky v rovný pevný hřbet,korektní nasazení a délka ocasu, trochu méně hluboký hrudník ( poprvé co nám někdo vytkl hrudník ) úhlení vpředu i vzadu korektní, rovnoměrný pohyb, typická představitelka plemene.

    

Na závěr ještě proběhlo spoečné focení Cool - Paws rodiny a pak už nezbývalo než se se všemi rozloučit a vyrazit zpátky do reality. Budeme se těšit na někdy příště :-)


          

1.5.. 2018

Zkoušková sezóna se pomalu rozjíždí a rozjíždí se i Brzáňata :-) Na zoušku FPr2 ( stopa podle IPO 2) nastoupila dnes Lenka s Candy( Cute Princess ) a vyčuchaly si pěkných 82 b. Jsem na ně moc pyšná!!!!

28.4. 2018

Damarino si připsal na seznam další zkoušku a to ZOP na krásných 98 bodů ze 100 a známku výborná!!!! Moc gratulujeme!!!!!

     

Ve stejné době bojovala Candy na Frisbee závodech Welcome Summer. Na bednu to sice nebylo, ale důležité je,že to holky baví a hlavně že Candynky noha po vážné zlomenině je jž opět v pořádku :-) Za krásnou fotku děkuji Martině Brabcové

22.4. 2018

Lenka s Erdou dnes nastoupili znovu na zkoušku StPr3, aby vylepšili známku a počet bodů. Tento záměr se opravdu povedl, Erdík si vyčuchal krásných 97 bodů a známku výborná!!!!! Moc moc gratuluji :-)

21.4. 2018

A máme tu 2. kolo canicrossového seriálu Nativia Chalenge, tentokráte se běží v Humpolci. Brzáňata mají dva zástupce. Adell s Marvinem vyběhali 9. místo ze 41 a Ivanka s Ruby 6. místo z 24 startujících. Protože počasí bylo více letní než jarní, obdivuji oba týmy že to doběhly a ještě v tak skvělém čase. Veliká gratulace !!!!!!

  

Ve sportovce nás zastupovala Lenka s Candy, které se zúčastnily Stopařského závodu Memoriál J.Černého a v kategorii ZVV1 vybojovaly krásné 2. místo!!!!! Protože na stopu se šlo až v poledne a bylo opravdu velké vedro, myslím si, že Candynka zaválela na jedničku!!! Veliká graulace letí i do Kladna :-)

 No a v agility naše barvy hájila Bairrada, která úspěšně a čistě odběhla další dvě LA1 a navíc s krásným umístěním 2 a 3 místo. Tímto výsledkem se jí otevřela brána do LA2. GRATULACE!!!!!

15.4. 2018

Jaro už o sobě konečně dává vědět krásným počasím a tak jsme vyrazili na víkend na Vysočinu a s námi i Vlčata s Ruby a Kačenkou a Laďa s Nikol s Damarinem a Fruttim.  Páteční cesta byla příšerná, všude plno uzavírek a ještě jsme skoro dvě hodiny jeli v hrozné bouřce s krupobitím, takže plánovaná páteční seznamovací procházka proběhla bez nás. Sobotní ráno nás ale přivítalo již slunečnou modrou oblohou bez jediného mráčku. Trasa byla naplánovaná tak, abychom něco zajímavého viděli, ale zároveň abychom se vyhnuli největšímu náporu dalších turistů a smečka se mohla co nejvíce vyběhat. Navštívili jsme Paseckou skálu, Dráteníčky, Sněžné a Bohdalec. Já jsem si u toho zavzpomínala na nezapomenutelné treky Petra Žižky - Jednooký vlk, které se velmi často konaly právě v těchto částech republiky. Protože Jednookáč byl náš úplně první trek který jsme absolvovali, je to prostě taková srdcovka. Myslím že pejskové si to moc užili a my taky. Když se setmělo, podnikly jsme ještě  - pouze v ženské sestavě - noční výstup na Buchtův kopec, čímž se mi ještě více vrátily vzpomínky na Longy, noční putování a noclehy v lese - moc moc mi to celé chybí. Při tomto nočním výšlapu jsme si ale užily hrozně moc srandy a určitě bude dlouho na co vzpomínat. Děkuji všem zúčastněným za super atmosféru, bylo to s váma moc fajn :-)
Všechny fotky od Nikol najdete zde.

       

7-8.4. 2018

Dája zcela neplánovaně startovala tento víkend na mistrovství borderek na Slovensku a v kategorii Jumping vyběhala v obrovské konkurenci neuvěřitelné 3. místo!!!! Jsem na ní neskutečně pyšná!!!! :-)

Nezahálela ani Gaty, která závodila pro změnu v Berouně a v kategorii LA3 odběhla čistý běh a vybojovala nádherné 2. místo.  A jako třetí agiliťačka nás zastupovala Bairrada, která se závoděním teprve začíná. V kategorii LA1 se jí podařilo vyběhat první dvě postupové zkoušky do LA2. Jen tak dál!!!!! Všem třem moc a moc gratuluji!!!

25.3. 2018

V neděli proběhl ve Staré Boleslavi další canicrossový závod - Hon na Beránka, kde samozřejmě nemohl chybět Marvi s Adell a protože Rubynce odpadla běhací panička, páneček se rozhodl vyjet v doplňkové kategorii na kole. Bohužel ani to se neobešlo bez problémů a pánečka den před závodem napadl nějaký moribundus. Přestože měl horečku, nechtěl Rubynce kazit radost a i tak nastoupil, ale na výkonu se to samozřejmě podepsalo a bylo z toho čestné poslední místo. Důležité je, že si to Rubynka i tak užila, páneček Ivan už asi méně, patří mu můj obdiv že i tak do toho šel.

   

Marvi s Adell startovali poprvé již v dospělácké kategorii, takže konkurence byla opravdu veliká. Naše se dvojice se ale ani tak neztratila a doběhla si pro 6.místo z 51 startujících žen. Moc moc gratuluji.

   

24.3. 2018

A máme tu další narozeniny, tentokrát náš vrh D. S tímto vrhem jsem opravdu velmi spokojená, přestože to nejsou žádní výstavní championi, je to vrh typově vyrovnaný s neskutečnou rychlostí a obrovskou chutí pracovat. Jejich záběr aktivit je opravdu široký - od pasení, sportovního výcviku, agility, dogdancingu, obedience, canicrossu, dogbialonu až po nosework. Déčková Brzáňata jsou nejen všestranná ale i velmi úspěšná. Gaty s Dájou již běhají v kategorii LA3. Dája má splněnu i část zkoušek na A3 Championa a v dogdancingu všechny dvojkové zkoušky a ještě s paičkou běhá canicross. Rubynka je zase velmi šikovná na Nosework, v Obedienci startuje již v OB2 a nevede si špatně ani v canicrossu. Marvi exceluje v canicrossu - účast na mistrovstvích ČR i Evropy s velmi pěkným umístěním, ale je velmi šikovný i na pasení a poslušnost, Dorníkovou silnou stránkou je obrana. Dětičky moje, přeji vám hlavně zdravíčko, protože jen tak si budete moci ještě dlouho užívat skvělý život s vašimi báječnými rodinami.

       

Dája slavila opravdu stylově a na agility závodech v Ratenicích si vyběhala v LA3 čistý běh a 2. místo k tomu, čímž splnila poslední potřebnou zkoušku prvního roku na A3 championa. Další zkoušky se jí budou započítávat zase až od října. Na její běh se můžete podívat zde.  Lucce a Dájence letí obrovská gratulace!!!!!

21.3. 2018

Je to neuvěřitelné, ale malá modrá Biggi dnes slaví 1. narozeniny. Když jsem si pořizovala mojí modračku, naivně jsem si myslela, že využiji zkušenosti z výchovy a výcviku našich ostatních australáčků a všechno půjde vlastně samo. Biggi mi ukázala, že není australák jako australák a já opět pokračuji metodou pokus omyl. Za ten rok jsme myslím udělaly obrovský kus práce, ale ještě nás mnohem větší část čeká a já jsem připravená se s tím poprat. Protože i když někdy si připadám jak na houpačce, pracovat s tím malým modrým ďáblem mě prostě baví :-)
Děkuji Sandře za splněný velký sen :-)

  

18.3. 2018

Na předposlední březnovou neděli byly naplánovány akce hned dvě. Ruby nastoupila v Terezíně na OB závod  O Terezínskou podkovičku a Candy na zkoušku NW-N2. Pro Ruby to byl teprve druhý start v této již poměrně těžké kategorii ä kromě poloh na dálku, kdy záhadně vypustila povel sedni, si nevedla vůbec špatně. Známka VD jí utekla o 7 bodíků a bylo z toho 4. místo z 10 závodníků.
Ruby jsou teprve 3 roky, takže si myslím, že na start ve dvojkové kategorii si nevedla vůbec špatně Moc moc gratuluji i když to byla jen bramborová medaile.

  

Pro Nosework byly podmínky opravdu těžké, protože napadlo hodně sněhu, vlastně nejvíc za letošní zimu a ještě se držel několik dní. Terény na N2 jsou již velmi složité a velké a psovod navíc neví kolik vzorků se ve kterém terénu nachází....Candy se s tím poprala velmi dobře, bohužel se jí nepovedlo v časovém limitu najít všechny vzorky, takže zkoušku nesplnila. Ale nevadí, příště se to určitě podaří.

     

10.3. 2018

Dnes se konal canicrossový závod Jarní votvírák, kterého se zúčastnila Lucka s Dájou a Ivanka s Ruby. Obě děvčata si vedla skvěle, trasu dlouhou 4,33km zvládla Ivanka s Ruby za 18:51 což jim vyneslo 6. místo a Dája s Luckou v těsném závěsu 18:54 a 7. místo ze 16.  Oběma letí obrovská gratulace a obdiv!!!!!!!

  

6.1. - 24.2. 2018

Konečně se dostávám k první letošní aktualizaci. To že web nebyl aktualizován neznamená, že nic neděláme. Od teď již budu zase vše poctivě doplňovat, dnes toho bude víc najednou.

6.1. Protože Damarino se svojí rodinkou přijeli na víkend do Čech, nemohli jsme si nechat ujít příležitost a vyrazili jsme s jeho pánečky na společnou procházku po Krušných horách - jmenovitě potom z Vysoké Pece k zámku Jezeří. Přidali se k nám ještě majitelé Rubynky a protože počasí vyšlo na jedničku, myslím že jsme si užilli bezva sobotu.
 

     

12.2.  Dája s Luckou nastoupily na další agility závody -tentokrát v Herouticích. První běh bohuže lshozený laťka, ale druhý běh vyšel čistě a bylo z toho 1. místo a další potřebná zkouška pro získání titulu A3 Champion. Moc moc gratulujeme. Samozřejmě máme k dispozici opět video, tak se koukněte jak jim to běhalo.

18.2.  Ada s Damarinem se zúčastnili canicrossového závodu Noční závod na sněhu. Opět se jima dařilo a bylo z toho 3. místo!!!!  Gratuluji moc oběma!!!
Autorem fotek je Dominik Bartoň - Foto.

   

24.2.  Dnešní sobota patřila sportovce. Dorny s Milošem se zúčastnili 20. ročníku závodu družstev. Přestože parťáka do dvojice se jim podařilo sehnar doslova na poslední chvíli, na výkonu to nebylo znát a bylp z toho 3. místo v kategorii ZZO ( ze sedmi ). Také Dornymu a Milošovi letí velká gratulace.

  

No a my jsme vyrazily s Marťou a Biggi na socializační návštěvu k Rubynce. Bylo to moc fajn!!!!!

     

1.1. 2018

Začíná nový rok a já bych ráda shrnula to, co se nám tento rok povedlo. Myslím že toho nebylo málo a jsem moc pyšná jak na naše pejsky, tak na naše odchovy. V roce 2017 složila Brzáňata neuvěřitelných 56 zkoušek ( o 3 více jak loni ) a to zkoušky z poslušnosti, stopy, obrany, vyhledávání předmětů, agilit, dogdancingu, záchranařiny, noseworku, pasení a obedience.
Celkem má složeno 27 našich štěňat 188 zkoušek.

Dále se Brzańáčci zúčastnili také nejrůznějších závodů : pasení, agility,sportovní kynologie, záchranařina, dogfrisbee, obedience, dogdancing, závod dogtrekkingového typu, canicross a dogbiatlon. Ráda bych zmínila alespoň ty nejdůležitější :

1. Na Mistrovství AUO a BO v Agility nás zastupovaly Diamond Shiraz a Ceaseless Energy.
    V Openu AUO skončila Dája 17( ze 44) a Bíba disk. V Jumpingu AUO Dája 13 a Bíba 26 ( ze 46)

2. Na mezinárodních agility závodech PAWC obsadila Donnafugata Angheli 6. místo (z 15)

3. Damarino se nominoval na ME v canicrossu a v kategorii Juniorek vyběhal s Adel 5. místo ( ze 16 )

4. Na šampionátu plemen AUO a BOC v canicrossu vyběhala Dája 4. místo v kategorii ženy a Damarino 1. místo v kategorii Junior

5. Na 1. poháru KCHBO v Dogdancingu obsadila Dája 2. místo

6. Na Rakouském mistrovství AUO v Agility vyběhala Dája 1.den v součtech 3 místo, druhý den už se bohužel nedařilo 

7. Na Mistrovství AUO a BO v Obedience nás reprezentovala Cute Princess v OB1, bohužel se moc nedařilo a bylo to 10.místo z 11

8. Damarino se nominoval i na MS v canicrossu, ale protože v Evropě je kategorie Junior do 19.let a na MS jen do 18, kam už se Adel
   věkově nevešla, nemohla se nakonec kvůli věku zúčastnit. Je to veliká škoda, protože dostat se na MS je opravdu velký úspěch.

Brzáňatům přibylo do sbírky 5 trojkových zkoušek.     LA3 - Donnafugata Angheli a Diamond Shiraz
                                                                                 StPr3 - Astute Snout a Falesco Montiano
                                                                                 UPr3 -  Astute Snout

A jak si vedli v roce 2017 jednotlivci?????

A VRH    Astute Snout -                loni  4 zkoušky ( StPr1, StPr2, StPr3, Upr3 )                             celkem 16
            Always Smile  -           loni  1 zkouška ( IHT 2)                                                            celkem  12
            Adorable Rascal -        loni  1 zkouška ( SPr1 )                                                             celkem 10  

B VRH   Brunello Montalcino -   loni 2 zkoušky ( StPr1, ZPU1)                                                   celkem 8
            Bairrada                -     loni 1 zkouška ( LJ1)                                                                celkem 2

C VRH  Cute Princess       -      loni 10 zkoušek (NW-Dz,D1,U1,W1,N1,ZPU1,FPr1,StPr1,DwD2,HtM2)  celkem 24 
           Ceaseless Energy  -      loni   3 zkoušky ( IHT2, ZOP,MD1 )                                                celkem 11

D VRH   Delaforce Fine Ruby -     loni 7 zkoušek ( NW-Dz,Nz,Wz,D1,U1,AD,OB2 )                       celkem  12
            Donnafugata Angheli -    loni 3 zkoušky ( DwD2,LA2,LA3 )                                            celkem  11
            Diamond Shiraz        -     loni 2 zkoušky ( LA3, F2 )                                                      celkem  12
            Damarino                -      loni 1 zkouška  ( ZZO1 )                                                        celkem   5
            Dornfelder               -     loni 1 zkouška  ( ZZO )                                                          celkem  4

E VRH    Estate Merlot            -    loni 5 zkoušek  ( BH,HWT,IHT1,ZOP,RH-FLE )                           celkem  7

F VRH    Falesco Montiano      -     loni 6 zkoušek ( ZZO1,BH,ZPU1,StPr1,StPr2,StPr3 )                 celkem  8
            Foradori Granato       -     loni 6 zkoušek ( ZOP,AD,F1,DwD1,HtM1,MD1 )                         celkem  6
            Falcone Syrah           -    loni 3 zkoušky ( ZOP,ZZO,AD )                                                 celkem  4

Zapomenout nesmím ani na naše dva jediné sportovně aktivní hovawarty z vrhu E a F. Elgo Ruwall složil mezinárodní záchranářskou zkoušku pro vyhledávání v sutinách RH-TA a několikrát se umístil na bedně v dogtrekkingu v kategorii MID. Emerity se opět zúčastnila mistrovství ČR v dogtrekkingu a v kategorii DTW2 obsadila pěkné   místo.

V chovatelství to u hovawartů zachraňovala celočerná Escadrona, které se narodilo 8 nádherných štěňátek a tak krev Tarušky a Angela byla zachráněna pro další chov. Vnoučátek jsme se dočkali také u australáčků, kdy se narodilo 6 štěňátek Bellem v chov. stanici z Podhořanských kopců. Máme 2 výsledky RTG u Fkových odchovů - Foradori Granato a Falcone Syrah jsou DKK, a DLK 0/0, OCD - frei a Fori má i výsledek spondylosy páteře a je to také negativní.
Máme uchovněny další tři psy - novými plemeníky se loni stali : Dornfelder, Damarino a Estate Merlot - všichni redtricolor 

No a naši pejsci se samozřejmě také snažili. S Wicky jsme složily první dvě noseworkové zkoušky - NW-Nz a NW-Uz. S Ori také dvě zkoušky - ZZO1 a ZPU1. Majlanka s Jirkou se zúčastnily dvou závodů v pasení v kategorii IHT2, jednou se jim podařilo vybojovat 2. místo jednou skončili někde ke konci, ale pokaždé to bylo se zapsáním zkoušky. Hemíček si složil svojí první zkoušku NHAT.
S Hemíkem jsme absolvovali RTG DKK,DLK a OCD a vyšetření očí - vše s čistým výsledkem a také úspěšně složil bonitaci a stal se z něj chovný pes :-)  A ještě je třeba zmínit, že se naše chovatelská stanice rozrostla o bluemerle fenku z Německa. Vlastnit štěně z této chovatelské stanice jsem si strašně přála a jsem šťastná, že mi Sandra Bigginku svěřila a že jsem si mohla vybrat, věřím že jí nezklamu a budeme jí s Bigginkou dělat jenom samé radosti  

DĚKUJI MOC MAJITELŮM NAŠICH ŠTĚŇÁTEK ZA TO ŽE JSOU TAK ÚŽASNÍ A DÁVAJÍ NAŠIM ODCHOVŮM TOLIK LÁSKY A ZÁBAVY. JSTE SKVĚLÍ A MÁM VÁS MOC RÁDA :-)          
                                                                    

29.12. 2017

Dnes se na nás přijela podívat Candynka. Biggi a Candy se skvěle prolítaly v lese a pak mi Lenka ještě ukázala pár fíglů jak učit obíhání kužele, protože to mi prostě nejde.

28.12. 2017

Tečku za letošní sportovní sezónou udělala Dája ( Diamond Shiraz ), která nastoupila na poslední chybějící dvojkovou zkoušku dogdancingu F2 a úspěšně jí složila. Výborná jí utekla jen díky Dájinému komentování cviků, takže jenom VD, ale i tak je to teprve třetí australáček v CŘ který má složené všechny 4 dvojkové zkoušky :-) Lucce i Dje letí velká gratulace!!!!!

27.12. 2017

Přestože rok se pomalu blíží ke konci, Brzáňata rozhodně nelenoší. Na letošní poslední Agility závod se vypravila Gatynka do Berouna a vyplatilo se. Přestože byly první dva běhy disk., třetí se povedl čistě, známka výborná a 4. místo!!!! Smůla prolomena, zkouška LA3 je doma. Gatynka je tak čtvrté Brzáně s " trojkovou " zkouškou. Moni moc moc gratuluji!!!! :-)  Na jejich běh se můžete podívat tady.