27.12.2014
Stalo se již nepsaným pravidlem,že během vánočních svátků zdoláme s Brzáňaty nějaký vrchol České republiky.Jen tak namátkově mohu připomenout výšlapy na Říp, Hazmburk,Lovoš,Milešovku,Plešivec,Kamýk,Kalvárii,Košťálov,Boreč.....letos padla volba na vrch Blaník nedaleko Vlašimi.Počasí vyšlo přímo ukázkově,v noci z pátku na sobotu mírně přimrzlo,takže jsme se nemuseli potýkat s blátem a navíc vysvitlo i sluníčko,tudíž výhled z rozhledny na Velkém Blaníku byl opravdu moc pěkný !!! Po výborném obídku v Louňovicích jsme se vyšplhali ještě na Malý Blaník a otamtud již pohodovou cestou dorazili zpět k autu. Okruh měl asi 12km,pejsani se pěkně vyběhali a my mohli v Brzánecké rodině přivítat dva nové členy,Pavlu a Ivana,kteří se již těší na štěně od Wikči :-) Kdo se tedy letos zúčastnil, za hovíky naše Ori + Brzánečtí Dean Drabbin,Desire To Win a Day Star. Za ausíky matky rodu Wicky a Endží a jejich dětičky - Always Smile, Barolo Dry Red a Crazy Blue Girl.Jako čestný host borderka Ennie která už je jakoby naše :-)  Fotky od Lucky z celého výletu si můžete prohlédnout zde
 

      



24.12.2014
Přímo na Štědrý den jsme dostali skvělý dárek. Bella ( Crazy Blue Girl ) podstoupila vyšetření krve na PHA a výsledek je negativní. Máme velikou radost :-)



23.12.2014
PŘEJEME VŠEM KAMARÁDŮM,ZNÁMÝM I NÁHODNÝM NÁVŠTĚVNÍKŮM TĚCHTO STRÁNEK POHODOVÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ A DO NOVÉHO ROKU JEN TO NEJLEPŠÍ,HODNĚ ZDRAVÍ,ŠTĚSTÍ,
ÚSPĚCHŮ A RADOSTI S VAŠIMI CHLUPATÝMI KAMARÁDY.



20.12.2014
Vrh E oslavil dnes již 3.narozeniny.Lokíšku,Exíku,Maxíku,Ronnie,Merčo a Sáňo,přejeme všem hodně zdravíčka a ještě spoustu skvělých let se svými pánečky.



7.12.2014
Brzáňata nelenoší ani v zimě. Lenka s Candy ( Cute Princess ) vyrazila dnes na zkoušky OB-Z. Zkoušky se konaly v hale,což není zrovna nejlehčí prostředí pro tak mladé zvířátko,ale holky se s tím popraly se ctí a i když padla i nějaká ta nula,zkouška je doma!!!  Lence i Candynce moc gratulejeme!!
Autorem fotky je František Sedláček



29.11.2014
V sobotu se konala intenzivka obedience s Katkou Škrdovou u nás na cvičáku.Samozřejmě že jsme s Wickou nemohly na této akci chybět. A nechyběla ani Brzáňata - hovíky již tradičně zastupoval Loki ( Elgo Ruwall ) ausíci měli z každého vrhu jednoho zástupce. Áčko zastupoval Tobík ( Adorable Rascal ) Béčko Redík ( Barolo Dry Red ) a Céčko Bella ( Crazy Blue Girl ). Všichni byli moc šikovní a já doufám že se na jaře potkáme na zkouškách.

         

Na všechny fotky z intenzivky se můžete podívat zde. Za fotky a domluvu celé akce moc děkuji majitelce Lokiho - Míše Václavů.



23.11.2014
Neděle byla opět ve znamení zkoušek. Na zkoušku OB-Z nastoupil Árčík ( Adventure Soul )a Loki ( Elgo Ruwall ) dnes poprvé zkusil pokořit zkoušku OB1. Oba kluci byli šikovní a zkoušky splnili, Elgo tím zakončil první zkouškovou desítku. Tak příští rok dalších deset??? ;-) :-D  Majitelkám Páje i Míše letí velká gratulace!!! :-)

  



21.11.2014
Protože Bizzinka nutně potřebuje kamarádku pro lumpárny,vydala se dnes s pánečkama do Čech pro bordeří parťačku. A když už jeli kolem nás,samozřejmě jsme museli vyrazit alespoň na krátkou  společnou procházku.Cílem byl oblíbený Říp,když už ho tu máme takřka za rohem ;-) Holky se super vyběhaly,my poklábosily a Bizzinka si už užívá nového přírůstku do smečky :-)

  



15.11.2014
Sobotní dopoledne patřilo, jako téměř vždy, tréninku na cvičáku. Protože zkouška IPO mě opravdu nebaví a nejspíš tu nechuť přenáším i na Wicky,začaly jsme trénovat na zkoušku ZVV1.Wicka kupodivu odešla i stopu,při poslušnost byly sice nějaké nepřesnosti,ale byla velmi radostná a 6 maket oběhala jako nic :-) Poprvé jsme vyzkoušeli prohlídku a vypadá to,že jí to nebude dělat problém.Tak mám zase radost!!!!

  



14.11.2014
Protože už jsem si nutně potřebovala pročistit hlavu,vzala jsem si v pátek dovolenou a vyrazili jsme na ovečky.Kam jinam než do Kogita Easter :-)Tentokrát jela s námi úplně celá smečka,ale pásla samozřejmě jen Majla a Wicka. Zatím co Wicka je úplně na začátku,Majla se připravuje na IHT1.Bohužel nám potvůrka začíná do ovcí štípat víc než je vhodné,takže jí budeme muset trošku víc krotit!!! Dostali jsme další cenné rady a Jirka bude muset pilně trénovat.Doufám že se letos ještě alespoň jednou na trénink dostaneme. Od oveček jsme se nevypravili domů,ale vyrazili na výlet na hrad Nevděk. Pejskové si užívali běhání a koupání ve Střele a já si odlovila 9 nádherně zpracovaných kešek :-) Na těch pár fotek co jsem nacvakala se můžete podívat zde.



9.11.2014
Ani v neděli Brzáňata nelenila a vyrazila na vytrvalostní zkoušku AD. A protože se jedná o nejpohodovější zkoušku co znám,samozřejmě jí všichni bez nejmenších problémů složily. Na své konto si jí tedy po dnešku může připsat :

Elgo Ruwall ,  Barolo Dry Red , Barbaresco d´Asti a  Beaujolais.

Za fotky moc děkuji Ivetě Soukupové.



8.11.2014
V sobotu jsme nastoupily s Wicky na zkoušku StPr3. Bohužel Wicka neměla svůj den a zkoušku se nám tentokrát složit nepodařilo. Ale nic si z toho nedělám, někdy to prostě nevyjde.Nyní nás čeká zkoušková přestávka,protože na zimu plánujeme krytí a Wicka si bude užívat svoje poslední štěňátka. Vybrali jsme jí ženicha agiliťáka, opět z Německa a já doufám že štěňátka zdědí sportovní nadšení po rodičích.
Wikčiné dceři Ressce - Barbaresco d´Asti - se vedlo podstatně lépe a u pana rozhodčího Vyčítala složila svojí první zkoušku poslušnosti - ZZO.Moc gratulejeme!!!!

             



2.11.2014
V neděli měla premiéru Cute Princess,která si odskočila na svoje první OB závody do Rakovníka - sice jen neoficiální, bez zápisu zkoušky,ale měly posloužit hlavně jako generálka. V kategorii OB-Z byla ohodnocena 215 body a obsadila krásné 4.místo z 11-ti startujících. Zkoušku OB-Z by splnila na velmi dobře přičemž od výborné jí dělilo pouhých 9 bodíků - to byl ten vyplivnutý aport....Protože Candy před týdnem oslavila teprve 1.narozeniny,jsem na ní opravdu velmi pyšná a také její paničce Lence letí veliká gratulace :-)



1.11.2014
Sobota byla opět ve znamení zkoušek. Na zkoušku ZZO nastoupil Barolo Dry Red a vybojoval nádherných 57b z 60-ti možných. Posuzoval pan rozhodčí Vyčítal. Redíkovi ještě není ani rok a půl a na svém kontě už má 5 složených zkoušek a všechny na výborně. Jeho paničce Báře letí velikánská gratulace a poděkování!!!

Na zkoušku ZPU1 nastoupil Astute Snout a přestože jeho hlídačka byla s velkým otazníkem,Lenka se rozhodla zariskovat a zkouška se nakonec zadařila. Bodíky 72 v první části a 45 v části druhé.Celkem 117bodů. Posuzoval pan rozhodčí Plšek. Lence moc gratuluji a děkuji!!!



1.-2.11.2014
Tento víkend se konal DUO CACIB v Praze. Výstavy se zúčastnili naši červení kluci Tobík a Apollko.
      V sobotu posuzoval holandský rozhodčí John Vauben. Apollko ve třídě mladých dostal za velikost jen velmi dobrý 4,ale nijak nezoufáme,posudek má jinak moc pěkný a ještě má spoustu času se dodělat,vždyť je mu teprve rok.Tobík nastoupil do třídy championů kde byl sám,takže dostal titul CAC a velkým překvapením bylo,že porazil i velice pěkné soupeře ze třídy otevřené a mezitřídy a získal tak zároveň tituly CAC ČMKU a CACIB.
     V neděli u paní rozhodčí Maruškové už bojoval jenom Tobík a byl z toho opět CAC a res.CACIB.Tento nedělní CAC byl ale velmi důležitý,protože díky němu splnil Toby všechny podmínky pro udělení titulu ČESKÝ GRAND CHAMPION.
 



28.10.2014
Volný sváteční den bylo potřeba pořádně využít. Zatím co my jsme s Wickulkou vyrazily na stopu a trénink poslušnosti, naše Céčkové holčičky se vydaly do Načešic na zkoušky ZVOP. Tuto zkoušku vloh si dnes na konto připsaly: Crazy Blue Girl, Cute Princess a Ceaseless Energy. Posuzovala paní Daniela Rájová. Paničkám Lucce,Lence a Janě letí velikánská gratulace a poděkování z rodné chovky!!! :-)

        

26.10.2014
Neděle již byla opět ve sportovním duchu. Erda ( Astute Snout ) si se svojí paničkou odskočil na zkoušku BH,kterou složil na krásných 54 bodů.Posuzoval pan rozhodčí Čákora. Lence i Eroskovi letí velikánská gratulace

Ale ani my jsme nelenili a s Majlou ( Always Smile )vyrazili do Protivce na dlouho plánovanou zkoušku HWT. Přestože se Majlance nedařilo tak jako v tréninku, vypásla si slušných 84 bodů a známku velmi dobrá. Mám z těch našich šikovných dětí opravdu velkou radost!!!! Podařilo se mi zkoušku zvěčnit i na videu,jak se s tím Majla poprala se můžete podívat zde

     



25.10.2014
V sobotu vyrazil Apollko ( Cunning Rogue ) na speciální výstavu KCHBO,kde si ve třídě mladých od polské rozhodčí Izabelly Olejniczak vyběhal známku výborný 1 a svůj první titul CAJC. Andrejce i Báře letí velká gratulace



18.10.2014
Týden uběhl jako voda a byl zde opět víkend.Brzáňata byla samozřejmě v akci :-) S naší Majlou jsme vyrazili na celodenní intenzivku pasení do Kogita Easter. Musím říct že to byl velmi příjemně strávený den,sešla se bezva parta lidí,hodně jsme se naučili a i počasí vyšlo na jedničku.Majla se snažila,takže nezbývá než doufat že podobný výkon předvede i na plánovaných zkouškách.

 Cunning Rogue ( Apollko ) se ve stejnou dobu pokoušel v Načešicích o zkoušku ZVOP a zkoušku složil :-) Posuzoval pan rozhodčí Koško.Máme velkou radost,naši Céčkoví prckové ještě neoslavili ani první narozeniny a již 3 se můžou pyšnit zkouškami, Belluška dokonce třema :-)



12.10.2014
Ani v neděli Brzáňata nezahálela. Crazy Blue Girl dnes složila již 3.zkoušku a to ZZO na krásných 52 bodů se známkou výborná. Myslím si,že je to skvělý výkon,protože Bellča oslaví za 14 dní teprve 1.narozeniny!!!! Lucce letí veliká gratulace a poděkování za to jak se Bellče věnuje!!!

Nesmíme zapomínat na hovawarty a náš milovaný dogtrekking. Zuzka s Merčou se zúčastnily posledního závodu sezóny -Krajem Hynka Máchy.Trasu dlouhou 101km zvládly v čase 33:42 a umístily se tak v kategorii DTW1 na pěkném 10-tém místě z 27.



11.10.2014
Výstavní premiéru dnes měla Barbaresco d´Asti ( Resska ). Na krajské výstavě v Litoměřicích si od paní rozhodčí Ubrové vyběhala v mezitřídě ocenění výborná 1, Vítěz třídy s velmi pěkným posudkem : 1,5 roku stará fena,úplný nůžkový,dobře stavěná i úhlená,ukázněný projev,dobře předvedená.A protože to byla výstavní premiéra i pro Ressčinu majitelku Ivetu,nesměla jsem na této akci chybět coby podpora a poradce :-)



8.10.2014
A máme tu další výsledek RTG. Brunello Montalcino má stejně jako jeho sourozenci DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD nepostižen.



4.10.2014
Sobotu jsem trávila u nás na cvičáku, kde probíhala bonitace australáků a belgičáků a byla potřeba pomoci s odběry DNA. Zatím co jsem pobíhala po place, zapípal mi v kapse mobil a v něm úplně úžasná SMS od majitelky Bruníka.
Brunello Montalcino dnes složil zkoušku BH na skvělých 57b ze 60-ti možných a kromě jednoho pejska se stejným bodovým ziskem za sebou nechal všechny NO i BO. A pak že australák neumí!!! :-D

Ale tím moje radost ještě neskončila. Erdík totiž nastoupil na neofic.závody agility - Podzimní hopsání,kde si vyběhal v Jumpu 1.místo, v Openu 2.místo a celkově 1.místo v kategorii L. Jako jediný doběhl oba dva běhy a stejně jako loni nedal borderkám šanci :-) Poslední dobou se mým Brzáňatům opravdu daří!!!!



2.10.2014
Protože plánujeme v zimě poslední krytí Wickulky,bylo zapotřebí udělat nové vyšetření očí. Tentokrát jsme vyrazili k MVDr. Lenské do Kladna.Musím říct že přijetí na klinice bylo velmi milé,Wikča si vyloudila svoje piškotky a byla moc spokojená.Nejdříve jsme absolvovali ne moc příjemné vyšetření glaukomu,kdy se pejskovi do oka vkládá čočka,ale Wicka byla pochválená,že dobře spolupracovala.Pak už následovalo klasické vyšetření na které jsme zvyklí.A co je nejdůležitější? Wickulka má vše v pořádku a je naprosto zdravá!!!!



28.9.2014
Skvělý víkend má ještě pokračování!!! :-) Bella ( Crazy Blue Girl )s Luckou se nespokojily se včerejším úspěchem na ZOP a nastoupily dnes ještě na dogdancingovou zkoušku F1 ( Freestyl ) A protože děvčata jsou moc šikovná, vytancovaly si 28bodů a známku výborná.

 

O pár desítek kilometrů dál nastoupil ve stejnou dobu Tobík ( Adorable Rascal ) na zkoušku ZPU1,kterou se mu podařilo složit na pěkných 139b. a známku velmi dobře.Také Báře letí velká gratulace.Co k tomu dodat??? Prostě skvělý víkend!!!!! :-)
Za fotku Tobíka děkuji některému z členů ZKO Pňov,bohužel nevím kdo přesně fotil.



27.9.2014
Sobota byla vyloženě nacpaná událostmi. Redík ( Barolo Dry Red ) a Bella ( Crazy Blue Girl ) nastoupili v ZKO Vrdy na zkoušky KJ Brno. Redík na ZPU1 a Bellča na ZOP. Začínalo se klasicky stopama,kde se Redíkovi povedla nádherná práce a odnesl si 20b. - což je plný počet.Následovala poslušnost podle ZOP,tady měla premiéru Belluška a nevedla si vůbec špatně.Poté přidal poslušnost i Redík a již bylo téměř jisté že zkoušky jsou doma. Poslední součástí zkoušky jsou skupinové cviky,tady ubylo pár bodíků za chůzi ale i tak byl konečný výsledek naprosto skvělý. Redík 145b. ze 150 možných a známka výborně, Bella 95b. ze 100 možných a známka výborně!!! Vzhledem k tomu že Redíkovi je teprve 16 měsíců a Bellušce 11 měsíců,jsem neskutečně pyšná. Velký dík samozřejmě patří jejich báječným majitelkám,protože nebýt jich,tak se tu dnes takto neraduji. Báro a Lucko,moc moc děkuji!!!!

Bruník pro změnu vyrazil zkusit štěstí na NV do Brna. Nastoupil do mezitřídy,ale proti konkurentům neměl bohužel šanci a od pana rozhodčího Řehánka si odnesl známku VD. Musím říct,že jsem s velmi dobrou víceméně počítala a Bruníkův posudek není myslím vůbec tak špatný : 16-ti měsíční pes doposud jemnější konstituce,hlava ve vývoji,nůžkový skus,volnější uši,dobrý hrudník,rovný hřbet,úhlení končetin v pořádku.Při pohybu temperamentní,lehce křižuje př.končetiny. O Bruníkových nedostatcích víme,myslím si,že posouzení bylo pravdu spravedlivé.Dáme mu ještě čas aby se pořádně dodělal a potom ještě nějakou výstavu zkusíme.

Nesmím zapomenout na náš milovaný dogtrekking. Kluci z Krkonoš vyrazili dnes na neoficiální akci Pojizeřím za sluncem.V kategorii Open - 25km získal australáček Árčík s Jířou 5.místo a hovawart Loki s Míšou 6.místo.převýšení na trati bylo 2100m,takže žádná flákárna :-) Moc gratulujeme!!!

  



17.9.2014
Jako další z vrhu B se vydala k MVDr.Ekrovi blacktri fenka  Barbaresco d´Asti. Také výsledky Ressinky nás moc potěšily. Ressie má DKK 0/0, DLK 0/0, OCD - nepostižena. Majitelce Ivetě letí velikánská gratulace a my se radujeme spolu s ní :-)



14.9.2014
Ani v neděli nezahálíme. Erda ( Astute Snout ) dnes nastoupil na APPLE CUP v Mladé Boleslavi,kde mu sice umístění na bedně o pár vteřinek uteklo,ale i tak svým čistým během splnil poslední chybějící zkoušku LA1 pro přestup do LA2. Přejeme Erdovi i paničce Lence ať jim to i ve dvojkách běhá!! :-)



13.9.2014
Ještě jsem se ani nestačila nabažit skvělého výsledku RTG a Brzáňata mně připravila další obrovskou dávku radosti.Za ošklivého deštivého počasí vyrazili dnes na zkoušku ZVOP šestnáctiměsíční Baco Noir ( Seth ) a Brunello Montalcino
(Bruno ) a teprve 10,5 měsíční Curious Busybody ( Bizzinka ) Všichni tři zkoušku bez problémů složili a já moc děkuji jejich majitelkám že miláčky nenechávají zahálet!!!!

       



11.9.2014
Máme tu další skvělý výsledek. Beaujolais ( Berry ) dnes podstoupila RTG kyčlí,loktů a ramen a dopadla stejně jako její bráška Redík. DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD nepostižena. Mám velikánskou radost!!!!!



31.8.2014
Sportovní víkend pokračuje!!! Míša s Lokim ( Elgo Ruwall ) nastoupili na 1.bíglí obedience závody,samozřejmě do kategorie open,jako bígl by Loki asi neprošel :-D V kategorii OB-Z vybojovali krásné 1.místo se známkou výborná!!!! Míše letí velká gratulace - nejvyšší čas přestoupit do jedniček ;-)

Lenka s Eroskem ( Astute Snout ) vyrazila pro změnu do Nymburka na Předškolní dvouzkoušky agility. Přes deštivé počasí se první zkouška LA1 povedla na výborně a k tomu krásné 3.místo. Při druhé zkoušce díky klouzavému povrchu udělal Erdík 2 chyby,což mu vyneslo hodnocení VD. I tak si myslíme že to je super výkon a máme velkou radost!!!!!

    



30.8.2014
Týden utekl jako voda a byla zde další akce - zkoušky Dogdancingu F1- na které byla přihlášená Bellinka ( Crazy Blue Girl ) a Redík ( Barolo Dry Red ) Pro Bellu to byla zkoušková premiéra,vždyť je jí teprve 10 měsíců.Bohužel při slalomu se rozhodla že se poběží podívat na diváky a Lucka po ní instinktivně šáhla,takže disk.Zamrzí to,protože Bella má opravdu natréno,což se můžete podívat zde. Ale nevadí,Bella ani Lucka se rozhodně nevzdávají a mají v plánu letos ještě na nějaké zkoušky určitě vyrazit. Redíkovi se zadařilo a zkoušku F1 složil na výborně.Báře i Lucce letí veliké poděkování za to,že se tak pilně cvičí a reprezentují Brzáňata :-) Opravdu mám z těchto aktivit velkou radost i když se ne vždy zadaří, ale důležitá je i snaha.

     



23 - 24.8.2014
German Winner Show + Mezinárodní výstava v Lipsku

Letošní Lipsko jsme pojali jako velkou společenskou akci.Měli jsme tam sraz s majitelkou a chovatelkou Wollyho ( táta našeho C-vrhu ) ,s majitelkami Moritze a také s budoucím tátou našeho D vrhu.A když už jsme tam jeli,přihlásili jsme i Endží a Majlu a přibrali Wollyho děti Apollka a Candy,aby tatík viděl alespoň část své práce ;-) Musím říct že jako máme úžasné majitele štěňat,máme skvělé i majitele otců minulých a budoucích vrhů. Jsem moc ráda že i v zahraničí existují lidi naladěni na stejnou notu. Kromě výstavy jsme stihli i prohlídku centra a odlov pěti kešek :-D

   

A jak dopadlo vlastní výstavní tažení?

Cunning Rogue z Brzáneckých vinohradů - třída mladých - sobota -výborný 3
                                                                              neděle - výborný 3

Cute Princess z Brzáneckých vinohradů - třída mladých -  sobota - velmi dobrá 3
                                                                             neděle - výborná 2, res.Antw.Jg.Ch.

Angel Eyes Carcassonne Tolugo  - třída otevřená  -  sobota - velmi dobrá 4
                                                                       neděle - výborná 4

 

Always Smile z Brzáneckých vinohradů - třída otevřená - sobota - výborná 2, res.Antw.Dt.Ch
                                                                             neděle - výborná 1, Antw.Dt.Ch

 

Wolfs Town Chance of Heart - třída otevřená  -  sobota - výborný 3
                                                                  nedělel - výborný 2, res.Antw.Dt.Ch.

A protože na German Winner Show se CAC počítá za dva a r.CAC jako CAC, získala Majla za tento víkend dvě čekatelství Německého championa VDH. Za většinu fotek z výstavních kruhů děkuji majitelce Moritze.



23.8.2014
Erosek pokračuje v agilitění!!! Tentokrát vyjel do Jičína na zkoušku LA1 v rámci závodu O pohár PPP. A opět se zadařilo!! Erda zkoušku zaběhl na výborně a získal i 1.místo. Lence i Eroskovi letí gratulace z rodných vinohradů,děláte nám radost!!!



21.8.2014
Barolo Dry Red 
( Redík ) je takový průkopník vrhu B. Nejen že jako první z tohoto vrhu složil zkoušku z výkonu,ale také vyrazil na RTG. Odvaha se mu vyplatila,od MVDr. Ekra si přivezl fantastické výsledky - DKK 0/0, DLK 0/0 a OCD-nepostižen.Máme velikánskou radost a doufáme že i další rentgeny dopadnou stejně výborně.Báře letí velikánská gratulace



16.8.2014
Astute Snout ( Erda ) zase po delší době vyrazil s paničkou na závody agilit O Lyskou tlapku. Závody to sice byly jen neoficiální,ale 2.místo v Agility a 1.místo v Jumpingu nám i tak udělaly velkou radost,zvláště když to bylo v konkurenci borderek.



15.8.2014
Bohužel se krytí Majlanky nepodařilo. Je nám to moc líto,protože jim to s Moritzem hrozně slušelo,ale nevzdáváme se a určitě to ještě příští rok zkusíme. V zimě plánujeme poslední vrh od naší pracovně nejúspěšnější fenky Wicky, pro kterou jsme vybrali mladého,zdravého pejska opět ze zahraničí.Je samozřejmě sportovně vedený a výborné sportovní výsledky má i většina jeho předků.Snad bude stát štěstí tentokrát na naší straně a na jaře se narodí spousta šikovných pracantů.



14.8.2014
Nová fotka dorazila od Ejbynky ( Able Girl ) která jakoby z oka vypadla své matce Wicky. Ejby žije jako rodinný pes na Moravě a má se moc dobře.



6.8.2014
Protože trénink na našich polodivokých ovcí není to pravé,vyrazili jsme dnes večer opět k paní Muzikářové do chov.stanice Kogito Easter, aby se podívala jak jsme pokročili a hlavně aby nám řekla co vše děláme špatně.
  První šla naše šprtka Majla, která si zkusila už odejít jakoby zkoušku HWT. No máme ještě hodně co vylepšovat,ale už se nám to začíná rýsovat,udělala nám velikou radost.

Po Majle nastoupila Wicka, která dnes ale neměla svůj den. Rozhodla se,že pro dnešek spolupracovat nebude, zalehávat nebude a na Jirku který to po ní chtěl házela svoje mračivé vražedné pohledy :-D 

Poslední nastoupila Endží, která se sice snaží splnit pánečkovi co mu na očích vidí,ale potřebovala by trošku Wikči samostatnosti. Takže máme zase spoustu úkolů co musíme do příště natrénovat.Poděkování letí paní Muzikářové za spoustu cenných rad a bezva večer :-)

 



30.7.2014
Další Céčkový potomek si byl vyzkoušet pasení a to Crazy Blue Girl. K ní se připojil i Barolo Dry Red,který už zkoušku ZVOP má a připravuje se na HWT. Mám z těch našich šikovných dětiček velkou radost!!!

  



25-27.7.2014
Emerity vyrazila se svojí paničkou na další dogtrekkingový závod,tentokrát to byl jeden z nejtěžších - Stopou strejdy Šeráka v Jeseníkách. Protože Alena je zkušená trekařka a Merča šikovná po mamince,podařilo se jim trasu dlouhou 95km, s opravdu velkým převýšením, zdolat za 34 hodin a 11 minut,což jim vyneslo krásné 3.místo v kategorii DTW2.Protože k tomu všemu panovalo ještě velké horko,nezbývá než před jejich výkonem smeknout :-)



24.7.2014
Bella dnes měla svojí premiéru na obranách.Ze začátku byla ještě nesoustředěná,ale ve druhém kole se již hodně zlepšila,takže věříme že jí to půjde stejně jako bráškovi Apollovi. K Bellče se přidal i Redík, který už několikrát na obranách byl,ale toto byla první zkušenost na cizího figuranta v neznámém prostředí.

  

Majitelka Bellči zhotovila oboum i krátké video.Na Redíka se můžete podívat tady a na Bellu zde.

Malá Candy ( Cute Princess ) pro změnu trénovala u oveček a vypadá to,že bude na pasení šikovná,posuďte sami.



20.7.2014
Dnes jsem vyrazila na kontrolu vrhu našich vnoučátek od Dixie Pixie. Černí kluci Ardal a Arcas ještě hledají nové milující rodiny.V případě zájmu nás můžete kontaktovat.Otcem štěňat je Aristo Teresie Bohemia - ZOP,ZPU1,ZZO,BH,
FPr1,FPr2,FPr3,UPr1,OB-Z ( jeho matka Royal Ressie Gasko Prim - ZOP,ZPU1,ZPU2,ZZO,ZM,ZVV1,ZVV2,ZVV3,ZPS1,
ZPS2,ZPO1,BH,FPr1,FPr2,FPr3,IPO-V,IPO1,IPO2,FH1,FH2)


         

     Arcas                       Ardal                  Arto                      Ardeth                Arne                        Arissa



19.7.2014
Na Národní výstavě v Mladé Boleslavi nás tentokrát zastupovala Ceaseless Energy. Ve třídě dorostu měla jednu konkurentku,ale zadařilo se a vyběhala si známku velmi nadějná 1.Bíbě i její paničce Janě letí veliká gratulace,jako premiéra skvělé!!!! :-) Posuzovala paní rozhodčí Libuše Ubrová.

     



12.7.2014
Sobota byla pro nás velmi úspěšná. Apollko a Tobík vyjeli na Duovýstavu do Maďarska.Jako první proběhla výstava mezinárodní kterou posuzoval Tibor Gellin. Apollo vyběhal velmi nadějný 1 a Tobík r.CAC. Večer proběhla ještě výstava národní, kde kluci dopadli úplně stejně,jen Apollko postoupil i do závěrečné soutěže o nejlepší dorost,kde se ale bohužel už neumístil. Posuzoval rozhodčí Péter Harsányi. Oběma klukům moc gratulejeme!!!

    

Ale ani v Čechách Brzaňáčci nelenošili. Astute Snout ( Erda ) ) vyrazil se svojí paničkou na zkoušku ZZO kterou se mu podařilo složit na výborně!!! Lence letí obrovská gratulace a já se raduji z našich šikovných " dětí " :-)

   



6.7.2014
Skvělá zpráva dorazila dnes z Krkonoš od hovawarta Elgo Ruwall a ausíka Adventure Soul. Kluci nastoupili na zkoušku ZZO a oba splnili na výborně s 58body ze 60 možných. Lokiho je to už 8.zkouška a Árčíka 6.zkouška. Velká gratulace letí paničkám Míše a Páje,děláte mi jen a jen radost!!! :-)

  



28.6.2014
Barolo Dry Red a Crazy Blue Girl vyrazili společně na Pejskiádu v Dobrovítově. Redík byl přihlášen hned do několika disciplín - překážková dráha,pes šikula,výstava a Bellinka na výstavu + pes šikula. Bella na výstavě získala 2.místo v kategorii nad 40cm,Redík získal 2.místo v překážkové dráze, 1.místo v ceně pořadatele a zároveň se stal Absolutním vítězem!!!! Lucce i Báře moc gratuluji!!!

       

Cunning Rogue ( Apollko ) mezitím bojoval s Bárou na Národní výstavě psů v Klatovech,kde si v konkurenci dalších dvou dorostenců vyběhal známku velmi nadějný 2. Také Báře a majitelce Apolla Andrejce letí velká gratulace.Za fotku děkuji Martinu Starcovi.



27.6.2014
V časopise Svět psů je na titulní stránce vyfocený náš Elgo Ruwall.Uvnitř můžete najít krátký článek o našich začátcích s hovawarty a o dogtrekkingu včetně fotek Tarušky a Dýnka s Irou :-)



24.6.2014
Bíba se poctivě připravuje na svojí první zkoušku :-) Za fotku děkuji Pavle Bártové



21.6.2014
Barolo Dry Red nastoupil na svojí druhou zkoušku a to ZOP. Báře i Redíkovi se zadařilo a odnesli si krásných 97b. ze sta možných,což jim vyneslo známku výborná. Jsem na oba moc pyšná a doufám že brzy přidají zkoušky další :-)
Za fotky děkuji Lucii Sůrové ze ZKO Pňov-Předhradí

     



21.6.2014
Elgo Ruwall se se svojí paničkou zúčastnili dalšího závodu podle OB-Z. V silné konkurenci převážně borderek,obsadili nakonec krásné 13.místo z 21 týmů a navíc získali zvláštní cenu za nejlepší chůzi u nohy :-) Lokíškovi i Míše moc gratulujeme!!!



9.6.- 15.6.2014
DOVOLENÁ a SRAZ ŠTĚŇAT V BÍLÉM POTOCE
Protože je zapotřebí také občas vypnout,naplánovali jsme si dovolenou v Jizerských horách ,která měla být zakončena již 13.srazem Brzáneckých štěňat.
Samozřejmě se hlavně výletovalo,prohlédli jsme si Polední kameny,Frýdlantské cimbuří,Lázně Libverda,Pytlácké kameny,přírodní rezervaci Černá jezírka a vodopád na Černém potoce.

V pátek se začala sjíždět Brzánčata,tentokráte převládali ausíci ;-) Počasí se bohužel pokazilo,ale i tak jsme zvládli sobotní výlet do Libverdy,odpolední focení,menší trénink poslušnosti,minigolfový turnaj a nakonec i večerní táborák a opékání buřtíků. Děkuji všem kteří dorazili,moc ráda jsem vás všechny viděla.

     

Kdo se tedy tentokrát zúčastnil? Za Brzánecké hovíky pouze tři z vrhu D - Desire To Win, Day Star a Dean Drabbin. Z ostatních potom naše Ori, Eramie Gasko Prim a malý Cefiro z Podhořanských kopců.

Z Áčkových ausíků pouze naše Always Smile a Agille Paws. Na skok se zastavila panička Árčíka ( Adventure Soul)

Z Béček Brunello Montalcino, Barbaresco d´Asti a Barolo Dry Red

Céčková štěňata měla zastoupení největší : Crazy Blue Girl, Cute Princess, Ceaseless Energy a Curious Busybody

Dalšími hosty byli ausíci Elvis Mladá Živa + Binkley Kato Delightful Riverside a borderka Queen Foxy Fox,jejíž majitelé měli dříve naší Baxis a nyní si čekají na holčičku z vrhu F ;-)

Všechny naše fotky z výletů a srazu nejdete zde, fotky od Lucky Holubové tady.



6.6.2014
Získala jsem několik fotek z naší zkoušky OB-Z. Ani nevím komu za ně poděkovat,takže díky letí neznámé fotografce :-) Jak jsme se snažily se můžete podívat na rajčeti :-)



31.5.- 1.6.2014
Zkouškový maraton
Tento víkend byl pro nás velmi náročný. V sobotu ráno nastoupila naše Majla na ZPU1 a nevedla si vůbec špatně. Zkoušku složila na výborně na krásných 144 bodů ze 150 možných.

  

Ze cvičáku jsme se přesunuli do Liběchova,kde po obědě začínala vytrvalostní zkouška AD, na kterou pro změnu nastoupily naše  hovawartky Ori a Ira a dorazil i Majlanky bráška Erosek. Zkoušku AD mám ze všech zkoušek nejraději, v okolí Liběchova je navíc pohodový terén,takže žádný stres.Tentokrát se ale na kvalitě trasy podepsal celotýdenní déšť,cesty se změnily v obrovské kaluže,takže místy to byla opravdu sranda se na kole udržet. Myslím že hodně z nás skončilo párkrát i na zemi ( já díky Orče i přímo v kaluži ) :-D Ujet 20km jsme ale stihli všichni v limitu a následovalo přezkoušení ochoty k práci. S Ori jsem si vybrala aport a Ori nezaváhala ani na chvilku a pro balonek nadšeně běžela a donesla ho. Irunka zvolila jistotu v podobě ovladatelnosti v řadovce a i ona bez problémů splnila.

     

Třemi složenými zkouškami ale rozhodně tento víkend nekončíme ;-) Aby to Wikče nebylo líto,vstáváme v neděli v 5 hodin ráno a vydáváme se do Rokytnice nad Jizerou,kde se konají zkoušky Obedience. S Wicky jsme se přihlásily na zkoušku OB-Z a je přihlášený i Loki ( Elgo Ruwall ) Do Rokytnice přijíždíme jako jedni z prvních. Trochu mě děsí že netuším do čeho vlastně jdu, nikdy jsem neviděla jak zkoušky probíhají. Naopak to,že Wicky po vyběhnutí z auta na rozdíl od Endží a Majly neštěká,mi vnuklo naději, že třeba budeme mít štěstí a nevyhodí nás.
   Mdloby na mě jdou ale už při hromadném odložení,které jsem jako jediné považovala za pohodový cvik. Ve skupině je nás 5 a po velmi malé chvilce se dva pejsci zvedají a pobíhají po ohraničeném prostoru. Stále jsem ještě v klidu,Wicka má odložení spolehlivé a já věřím že se nezvedne. Potom se ale zvedá borderák Max ležící těsně vedle ní. Nezamířil však za svojí paničkou,nýbrž začal Wikče očuchávat zadek a různě se kolem ní motat. Teď už jsem v klidu opravdu nebyla a jenj sem čekala,kdy Wikča vypálí a ožene se. Ale Wickulka nic,jen si přelehla na kýtu a vzorně ležela.Jsem na ní moc pyšná!!!
   Na samostatnou poslušnost nastupujeme jako pátí. Wicku jsem celou dobu tlumila co to šlo,sice to bude na úkor rychlosti cvičení,ale věřím,že alespoň půl zkoušky vydrží mlčet.Chůze u nohy i odložení za pochodu v leže se nám povedlo,následuje přivolání.Pěkné,akorát tam není ta rychlost jakou umí.Ale neštěká!!! Jdeme na odložení za pochodu v sedě. To míváme mnohem lepší než v leže,ale tentokrát si nejsem vůbec jistá.Celý týden jsme dřely lehni a já mám obavy, jestli Wicka nezalehne i tentokrát. Obavy byly opodstatnělé a sklízíme první nulu :-( Škoda,naše slabá místa teprve přijdou. Čtverec kupodivu pěkný,nešla aportovat kužel,jako poslední dny doma :-D Ale já se zapomněla hlídat a při ukázání směru jsem se naklonila celým tělem,přicházíme o 2 body - s koeficientem to  je bodů 6 :-(  Aport nepřekvapil,překusování jsme ještě úplně neodstranili,navíc podám aport z moc velké dálky a Wicka si pro něj musí kousíček poskočit.Další moje chyba :-(  Wicka zazmatkuje pro změnu u poloh a první sedni prostě úplně vypustí.A teď už jenom překážka,tu máme bez problémů,snad Wicka nic nevymyslí. Naštěstí ne,spolehlivě skáče a předsedává.Opět je nám vytknutý menší drive. Máme 194b. o dva bodíky nám utekla velmi dobrá. Ale zkouška je doma,nemůžu tomu uvěřit,radost je obrovská!!! :-) Hned po mně nastupuje Míša s Lokim. Jsou to již zkušení závodníci a zkoušku skládají na výborně!!!  Děkuji moc Rokytnickým,že jsme se mohly přidat, stewardce Daně Valešové a rozhodčí Ladě Richterové za pohodovou atmosféru.



31.5.2014
V sobotu se konala Oblastní výstava psů v Kačině, na které měl premiéru Barolo Dry Red. Redík se panu rozhodčímu líbil a odnesl si známku výborný 1 - vítěz třídy s velmi pěkným posudkem :
Roční pes,správný formát,dobře modelovaná hlava,skus nůžkový,pigmentace nosu ještě nedotažená,standardní pohyb

Na výstavě se předvedla i Crazy Blue Girl ve třídě dorostu. Také Belluška se líbila a vyběhala krásnou známku velmi nadějná 1.
Posudek Belly : Sedmiměsíční fena s výborným předvedením, již dnes výborná hlava, pevný hřbet a výborný pohyb.

Mám z těch mých dětiček velkou radost :-)

       



25.5.2014
V neděli jsem vyrazila podpořit Exíga na MV do Litoměřic. Bohužel se mu nedařilo tak jako Candynce v sobotu a za volný hřbet si od paní rozhodčí Ubrové odnesl známku velmi dobrá.

Exíkův bráška Elgo Ruwall ( Loki ) nastoupil na dogdancingové zkoušky ve Vrchlabí a protože má opravdu šikovnou paničku,povedlo se jim složit zkoušky MD1, HtM1,DwD1 na výborně. Protože zkoušku F1 již na výborně složenu má,byl mu přiznán titul Master of Dogdancing 1. Myslím že je to první hovawart,který tento titul získal :-) Míše i Lokimu letí obrovská gratulace!!!!bri



24.5.2014
Sobota byla plná událostí. Zatím co Candy ( Cute Princess ) vyrazila se svojí paničkou Lenkou na jejich první výstavu do Litoměřic, my s Majlou, Lenka s Eroskem a Iveta s Resskou jsme se pokusili o složení zkoušky vloh pasení ZVOP v Podkosti. Majlanka i Resska zkoušku složily, Erdovi se to bohužel nepovedlo,ale myslím že i tak jsme si dopoledne super užili.

   

 Lenka s Candy si nevedly vůbec špatně. Do třídy dorostu nastoupily společně s Cinderellou Štastný koutek a byla z toho známka velmi nadějná 1 :-) Na premiéru opravdu super výsledek,oběma letí veliká gratulace :-) posuzoval pan rozhodčí Iliev Varius.

     



18.5.2014
Apollko ani dnes nelenil a vypravil se na Klubovou výstavu KCHBO do Mladé Boleslavi. Do třídy dorostu nastoupili 3 psi. Apollko vyhrál a získal ocenění velmi nadějný 1.Jsem na něj moc pyšná!!! :-) Děkuji Báře za super reklamu pro naší chov.stanici.



17.5.2014
Dnešní den byl ve znamení výstav. Australáčci vyrazili na Krajskou výstavu v Hradci Králové a nevedli si vůbec špatně. Apollko  vyběhal ve třídě dorostu velmi nadějný 1 a Belluška velmi nadějná 2 a Tobík si odnesl titul nejvyšší - Krajský vítěz.Do závěrečných soutěží postoupil Apollko i Tobík,Apollko se stal nejlepším dorostencem výstavy a Tobík vítězem I.skupiny. Sourozence přišla podpořit také Bíba,takže mohla vzniknout jedna rodinná fotka :-) Za fotky děkuji Lucce Holubové

        

My jsme vyrazili pro změnu s hovíkama na Klubovou výstavu na Knížecím rybníku u Tábora.Začátek pro nás nebyl zrovna úspěšný.Do třídy otevřené nastoupilo 25 psů a mezi nimi i náš Dýnek a Exígo. Pan rozhodčí třídu rozdělil na tři části a my šli až v té poslední.Posuzoval opravdu důkladně,Dýnek se mu líbil,máme velmi pěkný posudek,ale kvůli měkkčímu hřbetu mu byla zadaná známka velmi dobrá.Přiznám se,že jsem byla trošku zklamaná,bylo to naše první VD,ale rozhodně jsem si tím nenechala zkazit náladu.Každý rozhodčí upřednostňuje něco jiného a občas se prostě nezadaří tak,jak by si člověk přál.U Exíka se opakoval stejný scénář,což jsem ale už čekala,protože kluci jsou na tom s hřbetem podobně.V sousedním kruhu zatím bojovala Ronnie. Paní rozhodčí se líbila,ale potřebovala by se prý ještě dodělat - VD. Zbývá poslední naděje - Irunka,která nastupuje do třídy vítězů společně s dalšími pěti pěknými fenkami. tady se konečně zadařilo,všech 6 fen získává známku výborná a paní rozhodčí pobízí k běhu aby vybrala 4 které postoupí do finálový běh o pořadí. Po několika kolečkách k naší velké radosti vyřazuje obě plavandy,zůstávají 3 černé a jedna znakačka.
   Před finálovými běhy jednotlivých tříd následuje přestávka a potom soutěže.Jsme přihlášení do nejlepšího páru psů s Dýnkem a Irunkou. Máme nevýhodu,že náš pár je různobarevný,ale chceme si to hlavně užít.Nakonec k našemu velkému překvapení nás rozhodčí posílá k číslu dva :-) Následují chovatelské skupiny.Sestavujeme skupinku Exígo,Ronnie a Ira,Dýnek má v této soutěži volno.Černoši se líbí a je z toho opět 2.místo.
   A je tu finále.Třída vítězů jde skoro na konec.Pro zranění jedné fenky,která se tímto automaticky dostává na čtvrtou pozici,nastupují jen dvě černé a jedna znakačka. Začíná se běhat a po několika kolečkách znakačka putuje na třetí místo.Teď už budeme nejhůře druzí,paráda! Paní rozhodčí se dlouho nemůže rozhodnout a nakonec ukazuje na Irunku,že vyhrála.Ira má další CAC. Radost je obrovská!!! :-) Na Klubového vítěze už to nebylo,ale my jsme maximálně spokojení :-)

        



15.5.2014
Dnes slaví náš vrh B svoje 1.narozeniny.Všichni mají úžasné pánečky,takže popřát můžeme jen hodně zdraví a úspěchů :-)

          



9-11.5.2014
Po roce a něco opět vyrážíme na dogtrekking. Hrozně moc se těším,tím víc že se jedná o můj oblíbený závod Jednooký vlk na Vysočině. Na trasu dlouhou 84km si jako parťáka beru Irunku ,za Brzaňáčky se přidává ještě Ilča s Exígem a Alena s Emerity. Jsme prostě " Černé komando " :-) Trasa vedla známými místy,neustále se střídá stoupání a klesání,ale kopce jsou naštěstí krátké.Bivakujeme na 53km,v noci nás spláchl déšt,ale po páté přestává pršet a je krásně.Do cíle dorážíme ve 14:02,náš celkový čas je 30 hodin.Pro mě a Iru to znamená 6.místo v kategorii DTW2, Pro Ilču s Exíkem 12.místo v kategorii DTW1.Alena s Merčou skončily na nádherném 3.místě v kategorii DTW2
  Jirka s Endží vyrazili na MID - 36km dali za 7hodin 10 minut,což jim vyneslo krásné 3.místo v kategorii DTM2

Za fotky děkuji Monice Bystrianské a Lence Ježkové.Na reportáži se pracuje ;-)

        



4.5.2014
V neděli jsme vyjeli na Mezinárodní výstavu psů do Prahy.Už když jsem otevřela katalog a viděla konkurenci ve třídě otevřené psů,věděla jsem že to nebudeme mít s Dýnkem vůbec jednoduché a s nějakým pořadím ani nepočítala.Chtěla jsem hlavně vyběhat výbornou.Do třídy nás nastoupilo 8 a někteří kluci byli vážně moc krásní.Dýnek se moc snažil a nakonec skončil jako výborný 3. Irunka měla ve třídě otevřené také 7 konkurentek.Jejím největším nedostatkem jsou sbíhavé zadní a momentálně je i docela dost vylínalá,takže ani u ní jsme si nedělali naděje na nějaký titul..Irunka ale překvapila a vyběhala výborná 4,takže absolutní spokojenost. Posuzoval pan rozhodčí Kukla.

Posudek Dean Drabbin - 4,5 letý pes,dobrého formátu i síly kostry.Dobrá hlava,záď,hřbet i hrudník,pěkné předhrudí,správný posun obou párů končetin,dobrá struktura srsti,dobré znaky,výborně předveden

Posudek Desire To Win - 4,5 letá fena,dobrého formátu,střední síla kostry.Dobrá hlava,hřbet,záď i hrudník,dobrý posun obou párů končetin pouze u pánevních končetin užší nášlap s lehce vytáčivými tlapami,správná struktura i barva srsti,výborně předvedena

Za fotku děkuji Mirkovi Pospíšilovi - ch.stanice Amijon Star

Mezitím co my jsme se snažili na výstavě,sešel se Tobík a Apollko s Bellčou na společné procházce.

  



3.5.2014
Barolo Dry Red
( Redík ) dnes zahájil svou zkouškovou kariéru.V necelém roce si připsal na konto svojí první zkoušku a to ZVOP. Mám velkou radost a Báře i Redíkovi letí obrovská gratulace!!!



26-27.4.2014
Víkend byl opět nabitý událostmi.V sobotu vyrazili na MV v Českých Budějovicích Tobík a Apollko. Apollo nastoupil do třídy dorostu ještě s jedním červeným pejskem.Soupeře se mu podařilo porazit a vyběhal si tak krásné ocenění velmi nadějný 1.Tobík byl ve třídě šampionů sám,ale nakonec se mu podařilo porazit i vítěze třídy otevřené a mezitřídy a tak k titulu CAC přidal ještě tituly CAC CMKU a CACIB,čímž splnil podmínky pro přidělení titulu INTERCHAMPION. Posuzovala paní rozhodčí Dolejšová

  

V neděli jsme vyjeli na výstavu s Deanem a Irunkou do Opole. Dean byl ve třídě otevřené sám a obdržel titul CWC a později ještě r.CACIB. Irunka měla dvě konkurentky a vyběhala krásné 2.místo se známkou výborná,bohužel bez titulu,protože v Polsku titul r.CWC není.I tak jsem velmi spokojená :-) Posuzovala paní rozhodčí Ridarčíková

     

Od pátku do neděle probíhal již 11.ročník Krušnohorského dogtrekkingu. Na long dlouhý 95,5km nastoupila i Emerity se Zuzkou a v kategorii DTW1 s časem 32:26 obsadily krásné 6.místo.

Ale aby té radosti nebylo moc,přišla večer velmi smutná zpráva od majitelů Conifery ( Syndy ) Ve věku 12-ti let odešla bohužel  i Syndy za duhový most :-(  Z vrhu Cé už žije tedy jenom Cameron,taťka našeho vrhu D.



25.4.2014
Dnes dorazilo černé na bílém to,co neoficiálně víme už 3 týdny.Orči rentgeny nedopadly tak jak bychom chtěly.Přestože kyčelní klouby i jamky jsou správně vyvinuté a úhly krásných 112 a 108 stupňů,přítomnost tzv. medúz nám vynesla hodnocení 1/1.Lokty má Ori 0/0. Nadšená z toho nejsem,ale pro Ori je ale důležité že by neměla mít ani později žádné pohybové problémy a že si svůj život může užívat bez omezení.



20.4.2014
Ani velikonoční neděle nás nemohla zastavit a my vyrazili do Prahy na seminář obedience,pod vedením zkušené lektorky,závodnice a rozhodčí Lady Richterové. Tedy abych to upřesnila,semináře jsem se zúčastnila já s Wickou,Jirka se zbytkem smečky vyrazili na obhlídku Klánovického lesa. Seminář předčil všechna má očekávání a moc děkuji Míše Václavů za zorganizování celé akce.Každopádně dotrénujeme co se dá a půjdeme si vyzkoušet co na to řeknou rozhodčí :-) Ladě moc děkuji za spoustu trpělivosti + cenných rad a fíglů,opravdu to funguje!!! :-)

        

Semináře se zúčastnila i Míša s Lokim ( Elgo Ruwall),kteří se ovšem připravují už na OB-1.Moc děkuji Míše že Lokimu tak věnuje,moc hezky se na vás dívalo!!!

                                     



19.4.2014
Letošní Velikonoce jsme se rozhodli pojmout trošku netradičně.Žádné pečení mazanců a beránka,žádná barvená vajíčka,ale pěkně s pejskama do akce!! S australačkama jsme se vydali do ZKO Kladno-Švermov ,kde se konaly zkoušky podle mezinárodního zkušebního řádu IPO.Endží nastoupila na StPr1 a Majla s Wicky na StPr2.Všechny tři holčičky zkoušku splnily,máme velikou radost!!!! Posuzoval pan rozhodčí Němec.

     



16.4.2014
Už i Bruník se vydal podívat za ovečkami a vyzkoušet si zda podědil nějaké vlohy po rodičích.Ovečky se mu moc líbily,takže uvidíme zda to bude stačit na zkoušku ZVOP. Budeme držet pěsti!!!

  



13.4.2014
Nová fotka a video dorazily od Belly ( Crazy Blue Girl ) Bellinka se připravuje na svojí první výstavu a na podzimní zkoušky.Podívejte se,jak krásně už jí jde aport.

 



12.4.2014
Loki ( Elgo Ruwall) dnes potěšil nejen svou paničku,ale i mě a obhájil zkoušku OB-Z. Takže teď hurá na OB-1 ;-)

  



10.4.2014
Dnes nás navštívila Elbe Sun. Dlouho jsem jí neviděla a musím říct že je z ní opravdu krásná fenka!!! Přestože už nebylo ideální světlo na focení,podařilo se mi udělat pár fotek.

     



6.4.2014
Bellinka s Luckou se snaží a pilně trénují ;-) Jukněte na krátké video.



4.4.2014
Dnes jsme vyrazili do chov.stanice Kogito Easter na trénink pasení.Děkujeme moc za milé přijetí i spoustu rad,bylo to skvělé!!! Teď musíme zapracovat na poslušnosti + na svých chybách a snad to bude časem trošku vypadat a vypracujeme se i na nějakou tu zkoušku.Těšíme se na další trénink.

     

Nové fotky dorazily od Sethíka ( Baco Noir ) a Belly ( Crazy Blue Girl ) a Candy ( Cute Princess )

      



31.3.2014
Redíček ( Barolo Dry Red )začal trénovat na svoje první zkoušky,držíme co můžeme ať se zadaří!!!!



30.3.2014
Dorazila nová fotka od Brunella Montalcina ve věku 10-ti měsíců.Také se nám kluk krásně dodělává :-)



23.3.2014
Apollko začal chodit do štěněčí školky,zatím mu to jde moooc dobře :-) Autorem fotky je Lucie Kružíková Sůrová - moc děkuji.

Skvělá zpráva dorazila také od Tobíkova syna Kea ze Švédska. Keo byl zařazen do zvláštního zdravotního programu,kde se mimo jiné učí odhalovat pomocí čichu začínající rakovinné bujení. Pokud úspěšně projde celým kurzem,bude jako první australák ve Švédsku používán i v praxi. Jsme na vnoučka náležitě pyšní!!!!



22.3.2014
Ráno jsme jako vždy vyrazili na cvičák,kde se věnujeme přípravě na zkoušky.S Ori jsem prvně vyzkoušela i Áčko a šlo jí to skvěle.

       

Odpoledne dorazil Tobík s Apollkem a udělali jsme dvouhodinovou prochajdu po okolí.Pejsani se vyřádili a vzniklo i pár australských fotek.

     



16.3.2014
Tobík a Apollko se zúčastnili obranářského víkendu,který pořádala ZKO Pňov a oba si to moc užívali :-)

  



15.3.2014
Bohužel naše jarní krytí nevyšlo :-( Uvažujeme o náhradním termínu v srpnu 2014,ale protože odběr bude vycházet na zimu,krytí proběhne jen v případě,že bude předem alespoň několik zájemců.Samozřejmě se bude opět jednat o zahraniční krytí,pejskem se skvělými zdravotními testy a s chutí pracovat.Pokud byste měli zájem o zimní štěňátko po naší Majle a zajímá vás něco víc,napište,rádi vám sdělíme bližší informace.



9.3.2014
Týden uběhl jako voda a je zde další víkend.Dopoledne jsme se vyrazili na cvičák a potrénovali ZOP a Obedience.Rovnou ze cvičáku jsme pokračovali do Hořic. Vezli jsme Bíbě rodokmen a při té příležitosti jsme zorganizovali takový minisraz Brzaňáčků. Dorazila Resska z B-vrhu a Bella  - sestra Bíby + hovawartka Day Star a k tomu naše smečka,ochuzená o Dýnka,který by přítomnost háravých fen nesl těžko ;-)  Vyrazili jsme na pěkný okruh lesem který jsme z části znali z našeho srazu v Hořicích,ale bylo to moc fajn a pejskové si to myslím moc užili :-)

Ještě jedna fotka Bíby v postoji,dvojčátka Wicka a Resska a sourozenci Bíba a Bella

     

Fotky od Lucky najdete zde



3.3.2014
Na MV v polském Drzonkowe si Tobík vyběhal známku výborný 2 a připsal si tak na konto další titul r.CACIB. Premiéru měl malý Apollko,který byl ohodnocen ve třídě štěňat jako velmi nadějný 1.Mám z kluků červených velkou radost!!! :-) Posuzovala paní rozhodčí Anna Kochan. Gratulace letí paničkám Báře a Andrejce

  



1.3.2014
Dnešní den jsme opět vyrazily s Wickou a Ori na cvičák. U Lucky mezitím proběhl Brzánecký minisraz,kterého se zúčastnili :

Cunning Rogue - "Apollo "

       

Barolo Dry Red - " Redík "

       

Day Star - " Taruška "

Adorable Rascal - " Toby " a Crazy Blue Girl - " Bella "  Jako hosté přijely ještě Givča a Beruschka.

       

a ještě 3 hromadky - všichni zúčastnění, Brzaňáčci a Brzánečtí ausíci

        

Za fotky moc děkuji Lucce Holubové - majitelce Bellči a Tarušky. Všechny fotky ze setkání a procházky si můžete prohlédnou zde.



26.2.2014
Dnes jsou štěňátkům z C-vrhu 4 měsíce.Nové fotky dorazily také od Bíby,krásně se nám holčička vytahuje a je to celá máma :-)

   



24.2.2014
Nová fotka Bizzinky ve stáří necelých čtyř měsíců :-)

                      

Bellinka má nové video z poslušnosti a stopy a také Candynky stopa je zvěčněná :-)  Moc děkuji majitelkám,že mě tak zásobují :-)



23.2.2014
Neděli jsme věnovali obranám.Vyrazili jsme do ZKO Letňany opět za Lukášem Krausem. Holky se snažily,ale máme ještě hodně co trénovat :-) Za fotky děkuji Mileně Plaskurové a Jance Feranové.

     

Janka nám natočila také dvě videa.Tady Endží a zde Wicka. Od Wicky ještě jedno video z našeho foťáku.

Tobík pro změnu zabojoval v Brně na MV. Od finské rozhodčí si dovezl si známku výborný 2, r.CAC čímž splnil podmínky pro udělení titulu ČESKÝ ŠAMPION!!!! Za fotku z výstavy moc děkuji Denise Strnadové.

                         



22.2.2014
Na dnešek jsme měli naplánovanou návštěvu Bíby a Ressinky,s tím že Bíbě dopravíme PP. Bohužel jsme objevili v rodokmenu chybu a na plemenné knize to do pátku nestačili opravit a tak jsme na poslední chvíli změnili plány a místo do východních Čech jsme vyrazili do Dolních Břežan,kde jsme si s Jarmilou a borderkou Ennie udělali pohodový výšlap.

                          



16.2.2014
Po dvou měsících jsem dnes opět mohla vidět Candy ( Cute Princess ) Candinka roste do krásy,zatím to vypadá,že z ní bude opravdu princeznička :-)  Díky moc Lence,že mi jí přivezla ukázat a ještě jsme dostali školení z obedience :-)

     

Nové fotky dorazily také od Belly

  

Sethík se zúčastnil australské procházky v Bratislavě,za fotky z této akce moc děkuji Adele Cori,na její další fotky se můžete podívat zde

     



13.2.2014
Je to sice neuvěřitelné,ale Ori dnes slaví svoje 1. narozeniny.Trochu nám holčička vyrostla ;-) Orlenko,přejeme hlavně hodně zdraví!!!

    



9.2.2014
Nové fotky dorazily od Belly,Candy a Bíby

     



8.2.2014
Sobotní dopoledne jsme strávili v Praze- Stodůlkách na obranách s Lukášem Krausem. Holky si vedly dobře,takže začínáme trénovat na další zkoušky,snad se letos opět zadaří :-)

  

Endží jsme natočili krátké video :-)  Za dokumentaci děkuji Míše Jandové.



6.2.2014
Alespoň dvě fotky naší nové smečky :-)

      

Dorazily také zase nové fotky od ausíků : Brunello,Sethík,Apollko,Jamie,hovawartka Taruška a Belluška

           



4.2.2014
Dnes se naše smečka zcela neplánovaně rozrostla ještě o jednoho hovawarta. Osudu se asi nemá odporovat,snad se jí u nás bude líbit.Fotky dodám co nejdříve :-) 



26.1.2014
Přesně v den tříměsíčních narozenin nás přijela navštívit Jamie ( Candid Heart ).Je to velmi přátelská,temperamentní holčička s velkým zájmem o aport a přetahování se,mám z ní radost!!!

        

Apollko si byl poprvé vyzkoušet obrany,jak se mu dařilo se můžete přesvědčit na krátkém videu ;-)

A ještě jedna skvělá zpráva dnes dorazila!!! Byly zveřejněny výsledky PSA ROKU 2013 podle KCHBO,kde v kategorii všestranný výcvik získal Tobík 8.místo, Majla 6.místo a Wicky krásné 2.místo.

     



24.1.2014
Tobík vyrazil na mezinárodní výstavu do polského Glogow a ve třídě otevřené vyběhal známku výborný 2.Posuzoval opět pan rozhodčí Beradze. Moc gratulujeme!!

                        



23.1.2014
Už i Redík (Barolo Dry Red) má výsledek DNA testu na PRA a stejně jako sourozenci je i on čistý( Normal/Normal )

                         



21.1.2014
Árčík nám poslal na ukázku video z poslušnosti.Hezky jim to s Pájou šlape :-)



19.1.2014
Dnes dorazily další fotky.Bruník si byl zatrénovat na cvičáku a Apollko pro změnu pózoval na procházce v lese :-)

       



17.1.2014
Naše Áčková štěňátka dnes slaví 3.narozeniny.Přejeme všem hlavně hodně zdraví a ať i nadále dělají pánečkům jenom radost.Zároveň bych moc chtěla poděkovat majitelům,že nás pravidelně informují jak se prcci mají,posílají fotky a videa a že se jim tak věnují,každá složená zkouška mi udělá obrovskou radost,jen tak dál Brzaňáčci moji :-)

                                                     



16.1.2014
Nelenošíme,ale poctivě cvičíme na jarní zkoušky :-)



14.1.2014
Nové fotky poslali  Bizzi,Bruník a Redík. Moc,moc děkuji!!!!



12.1.2014
Dorazila další zásilka fotek od našich štěňátek.Moc děkuji majitelům,jste úžasní že mě tak zásobujete :-) Udělá mi to vždy velkou radost!!! Z Bé vrhu se ozval Baco Noir ( Sethík ),který žije se svojí paničkou v Bratislavě a pilně trénuje na svoje první zkoušky

    

z Céčka dorazily nové fotky od Cunning Rogue ( Apollka ) ,Curious Busybody ( Bizzinky ),Cute Princess ( Candy ) a Crazy Blue Girl ( Belly )

Můžete se také podívat na nová videa Apollka a Bellinky



11.1.2014
Wicka s Orlou konečně doháraly a tak jsme se mohli vydat v plné sestavě do Želíz a užít si nejspíš poslední teplý víkend této zimy.

        



6.1.2014
Nové fotky dorazily také do Beaujolais ( Berrči ) a Barbaresco d´Asti  ( Ressie )

      



4.1.2014
Na Národní výstavě v Brně hájil naše barvy Tobík,který si ve třídě vítězů vyběhal výbornou 2 - r.CAC. Výstavy se zúčastnili také dva Tobíkovo potomci Z chov.stanice Haliba. Caramel Strike získal ocenění velmi nadějný 3 a Cool Cake velmi nadějná 2. posuzoval pan rozhodčí Iuza Beradze. Za fotky děkuji majitelce Tobíka.

   



1.1.2014
Máme tu další fotky z vánočních výletů a návštěv.Dorazily od Ressky, Apollka a Tobíka

        

   od Bellinky a vnoučka Rastíka a Candy a její parťačky Ebbičky

     

a ještě od Bíby a Jamie. Více Bíbiných fotek si můžete prohlédnout zde

           

Všem majitelům moc děkuji za to,že podávají pravidelně informace a posílají fotky a videa!!! Za fotky Bíby děkuji jejich autorce Pavle Bártové.



30.12.2013
Vánoční pozdrav přiletěl od Sethíka a Redíka. Kluci rostou do krásy :-)

                                                     

 Nová videa dorazila opět od Belly. Bella a kyblík  a Bella a Taruška. Videa z Vánoc a z hrátek poslala také Bizzinka



23.12.2013
Dorazila první dávka fotografií z nových domovů.Více fotek si můžete prohlédnout jako vždy na rajčeti.Máme také dvě nová videa od Candy a opět od Belly

             


 

ARCHIV NOVINEK 2013