Archiv novinek - 2007  

29.12. Montík složil další zkoušku! Tentokrát je to základní lavinová zkouška ZLP1 podle zkušebního řádu SZBK. Z celkově možných 300 získal pěkných 264 bodů. Blahopřejeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!

Monty


27.12. Ve čtvrtek jsme se vydali na takový minivýšlap, abychom odstranili přebytečná kilča nabraná o vánočních svátcích a taky, abych mohla vyzkoušet nové trekkové hole... Kdo nechce číst reportáž a zajímá se jen o obrázky, má možnost.

Říp 2007


24.12. Připojujeme pár fotek ze Štědrého dne. "Holky"dostaly spoustu ňaminek a létající talíř,který si hned zabavila Taruška. Já jsem dostala novou trekařskou výbavu, tak snad nám to bude příští rok zase dobře šlapat ;-)

Vánoce 2007 Vánoce 2007 Vánoce 2007 Vánoce 2007 Vánoce 2007


16.12. V neděli jsme se pro změnu vydali směr Vetlá a sešli se s majitelkami labradorky Sáry, kterým pomáháme se základní ovladatelností. Vypadá to, že se nejspíš budeme vídat častěji.... Tento týden má Jirka konečně volno a tak jestli to bude jen trošku možné, plánujeme nějaký menší výšlap, protože trekové botky už si stěžují na nedostatek pohybu.

sára


15.12. V sobotu se na nás přijeli podívat Montíkovi a vzali s sebou Mindu, aby se konečně pořádně seznámila s Brzáneckou smečkou. Na procházku do lesa s námi, tak jako každý den, vyrazil i náš kocour Soptík. Nejspíš se z něj brzy stane další hovawart, protože kromě pravidelných vycházek se psy už nám zabral taky psí boudu a začíná hlídat ;o)). Holky se rychle skamarádily a tak se nám podařilo udělat i několik společných fotek ;o)

Soptík 15.12. 2007 15.12. 2007 15.12. 2007


10.12. Ač se tomu nechce věřit, Taruška dnes slaví 2. narozeniny!!! Připojujeme dvě fotky pořízené po návratu z bahenní procházky Polabím. Taruško, jsme moc rádi že tě máme!!!

10.12. 2007 10.12. 2007


2.12. V neděli 2.12. vyrazil Montík na národní výstavu do polského města Nowa Ruda. Ve třídě šampionů si vyběhal svůj první titul CWC. Moc gratulujeme a věříme, že to není titul poslední :-). Cestou zpátky se Montíci stavili u synovečků a neteřinek v CHS z Kraje pestrého kamení a udělali pár fotek.

medaile štěňata z Kraje pestrého kamení


26.11. Další fotky štěňátek u Montíků.

štěňata z Kraje pestrého kamení


13.11. Fotky zimního řádění štěňátek u Montíků.

podzim 2007


10.11. V sobotu jsme se vydali do Liberce, osobně pomuchlovat štěňátka od Caroliny. Samozřejmě jsme ulovili nejnovější fotečky.. Jak štěňátka v neděli přivítala nový sníh, uvidíte brzy u Montíků. A tady jsou aktuální fotky štěňátek:

Aida

Aida

Akimbo

Akimbo

Amber

Amber Amber Amber

Aram

Aram

Aranka

Aranka Aranka

Argon

Argon Argon

Arissa

Arissa Arissa

Arsson

Arsson Arsson

Aslan

Aslan Aslan

Atom

Atom

6. 11. Stále hledáme nové pánečky pro štěňátka od Carolinky a Persana. Novým majitelům nabízíme pomoc a poradenství s výchovou, výživou, výcvikem a případným uchovněním. Trvalý kontakt a pomoc po celý život štěňátka je samozřejmostí! Malé raubíře si můžete prohlédnout v krátkém videoklipu, k odběru budou již za týden. Velmi rozumná cena!!! Tel: 724/171369, 724157011, mail: k.temin@terranova.cz nebo můžete kontaktovat také naši chovatelskou stanici.
3. - 4. 11.

podzim 2007

S menším zpožděním k nám dorazila zprávička z Dánska, že máme další vnoučátko. Báře (Barawe) se 27.9. narodila 4 štěňátka. Bohužel porod nebyl tentokrát tak snadný jako u prvního vrhu a tak se podařilo nakonec zachránit jen 1 černoznakatou holčičku JustEen. Otcem je německý plemeník Hakon v. Godewind.

Hova Bondes JustEen

Konečně nám sklidili úrodu z polí a tak začínáme opět trénovat stopy. Tarušku stopování moc baví, ale na zkoušku budeme muset ještě hodně trénovat, hlavně zalehávání předmětů ve směru stopy nám činí značné problémy ;-) Přidáváme pár fotek ze sobotního tréninku.

stopa listopad 2007 stopa listopad 2007 stopa listopad 2007 stopa listopad 2007 stopa listopad 2007 stopa listopad 2007 stopa listopad 2007


25. 10. Fotky vnoučátek. Dostali jsme aktuální fotky štěňátek naší Carolinky. Kontakt na CHS z Kraje pestrého kamení: telefon 724 171 369 a 724 157 011 nebo mail : k.temin@terranova.cz

Aida Akimbo Amber Aram Aranka Aranka Argon Arissa Arsson Aslan Atom


20. 10. Podzimní dogtrekking Českým Švýcarskem. V sobotu jsme se zúčastnili posledního letošního dogtrekkingu, tentokráte v okolí Hřenska a Jetřichovic. Trať byla celkem náročná, rovinek minimum, pořád nahoru a dolů, to celé ve skalnatém terénu. Lezli jsme po skalních římsách, slézali schody vytesané ve skále, přeskakovali říčky, prolézali skály a přelézali lávky všeho druhu. Okolí bylo překrásné, bylo pořád na co se dívat. Konkurence byla obrovská, protože trek byl vypsán pouze v kategorii MID – 44km. My jsme skončili na 14. z 27 v kategorii DTM (Jirka a Bee-Bee) a 18. z 38 v kategorii DTW (Radka s Tarou), celkově se dělíme o 31. a 32. místo a jsme moc spokojeni. Pro ty, kteří chtějí vědět více je připravena reportáž a fotky.

na cestě diplom diplom architektura


13. 10. V sobotu se konala speciální výstava hovawartů v Milovicích. Jako rozhodčí byli pozváni pan Michael Kunze a paní Sigrid Darting-Entenmann (oba dva z Německa). Na výstavu bylo přihlášeno rekordních 175 hovawartů. Měli jsem na této výstavě 3 Brzáňata a 6 vnoučátek a nevedli jsme si vůbec špatně. Zúčastnili jsme se v následujících třídách:
Psi, třída štěňat

Hugo a Herbert Adamův hrádek

Feny, tř. dorostu – Joy Cran Berry z Budské samoty – velmi nadějná 1 (otec: Cross Barry z Brzán.vinohradů)

Joy Cran Berry z Budské samoty J vrh z Budské samoty

Feny, tř.mladých

Calystra Sideric Miks Calystra a Canetti Sideric Miks

Psi, mezitřída - Blacke Sorbonne z Apollonova chrámu – výborný 1, CAC  (matka: Cassiopeia z Brzán.vinohradů)

Blacke Sorbonne z Apollonova chrámu Blacke Sorbonne z Apollonova chrámu

Psi, třída otevřená - Cross Barry z Brzáneckých vinohradů – výborný 1, CAC

Cross Barry z Brzáneckých vinohradů Cross Barry z Brzáneckých vinohradů

Feny, třída otevřená - Bee-Bee z Brzáneckých vinohradů – výborná 1, CAC

Bee-Bee z Brzáneckých vinohradů Bee-Bee z Brzáneckých vinohradů v kruhu v kruhu

Psi, třída vítězů - Clairmont z Brzáneckých vinohradů – výborný 3

Clairmont z Brzáneckých vinohradů

Zůčastnili jsme se také soutěže o nejlepší chovatelskou skupinu a vybojovali krásné 3. místo

chovatelská skupina z Brzáneckých vinohradů chovatelská skupina z Brzáneckých vinohradů chovatelská skupina z Brzáneckých vinohradů

Štěňátkům naší Caroline už jsou dva týdny, začínají koukat a zvědavě vyhlížet své nové pánečky. Máme první obrázky každého jednotlivě. Kontakt na CHS z Kraje pestrého kamení: telefon 724 171 369 a 724 157 011 nebo mail : k.temin@terranova.cz

celý vrh Aida Akimbo Amber Aram Aranka Argon Arissa Arsson Aslan Atom


7. 10. V neděli oslavila naše Awista krásné
13-té narozeniny
!!! Popřát jí přijela i dvě vnoučátka – Huggýsek Adamův hrádek a Joy Cran Berry z Budské samoty. Awuško jsme moc rádi že tě máme a doufáme že si to tu s tebou ještě pár let užijeme!!!
pár fotek z oslavy
.

narozeniny narozeniny narozeniny


DALŠÍ VNOUČÁTKA JSOU NA SVĚTĚ!!!! V noci z 21 na 22.9. se Carolině narodilo 10 štěňátek ve složení :
Šťastným tátou štěňátek je PERSANO Gasko Prim - Champion Polska, 3xCWC, CAC, CAC SR,3xr.CAC, CACIB, BOB RTG 0/0 koušky - ZOP, ZPU1 5/1a/AA I.tř.

Caroline z Brzáneckých vinohradů Caroline z Brzáneckých vinohradů Caroline z Brzáneckých vinohradů

Štěňátka budou vyrůstat v rodině se čtyřmi malými dětmi a k odběru budou od 10.11.Zájemci o malého hovawartíka mohou volat na čísla 724 171 369 a 724 157 011 nebo psát na mail : k.temin@terranova.cz Ve dnech
21 - 23. 9. proběhlo ve Švédsku IHF- mistrovství světa stopařů, kterého se za Českou republiku zúčastnila  naše pravnučka CINDY v. Philippsdorf. Vedla si opravdu skvěle a vyčuchala si tak překrásné 2. místo. Cindičko, strašně moc gratulujeme a jsme na tebe moc pyšní!!!! O víkendu proběhl také poslední letošní dogtrekkingový závod, který se započítává do seriálu mistrovství ČR. Závodu“Oderský puchýř „se zúčastnil Montík, který trasu dlouhou 100,5 km zdolal se svým pánečkem v čase 35:46 a umístil se tak na 9. místě. V celkovém hodnocení mistrovství ČR v dogtrekkingu 2007 vybojoval s bodovým ziskem 53 bodů ve své kategorii DTM2 krásné 8. místo. MOC GRATULUJEME!!!!

Oderský puchýř 2007


8.9. Malá reportáž z pochodu 5P

Tara v cíli


2.9. V neděli jsme vyrazili na MV v Mladé Boleslavi. Tentokrát se nám opravdu zadařilo a Bee si odvezla tituly CAC a r. CACIB. Měli jsme velikou radost!!!!!

MV Mladá Boleslav 2007

Také naše vnučka Joy Cran Berry z Budské samoty se ve třídě dorostu neztratila a vyběhala vítězství se známkou velmi nadějná 1. Z kamarádů jsme fandili Dantíkovi Gora Monte.. byl bohužel jen VD4, ale věříme, že to příště všem zase ukáže a Finlandii Šédedab, která byla oceněna známkou výborná 3.

Ulsan Gasko Prim Cran Berry z Budské samoty Dantes Gora Monte

Cestou domů jsme se ještě zastavili navštívit naší Coniferu, kterou jsme už dva roky neviděli. Musím říct, že nás i tak poznala a skákala nám až na hlavu a okusovala uši :-).

Conifera z Brzáneckých vinohradů Conifera z Brzáneckých vinohradů

Montík se mezitím zase toulal po horách a na náročné trati dogtrekkingového závodu Stezkou vlka dosáhl výsledku 27:37 a obsadil tak 13. místo v kategorii.

Monty na cestě


18.8. - 19.8. Máme velkou novinu, očekáváme narození dalších Brzáneckých vnoučátek - březost je již potvrzena ultrazvukem!!!
A kdo že jsou budoucí rodiče???
PERSANO Gasko Prim - Champion Polska, 3xCWC, CAC, CAC SR,3xr.CAC, CACIB, BOB RTG 0/0 koušky - ZOP, ZPU1 5/1a/AA I.tř.
CAROLINE z Brzáneckých vinohradů - výborná, RTG 1/1 5/2a4a4d/G3, L2/BB III.tř.
Štěňátka by se měla narodit kolem 21.9. a předpokládáme výskyt všech tří barev!!! Budou odchována v rodině s malými dětmi. Pokud byste měli zájem o malé hovawartíky, kteří budou k odběru zhruba v polovině listopadu, volejte prosím na telefon 724/171369 O víkendu jsme se zase nenudili.
V sobotu jsme vyrazili do Chomutova do ZOO. Je to jedna z mála ZOO kde jsme ještě nebyli, přestože jí máme takřka u nosu. ZOO je sice maličká, ale velmi hezká! Hlavní atrakcí je krmení lachtanů, které si může zkusit opravdu každý. Lachtani si berou rybky přímo z ruky.

krmení lachtanů
Pro pejsky je vstup do ZOO zdarma! Pár fotek ze zoo si můžete prohlédnout také na Rajčeti
Po prohlídce ZOO jsme vyrazili ještě na prohlídku jednoho hovawartího miminka. Je to hovawartí holčička-KESSIE z Budské samoty :-)

Kessie z Budské samoty

V neděli jsme vyrazili na další výšlap, tentokráte trasu : Zahrádky - Peklo - Česká Lípa - Svojkov - Modlivý důl a zpět. Délka trasy - 36km. Nejvíc se nám líbilo v Pekle, je to navzdory názvu opravdu nádherný kousek naší země. Část turisticky značené cesty prochází dokonce skalou, přechází se přes různé můstky, přelézají se padlé stromy... a naše Bee navíc zapadla až po krk do bahna, takže pak s Tarou vypadaly jak negativ a pozitiv :-)) Zachránil jí až rybník nedaleko České Lípy, kde se jí vrátila původní plavá barva. To si páneček oddychl :-) Místo dlouhého povídání připojuji pár fotek.

o1 o2 o11 o12

Další obrázky na Rajčeti
7. - 8.8. jsme vyrazili na takový menší dogtrekkingový trénink. Chtěli jsme si vyzkoušet nanečisto LONG. Naplánovali jsme okruh Lužickými horami a Českým Švýcarskem - z Kytlice do Kytlice.
Protože jsme to nakonec pojali jako rodinnou minidovolenou, zkrátili jsme kvůli dětem původně plánovanou trasu 94km na pouhých 70km. Důležitým zjištěním bylo, že největším problémem při longu nebudou moje kyčle, ale ramena a záda, která toho měla pod tíhou přecpaného batohu za ty dva dny opravdu dost.
Opět jsem napsala krátkou reportáž plnou fotek

na cestě


4.8. jsme se zúčastnili dalšího závodu - FRYŠTÁCKÝ DOGTREKKING. Tentokrát se nám opravdu zadařilo. Trasu 35km jsme zvládli v čase 6hod. 7minut.
Jirka s Bee si tak zajistil 3.místo v kategorii DMM1 a já s Taruškou v kategorii DMW2 jsme skončily na 2. místě.
Také Honza s Montíkem se v Longu vytáhli a s časem 20hod. 30minut (83km) obsadili 6. místo v kategorii DTM2 a celkově dosáhli 20. nejlepšího času ze šedesáti zúčastněných. Pro ty, kteří chtějí vědět více, jsem opět připravila minireportáž.

trekkařky na cestě


28. 7. V sobotu jsme měli velmi milou návštěvu, tedy hlavně Awista. Přijela se na nás podívat její chovatelka. Awuška se zotavuje po ošklivé zdravotní komplikaci, doufejme že už bude v pořádku a ještě tu s námi nějaký ten rok zůstane.. držte jí prosím pěsti!!!!

Awista 28.7. 2007 Awista 28.7. 2007


22. 7. V neděli .jsme se vydali na národní výstavu do Mladé Boleslavi,tentokráte po dlouhé době zase jako vystavovatelé. A musím se pochlubit, že se nám docela vedlo :-).
Taruška v mezitřídě získala známku výborná a to s velmi krásným posudkem ( Pravidelné, správné proporce, velmi hezká hlava, správné úhlení obou párů končetin a správné postavení, hezký pohyb, pravidelné a správné osrstění)

Tara NV Mladá Boleslav 2007

Bee-Bee si v otevřené vedla ještě lépe a vyběhala známku výborná 2 a titul res.CAC. Také ona má velmi pěkný posudek ( Správná stavba těla, hezká hlava, tmavé oči, silný hřbet, správné zaúhlení obou párů končetin, pánevní končetiny trošku úzký chod s tendencí vybočovat,velmi hezké osrstění)
Bee Bee NV Mladá Boleslav 2007

Ve třídě otevřené se předváděla také naše Cassiopeia, skončila na krásném čtvrtém místě s hodnocením "výborná"
Cassiopeia NV Mladá Boleslav 2007

V Boleslavi jsme měli také 4 vnoučátka. Berrča(Joy Cran Berry z Budské samoty) ve třídě štěnat vybojovala vítězství a ocenění velmi nadějná 1. Black Sorbon z Apollonova chrámu doplatil na vylínanou srst a obdržel jen VD, Blacky Tally v mezitřídě také VD a stejně hodnocena byla Dex v. Philippsdorf v otevřené, která měla pro změnu nějaké to kilo navíc.
Podpořili jsme také kamarády : Dantes Gora Monte - V2, Dread Gora Monte - V4, Finlandia Šédedab - V3 a Cindy v.Philippsdorf - V1-CAC.
Celkovou vítězkou s tituly CAC, Národní vítěz a BOB se stala Santa Conny Gasko Prim, konkurentka Bíbinky ze třídy otevřené. Všem MOC GRATULUJEME!!!!
Blacky Tally z Apollonova chrámu NV Mladá Boleslav 2007 Joy Cran Berry z Budské samoty NV Mladá Boleslav 2007


7.7. Hanácká štreka - 7.7.proběhl další dogtrekkingový závod. Opět jsme nastoupili do kategorie MID. Trasa byla tentokrát dlouhá jen 27km, zvládli jsme ji v čase 5hod. 18 minut. Pro Jirku a Bee-Bee to znamenalo 7. místo mezi muži (z 10-ti), ale mně a Tarušku to mezi ženami vyneslo až na krásné 3. místo (ze 13-ti). Máme opravdu velkou radost!!!!! Celý víkend jsem zvěčnila v reportáži.

Hanácká štreka 2007


17.6. Přidáváme fotku dalšího vnoučka, kterou jsme dnes dostali. Tentokrát je to JASTY z Budské samoty.

Jasty z Budské samoty


18.6. Konečně jsme se dozvěděli oficiální výsledky dogtrekkingu Jednooký vlk. Pro ty, kteří se dotazovali jak že jsme to vlastně dopadli :
Taruška se mnou - 9.místo z 20-ti závodníků
Bee s pánečkem - 6.místo ze 7-mi závodníků
Bee-Bee doplatila na solidárnost, kdy i ona udělala kvůli Tarušce přestávku pod lipou a tím jí o 23 minut uteklo 5. místo.

17.6. Obdrželi jsme pár čerstvých fotek našich vnoučátek

Jazzy z Budské samoty Berry v. Phillippsdorf Hugo Adamův hrádek


8. - 10.6. O víkendu proběhl dogtrekkingový závod Jednooký vlk, kterého jsme se zúčastnili i já s Tarou a Jirka s Bee-v kategorii MID a Honza s Montíkem v kategorii LONG DTM2.
Přestože bylo velmi horké počasí a velká část cesty vedla po silnici, všichni tři jsme závod úspěšně dokončili. Pokud chcete vědět víc, přečtěte si reportáž.

jednooký vlk 2007 jednooký vlk 2007 jednooký vlk 2007

Cestou domů jsme se zastavili u Baltimore, které jsme loni hledali nový domov. Baltinka se má skvěle a v nové rodině je opravdu šťastná.

Baltimore 10.6.2007 Baltimore 10.6.2007


29.5. Dostali jsme radostnou zprávu od Montíka. Konečně dorazil certifikát s potvrzením titulu Deutscher Champion VDH! Gratulujeme a přejeme hodně dalších podobných úspěchů!!

titul


24. - 27.5. Proběhlo setkání štěňat na Komorníku. Můžete si přečíst reportáž, obrázky budeme postupně doplňovat.

skupina


12.5. Sobota byla opět ve znamení úspěchů. Na klubové výstavě v rakouském Amstettenu nás reprezentovala černá Cassiopeia, která ve třídě otevřené vyběhala známku "výborná ".
Výstavy se zúčastnila také dvě její štěňata. Blacky Tally získala ve třídě mladých velmi dobrou a Black Sorbone třídu mladých vyhrál - výborný 1.
V mezitřídě se předvedla také Taruščina sestra Alvia, která třídu vyhrála a odnesla si titul CACA!!!!Všem moc gratulujeme!!!
My jsme se v sobotu vydali s Bee-Bee opět do Lovosic, tentokrát na zkoušku BH. Počasí nám moc nepřálo, pravé aprílové.. chvílemi sice svítilo sluníčko, ale to brzy vystřídal prudký liják na který doplatila Cindy v.Philippsdorf, která zde skládala FH1 a bohužel se jí nepodařilo stopu dokončit. Bee-Bee přišla o nějaké bodíky vinou pánečka, který mírně zazmatkoval na poslušnosti, ale přesto zkoušku BH splnila!!!!

zkouška BH květen 2007


5. - 8.5. Bohužel nemáme pořád jen pozitivní zprávy.... právě jsme se dozvěděli, že dnes v 9 hodin ráno odešel do psího nebe AINDY z Brzáneckých vinohradů. Jako spousta dalších hovawartů, i on podlehl zrádné torzi žaludku, nepomohla ani okamžitá operace. Indy byl velmi milý pes a se svojí smečkou prožil krásných 9 let. Moc na tebe Indíku vzpomínáme a mrzí nás, že na letošní sraz Brzaňáků už se nepodíváš :-(

AINDY z Brzáneckých vinohradů 2007


5. - 8.5. Montík s páníčkem se zúčastnili největšího dogtrekkingového závodu Stopou strejdy Šeráka v Hrubém Jeseníku. Náročnou trať, dlouhou 122,5 km, úspěšně zdolali v čase 46:58 jako osmí v kategorii DTM2 a celkově se umístili na 30. místě.

Stopou strejdy Šeráka květen 2007


29.4.V neděli jsme vyrazili na MV do Prahy, podpořit naše příbuzné a známé. A že jich tam bylo!!!!
Naše Cassiopeia vybojovala ve třídě otevřené v konkurenci dalších 13 fen krásné ocenění "výborná 3"

Cassiopeia z Brzáneckých vinohradů MV Praha duben 2007

Z vnoučátek se zúčastnili :
BALU v.Philippsdorf - velmi dobrý , RTG 0/0 CALYSTRA Sideric Miks - výborná COOKE Sideric miks - výborná BLACK SORBON z Apollonova chrámu - výborný 3, RTG 0/0 BLACKIE TALLY z Apollonova chrámu - velmi dobrá, RTG 0/0

Calystra Sideric Miks MV Praha duben 2007 Cooke Sideric Miks MV Praha duben 2007 Blackie Tally z Apollonova chrámu MV Praha duben 2007

Taruščina sestra Achita získala ve třídě mladých známku výborná
A jak dopadli naši kamarádi???....DANIELS JACK Šédedab + FINNLANDIA Šédedab - výborní DANTES Gora Monte - CAJC.
Tečku za úspěšnou nedělí udělal Montík, který si z klubového výstavy německého klubu HZD dovezl ocenění V1, CAC VDH-Cha a nejhezčí pes výstavy!!!!!

Clairmont z Brzáneckých vinohradů SV Weiden 29. duben 2007

Všem MOC GRATULUJEME !!!!!
28.4. Víkend byl opět nabitý událostmi. Povzbuzeni úspěchem v Lovosicích vyrazili jsme v sobotu na cvičák do Litoměřic, kde se konaly zkoušky podle národního zkušebního řádu, abychom se pokusili o ZZO. Počasí nám tentokrát nepřálo. Již od rána bylo velké vedro a absolutní bezvětří. Na zkoušky nás nastoupilo sedm - 4 němečtí ovčáci, 1 border kolie a naše dvě hovawartí holky. Zkoušku ZZO jsme skládali jen my. Dále zde byla jedna ZM, dvě ZVV1 a dvě ZPS. Na stopách ale všichni zúčastnění vypadli, a tak jsme na poslušnost šli už jen my. Bylo skoro poledne a sluníčko pálilo jak o život. Bee-Bee předvedla svůj standardní výkon a odnesla si 49 bodů.

Bee Bee ZZO Bee Bee ZZO Bee Bee ZZO
Tarušce se v tom vedru cvičit vůbec nechtělo a dávala mi to patřičně najevo. Z poslušnosti jsme si odnesly nakonec 44bodů. Speciální cviky již byly absolutně bez problémů a tak jsme si na konto připsali další splněnou zkoušku. Rozhodčí na nás byli dva - pan Nedvěd a jako hospitant pan Prášil.

ZZO ZZO


21.4. jsme měli také my s Bee a Tarou vyrazit na Krušnohorský dogtrekking ( ovšem v kategorii MID - 40km), ale protože nám posunuli termín zkoušek, místo do Děčínských a Tiských skal jsme vyrazili do Lovosic na ZOP. Posuzoval pan rozhodčí Plšek.

ZOP

Bee-Bee se opravdu vytáhla a zkoušku složila na skvělých 96bodů. Byla to druhá nejlepší ZOPka tohoto dne.

Bee Bee ZOP Bee Bee ZOP Bee Bee ZOP Bee Bee ZOP Bee Bee ZOP Bee Bee ZOP
Ani Taruška se nedala zahanbit. Sice trošku zazmatkovala u ovladatelnosti bez vodítka, což nás stálo drahocenných 5 bodíků a s drobnými nepřesnostmi to vyšlo jen na 87 bodů, ale panu rozhodčímu se jinak její práce líbila a já byla taky spokojená, protože se opravdu snažila. Díky Markétě, která nás jela podpořit máme bohatou fotodokumentaci.
Protože se nám webmaster flákal někde po horách, dostali jsme spoustu gratulací už před zveřejněním zprávy. Tamtamy fungují rychle ;o)). Všem gratulantům děkujeme!

ZOP ZOP ZOP ZOP ZOP ZOP ZOP ZOP ZOP


20.4. V pátek vyrazil Montík se svým pánečkem na letošní první dogtrekkingový závod - KRUŠNOHORSKÝ DOGTREKKING. Soutěžili v kategorii LONG, což jsou trasy nad 80 km. Počasí se opravdu vydařilo a kluci šlapali ve svižném tempu. Trasu dlouhou 96,5 km s převýšením 600 m ušli v čase 33 hodin 9 minut a umístili se na krásném 8. místě. MOC GRATULUJEME!!!!!

Tiské stěny duben 2007


18.4. MÁME DALŠÍ VNOUČÁTKA!!!! 18.4. se Elišce Adamův hrádek narodilo 9 štěňátek: 3 černí kluci, 1 plavý a 1 černoznakatý, 2 plavé a 2 černoznakaté holky.

Eliška Adamův hrádek


13.4. Přidáváme jedno foto Tarušky. Jak se vám líbí? ;o)

Atari Wart Kesidy duben 2007


9.4. Velikonočním překvapením byl malík z Německa a v něm dlouho slibované fotky Blond Freddieho z nového domova!!! Freddie se má dobře a je šťastný u své náhradní rodiny!!!! Máme velikou radost, že naše snaha nebyla marná!!! Dorazila k nám také fotka od znakaté aportérky Bairy ;-)

Blond Freddie Blond Freddie Baira


8.4. Neděle byla velmi úspěšným dnem pro Taruščiny sourozence. Argyll složil zkoušku BH a Achitka RH-E. Elvínka (Alvia) složila zkoušku ZOP již minulý týden. Všem Kesiďáčkům moc gratulujeme a přejeme spoustu další výcvikových úspěchů!!!! Zkoušku RH-E složila také matka našich vnoučátek - ALL BRII Sideric Miks, takže i Bríně patří naše velká gratulace :-)

Achita Achita All Brii a Achita na zkoušce RH-E


7.4. Přidáváme pár fotek ze sobotní procházky. Holky si užívají sluníčka a jara a Bíbák se nemůže dočkat až budeme zase chodit plavčit do Labe.

Bee 7.4. 2007 na vycházce 7.4. 2007 na vycházce 7.4. 2007 na vycházce 7.4. 2007


31.3.2007 V sobotu jsme měli na svodu mladých 10 vnoučátek:
Coox Sideric Miks - 5/1a
Calystra Sideric Miks - 5/1a
Cairo Sideric Miks - 5/1a
Caspian Sideric Miks - 5/3a
Canetti Sideric Miks - 5/3a
Cooper Sideric Miks - 5/1a4a/A3
Crazzy Sideric Miks - 5/3a/E2
Calico Sideric Miks - 5/3a/D2E2
Cooke Sideric Miks - 5/3c/E4
Betty z Apollonova chrámu - 5/1a4a/D2E4N3
Všem moc děkujeme za předvedení.

Betty z Appolónova chrámu Cairo Calico Calystra Canetti Caspian Cookie Cooper Coox


24.3. Z mezinárodní výstavy v Berlíně dovezl Montík od rozhodčího Volkera Weinricha ocenění V3. Na výstavě se sešel ještě s Kodym Plavý vítr, Ulsanem Gasko prim a Sunny Gasko Prim. Všichni si vedli výborně, Kody získal titul V2 res. Anw.Dt Ch, Ulsan byl v silné konkurenci hodnocen V4 a Sunny zvítězila ve fenách a získala tituly CAC Anw. Dt. Ch. a CACIB. Všem blahopřejeme!

Monty, MV Berlín březen 2007


20.3.Obdržela jsem úplně čerstvé fotografie naší vnučky CALYSTRY Sideric Miks. Moc se těšíme že všechna štěňátka uvidíme za 14 dní na svodu v Milovicích.

Calystra Sideric Miks březen 2007 Calystra Sideric Miks březen 2007


19.3. Báječná zpráva dorazila dnes z Adamova hrádku. Eliščino sono ukázalo minimálně 5 štěňátek, Roňásek se za měsíc stane podruhé šťastným tátou. Už se na ta mrňata moc a moc těšíme!!!! :-)
18.3.Také neděle byla ve znamení hovawartů, tentokrát nás přijel navštívit Dantýsek se svojí smečkou. Bohužel jsou obě "černoty" ve stavu hárání a tak si procházku s Dantíkem užila jen Bee. Občas mu sice dala najevo, kdo je tady šéfem a čí pravidla se budou dodržovat, ale jinak procházka proběhla celkem v klídku. Navštívili jsme na chvíli také Markétu, aby věděla, komu že to píše vzkazíky do návštěvní knihy ;-).
Dantíka jsem si vyfotila do své kartotéky a ještě Arnošt ulovil pár momentek .

Dantes Gora Monte březen 2007 březen 2007 Bee Bee z Brzáneckých vinohradů březen 2007


17.3.Dnes jsme se jeli podívat na naše vnoučátka do chov. stanice " z Budské samoty ". Ráno jsem nemohla dospat a cesta se mi zdála téměř nekonečná. Na samotě Buda nás kromě mamči Aričky přivítala také Agáta (Barbara Bohemia Choc) a nejmladší člen smečky - Ioki z Budské samoty. A pak už jsme uviděli štěňátka, jsou vážně nádherná a já v nich úplně viděla malého Síbu a malého Montíka :-)).
Samozřejmě jsem všechny zdokumentovala. Jsem moc ráda, že také Eliinka, která po prodělaném zánětu oslepla na jedno očičko, má už svojí novou rodinu zabezpečenou a ještě radši, že bude bydlet stejně jako Berrča jen kousek od nás :-).
Přejeme všem budoucím majitelům, ať jim ta malá Síbata dělají jen a jen radost a doufáme že se nám také občas ozvou a že se s nimi uvidíme na hovawartích akcích.

Jasty z Budské samoty březen 2007 Jazzy z Budské samoty březen 2007 Jessie z Budské samoty březen 2007 Jeta z Budské samoty březen 2007 Jill Ellie z Budské samoty březen 2007 Jimmy z Budské samoty březen 2007 Joy Cran Berry z Budské samoty březen 2007


16.3.máme konečně fotečky z výšlapu na Lovoš.Podívejte se alespoň na pár obrázků z putování Českým středohořím.

Kubačka březen 2007 Lovoš březen 2007 Porta Bohemica březen 2007 Porta Bohemica březen 2007


13.3.Včera se nám na návštěvě u Markéty podařilo zvěčnit naší smečku v již jarní náladě,tak se můžete podívat jak jim to sluší :-)

smečka březen 2007 Atari Wart Kesidy březen 2007


11.3. Monty se zúčastnil mezinárodní výstavy v německém Offenburgu. Rozhodoval pan Josef-Andreas Jais z Německa a Montíka ohodnotil známkou V2, rec CAC. Ve třídě šampionů zvítězil bratranec - potomek Carleona Gold Mondeo Nice to See You Brandon z Maďarska, který zároveň získal tituly CACIB a BOB a jako třetí se umístil německý šampion Fiete von der Seelower Höhen (Dt.Ch.VDH, Dt.Ch.). Blahopřejeme!
9.3.V pátek odpoledne jsme se vydaly s Taruškou, Markétou a Barčou na procházku podle Labe až do vesničky Židovice, kde bydlí náš vnuk, celočerný COOX Sideric Miks. Cooxík nás mile přivítal, oskákal nás od hlavy až k patě, ale nejvíc ho zajímala Taruška, kterou jsme musely nechat za brankou, neb už čtvrtý den hárá. Díky Markétě, která s sebou obětavě vzala digitál vám můžeme hned ukázat, jaký je Cooxík fešák ;-)

Coox Sideric Miks březen 2007 Coox Sideric Miks březen 2007 Coox Sideric Miks březen 2007 Coox Sideric Miks březen 2007


9.3. Náš vrh C má dnes páté narozeniny! Přejeme všem stálé zdraví a dlouhý spokojený život a hodně radostných chvil a veselých zážitků s jejich smečkami :o).
3.3. V sobotu se konala v Českých Budějovicích Oblastní výstava psů. Z naší chov. stanice nás reprezentovala Cassiopeia a vedla si velmi dobře. Vyběhala výbornou 1 a odnesla si titul Vítěz třídy a Oblastní vítězka.
Výstavy se zúčastnili také dva její potomci. Blackie Tally dostala velmi dobrou a její černý bráška Blacke Sorbone výborný 1, Oblastní vítěz. Všem moc gratulujeme!!!! Posuzoval pan rozhodčí Havelka.

26.2. Slaví Bee-Bee a celý vrh B své sedmé narozeniny! Přejeme jim hodně zdraví a moc dalších báječných let mezi námi a těšíme se, že se s většinou z nich opět setkáme na brzáneckém srazu.
21.2. Naše Áčková štěňátka oslaví ve středu své
9. narozeniny. Přejeme jim hodně zdraví a ještě spoustu bezvadných let strávených se svými pánečky!!!
18.2. Víkendové slunečné počasí jsme využili k dalšímu trekkovému tréninku, tentokráte Českým středohořím. Vlakem jsme dojeli do vesničky Dolní Zálezly u Ústí n.L. Hned od nádraží nás čekalo poměrně prudké stoupání až na vyhlídku s křížem. Potom jsme si vykračovali příjemně zvlněným terénem do Dubiček a Radejčína a přes kopec Kubačka došli do Dubkoviček, odkud jsme po silnici sestoupili zpět dolů k Labi do Litochovic. Žádná rovinka se však nekonala, protože v Litochovicích jsme okamžitě začali opět hodně prudce stoupat na kopec, lemující levý břeh Labe. Nádherné vyhlídky na České středohoří a na lesknoucí se klikatou hladinu naší největší řeky ale opravdu stály za tu námahu!!!
K mému zděšení jsme v Malých Žernosekách zase slezli s kopce dolů a překrásným Opárenským údolím pomalu vystoupali k hradu Opárno.

Opárno

Odtud to byl jen skok (bohužel opět do kopce) na Lovoš (570m.n.v.), kde jsme doplnili tekutiny a připravili se na sestup do Lovosic prudkým a silně rozbahněným terénem. Musím říct, že jsem chvílemi jen stěží udržovala rovnováhu při bruslení bahnem a nakonec se nám ještě podařilo přehlédnou značku a skončit na místní vinici. Nebo že by nás ty vinohrady tak přitahovaly i když nejsou Brzánecké??? ;-)
Každopádně to byl bezva výšlap, doufejme že do prvního doktrekkingového závodu ještě nějaký zvládneme uskutečnit.
Fotky jsou bohužel ještě ve foťáku, takže je dodáme s menším zpožděním.

17.2. Naše vnučka JOY CRAN BERRY z Budské samoty má svojí internetovou boudičku. Podívat se můžete na adrese: www.joycranberry.estranky.cz/.
16.2. Dnes se Cameron dočkal další nevěsty, je to černoznakatá Eliška Adamův hrádek. Krytí proběhlo rychle a bez problémů, v neděli bylo ještě potvrzeno překrytím, takže doufáme, že se za 2 měsíce dočkáme dalších Brzáneckých vnoučátek. Budeme vás určitě informovat.
11.2.V neděli se konala MV v Brně, které se zúčastnila také naše vnučka COOKE Sideric Miks.Ve třídě dorostu dostala od rakouské rozhodčí známku : velmi nadějná.Ve třídě mladých se předváděli také Tarušky sourozenci.Argyllek obdržel výbornou 4 a Arwen svojí třídu dokonce vyhrála a odvezla si svůj první titul CAJC.Všem moc gratulujeme!!!!
10.2.V sobotu jsme se dočkali dalších vnoučátek - Brzaňátek. Šťastnou mámou je Arica Katveri, pyšným tátou náš Cross Barry. Štěňátka se narodila v chov.stanici "z Budské samoty " ve složení : 3 plaví kluci, 2 plavé holky a 2 černoznakaté holky. Máme velikou radost, která je o to větší, že jedna znakatá holčička se bude stěhovat sem k nám takže Taruška bude mít novou kamarádku pro své lumpárny ;-)

štěňata Z Budské samoty štěňata Z Budské samoty


29.1.jsme se konečně dočkali výsledku RTG DKK. Taruška má DKK 0/0. Máme opravdu velikánskou radost!!!!!!
26.1.jsme dostali pozdrav od Bristola z Chorvatska. A co nám napsal jeho páníček????
" Bristol je skvělý,je to výborný kamarád a hlídač. Spí se mnou v ložnici a stará se o mě. Má fantastickou povahu, je velmi chytrý a všechno ho zajímá."
Protože Bristík už je také pyšným otcem, můžete se podívat alespoň na jednoho jeho syna, který žije ve Slovinsku. Máme slíbené i fotky Bristola, doufejme, že je páneček pošle co nejdříve. Din

21.1.V neděli jsme se rozhodli, že si zase trošku vyšlápneme. Vlakem jsme dojeli do Kralup nad Vltavou a otamtud se vydali po vlastní ose zpět domů (35km). Cesta by byla celkem příjemná, kdyby nefoukal celou dobu příšerný vichr a nebylo tolik bahna. Vyšplhat stráň nad Jeviněves bylo opravdu dobrodružství, cesta byla jak mýdlo a my postupovali stylem jeden krok nahoru a tři kroky dolů :-).

první kilometry

Nad Ctiněvsí zase někdo vykácel stromy i s turistickými značkami, takže když jsme po chvíli zjistili, že se nějak podivně odchylujeme od směru, museli jsme se vrátit zpět k poslední značce a pečlivě propátrat okolí všemi směry, než jsme našli správnou cestu. Pod Řípem nás pak zastihla vichřice, tak že jsme měli docela strach, že si budeme Taru s Bee pouštět na trekkingovém laně jako dráčky. :-)) Ale zvládli jsme všechna úskalí, dokonce i liják s kroupami v Roudnici a ve zdraví dorazili domů, kde na nás čekala máma Awista a kde jsme se mohli oddat zaslouženému odpočinku.

zase spolu odpočinek Bee odpočinek Tara

A kudy že vedly naše kroky??? Kralupy, Nelahozeves

Nelahozeves

Nové Ouholice, Mlčechvosty,

přístaviště Mlčechvosty

Jeviněves,

Jeviněves Jeviněves

Ctiněves, Říp,

pod Řípem

Roudnice

Roudnice

a Kyškovice.
14.1. Barvy naší chovatelské stanice na mezinárodní výstavě v Norimberku opět obhajoval Montík a opět nás potěšil získáním desátého titulu CACIB a druhého BOBa z výstavy v Německu. Úspěch nás těší o to víc, že byl dosažen v zemi původu a v konkurenci dalších 53 zvířat (z toho 25 psů). Montík tímto vítězstvím splnil podmínky pro získání titulu "Deutscher Champion". Gratulujeme! Výstavy se zúčastnilo celkem 9 českých psů a rozhodně se v silné konkurenci neztratili. Kromě Montíka ve svých třídách zvítězili také Chester Barte Prim, Eis Caffé de Brasil Šedédab a Halka Barte Prim. Také jim posíláme gratulace ;o).
9.1.Báječná zpráva přišla od paní Černé, majitelky fenky Arica Katveri. Včera byla na ultrazvuku a je tedy potvrzeno, že za měsíc spatří svět další Brzánecká vnoučátka. Pokud byste měli zájem o štěňátko z tohoto spojení, k odběru začátkem dubna, kontaktujte paní Černou na telefonu: 737/727856. Bližší info o vrhu naleznete na stránkách CHS Z Budské samoty.
3.1.2007 Dnes dorazil Novoroční pozdrav od Axtera z Hodonína. Axík je ve svých téměř devíti letech stále ve výborné kondici bez sebemenších zdravotních problémů a dělá radost celé své rodině. Přejeme mu ještě mnoho spokojených let s jeho "smečkou" :-)

Axter z Brzáneckých vinohradů